Odżywianie - Gerber karmi parówkowym wypełniaczem
Oli - Pon Sty 24, 2011 21:53
believe_86 napisał/a: | A dziecko w wieku 8mc już takiego słoiczka jeść nie może?bzdura.Nie jedna osoba łączyła np.indyka w słoiczku z brokułami w słoiczku mając dziecko które miało i 12mc | no tak, ale jak sama piszesz, łączyła różne i pewnie inne też dawała. poza tym 12 mc to nadal wiek, w którym karmi się piersią.
Bel - Pon Sty 24, 2011 22:01
Oli napisał/a: | 12 mc to nadal wiek, w którym karmi się piersią. | no chyba Ty .Olimpia dzieci w wieku 12mc są już od jakiegoś czasu przeważnie odstawiane od piersi.. jestem opiekunką od 6 lat więc wiem co mówię
Oli - Pon Sty 24, 2011 22:07
Karolina, ja mam znajome, które nadal karmią w tym wieku, oczywiście nie tylko, ale jednak.
Bel - Pon Sty 24, 2011 22:11
Oli, kwestia długości karmienia to już sprawa indywidualna.Przeważnie dzieci już od 8mc są od piersi odstawiane.Są też matki-spotkałam i taką,która karmiła piersią i 4letnie jeszcze dziecko.12 mc dziecko już ma kilka ząbków więc wyobraź sobie swoje piersi po takim "zabiegu" nie ma zatem reguły od którego miesiąca dziecko przestawić.Ale statystycznie rzecz biorąc jest to 8mc.
Oli - Pon Sty 24, 2011 22:17
believe_86 napisał/a: | 12 mc dziecko już ma kilka ząbków więc wyobraź sobie swoje piersi po takim "zabiegu" | moja bardzo bliska koleżanka obecnie ma 10 miesięczny kasownik, a mimo to nie odstawia małej jeszcze. osobiście uważam, że do roku powinno się karmić.
Bel - Pon Sty 24, 2011 22:21
Off-Topic: | Oli,pożyjemy zobaczymy to co się teraz uważa nie przekłada się czasami na to co się robi gdy już sprawa dziecka dotyczy nas bezpośrednio szczególnie gdy ma się rany na sutkach i piranię przyssaną |
|
|
|