To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Ściółka z konopii

haishe - Pon Paź 04, 2010 19:11

miałam napisać jak się śćiółka sprawuje, więc mówie, że dobrze, zapachu szczurków nie czuć (przynajmniej narazie - sie zobaczy za kilka dni :wink: ), nie pyli się
baradwys - Pon Paź 04, 2010 19:13

haishe, bo ja się nie orientuję, masz fuzza? bo szukam dobrej ściółki dla moich bab bo moja fuzzica straszną ma skórę po każdej drewnianej prócz trocin ale znów nie mogę innej baby na trocinach za bardzo trzymać :(
haishe - Pon Paź 04, 2010 19:18

nie, nie mam fuzza mam 2 kapturki jeżeli się dobrze orientuję :)
alken - Pon Paź 25, 2010 10:52

właśnie zaczęlam uzywać tej ściółki. na pewno nie nadaje się do klatki w ktorej stoi tylko narożna kuweta na kupy a reszta jest goła/ z kocykiem, drybedem itp. szczury zaraz zaczęły kopać i w kuwecie jest pusto a sciolka i boby walają się po klatce i poza klatką.
teraz wysypałam sciółkę na całej powierzchni i zobacze jak to bedzie, ale nie sądzę, że jest bezpyłowa bo jak sypałam to nieźle kręciło mnie w nosie, nie wiem jak ze szczurami bo śpią u góry.

kociarnia - Pią Lis 19, 2010 20:35

http://animalia.pl/produk..._Chambiose.html A to ktoś stosował? Jak wam się wydaje jest sens przerzucić się ze żwirku na coś takiego?
baradwys - Wto Lis 23, 2010 15:40

i jak ściółka? szukam na wczoraj czegoś anty wszystko :/
mam dość zakrapiania oczu i smarowania szczurów :/
jestem już całkiem siwa i za chwilę stracę włosy :(

Oleczka - Śro Lis 24, 2010 00:25

o no wlasnie ja bede wdzieczna za informacje o sciolce zoluxa czy stosujecie bo zastanawialam sie czy nie dodac jej do oferty Gryzolandu :)
Oli - Śro Lis 24, 2010 00:27

tak, ja stosuję i jest fantastyczna według mnie 8)
Pyl - Śro Lis 24, 2010 00:38

Oli, Ty masz Hugro czy Zoluxa?
Oli - Śro Lis 24, 2010 00:40

zoluxa, tę http://animalia.pl/produk..._Chambiose.html
Pyl - Śro Lis 24, 2010 00:43

To kicha, nie ma jej w hurtowni :(
Oleczka, a na wystawę miałabyś ją w rozsądnej cenie? Bo chcę wypróbować - widziałam u Oli, wygląda całkiem nieźle.

Niamey - Śro Lis 24, 2010 12:53

ostatnio zamówiłam na ślepo jakąś ściółkę z allegro i okazało się, że to ta ściółka z konopi. Niedługo będę ją testować i mogę coś napisać, ale już na pierwszy rzut oka widać zaletę - nie pyli się. a to link http://allegro.pl/6-litro...1313087149.html
baradwys - Śro Lis 24, 2010 13:52

Oleczka, jeśli będziesz ją miała w ofercie po atrakcyjnej cenie to na wystawę nawet pieszo przydreptam ;)
Agusia - Pon Mar 21, 2011 10:49

Zakupiłam ostatnio 100l tej ściółki.
Nie polecam, ponieważ szczurki roznoszą ją wszędzie gdzie się da, a ja dostaje szału i biegam jak opętana z odkurzaczem.
Mino, iż mam wysoką kuwetę wysypuje się z klatki.
Jest miękka w dotyku, nie pyli, takie lepsze trociny.
Sprzątam moim misiaczkom dość często, więc jeżeli chodzi o zapachy to się sprawdza.
Wcześniej stosowałam ściółke Cats Best...
Universal :)

Pyl - Pon Mar 21, 2011 11:00

Agusia, polemizować nie będę, ale... nie oczekuj, że ściółka o fakturze zbliżonej do trocin będzie się zachowywać jak ściółka granulowana (bo podejrzewam, że masz na myśli "beleczki" Cats Best Universal - sama nazwa Cats Best nie precyzuje ściółki - są różne produkty np. Oko Plus, Universal, Nature Gold...).