Mioty urodzone - rok 2010 - Miot O of Anahata - 30.05.2010 - rezerwacje str. 4
Nakasha - Śro Cze 09, 2010 16:13
Maleństwa
Mamusia:
Ten miot totalnie mnie zachwyca. Maluszki są śliczne, a Ester cudownie sobie radzi. Myślałam, że Aya jest spokojną i zrównoważoną mamą, ale Gwiazdka bije ją na głowę! Dzisiaj leżałam sobie z maluchami, fociłam je, a Ester biegała w pobliżu. W pewnym momencie podeszła do mnie, dokładnie umyła mi obie dłonie, potem wlazła na maluszki, dokładnie je umyła, potem umyła i wyiskała mi twarz. A potem jak gdyby nigdy nic przytuliła się do mojego boku, zagarnęła kluski pod siebie i zaczęła je karmić! Ja ją głaskałam, miziałam, ona pulsowała oczkami i karmiła małe wtulona we mnie. Żadna inna moja samica tego nie robiła. Albo po pewnym czasie zabierały mi małe i wnosiły z powrotem do diuny, albo same wracały do diuny, do gniazda. Ale Ester po prostu stwierdziła, że jak ja mam jej dzieci, to jej to nie przeszkadza, ona może się nimi zajmować na spółę ze mną Zupełnie się nie stresuje, a maluszki też są wyjątkowo spokojne.
Moja Estercia jest najcudowniejsza na świecie! Gdybym mogła, to w kółko bym ją rozmnażała
Dziewczynki:
F1 - Olina - dumbo, standard, mink, niest. variegated - zostaje w hodowli
F2 - standard, american blue, niest. hooded
F3 - standard, mink, spotted variegated
F4 - standard, mink, varieberk, DU
Chłopcy:
M1 - standard, rex, american blue, self + skarpetki
M2 - dumbo, rex, dark pearl, capped blazed
M3 - standard, rex, mink, varieberk - ma śliczne znaczenie
M4 - standard, dark pearl, varieberk, DU - również ładne znaczenie
M5 - standard, mink/dark pearl, spotted, varieberk
M6 - dumbo, standard, lavender (american blue mink), self + skarpetki
Nie wiem jeszcze, które maleństwa są DU, na razie widać to tylko u 1 samiczki.
I różne.
Selfy:
Ciapatki:
Varieberki:
Panna varieberk down under
Bel - Śro Cze 09, 2010 16:20
o rety jakie one wszystkie śliczne
Sysa - Śro Cze 09, 2010 16:23
Ale piękności! KAżdy kolejny maluch jest piękniejszy od poprzedniego i tak w kółko!
I wzruszające są opisy Ester, jaka z niej wspaniała matka!
Anonymous - Śro Cze 09, 2010 16:27
Nakasha napisał/a: | Moja Estercia jest najcudowniejsza na świecie! |
Bo to córka Cyranka
Nakasha - Śro Cze 09, 2010 16:31
Ren, dokładnie jej mamusia nie ma tak wspaniałego charakteru
nutaka - Śro Cze 09, 2010 17:04
Nakasha napisał/a: | A potem jak gdyby nigdy nic przytuliła się do mojego boku, zagarnęła kluski pod siebie i zaczęła je karmić! Ja ją głaskałam, miziałam, ona pulsowała oczkami i karmiła małe wtulona we mnie |
jeżu! zazdroszczę
Nakota - Śro Cze 09, 2010 19:31
M2, F4 i oczywiście Estercia
Ciekawa jestem którego cudnego chłopca Domi wybierze.
maria89 - Śro Cze 09, 2010 22:08
Śliczne...
Nakasha - Śro Cze 09, 2010 23:02
Kochani - rezerwacje zaczną się, gdy maluszki otworzą oczka (za jakieś 4 dni). Wtedy skontaktuję się z Wami według wskazanej kolejności i będziecie wybierać maluszki. To ja się z Wami kontaktuję gdy nadejdzie Wasza kolej na wybór, więc proszę nie męczyć mnie wcześniej mailami i PW.
Prawdopodobnie będę planować powtórkę tego miotu (możecie trochę "winić" nezu, bo mnie do tego przekonuje ), Ester byłaby kryta Xibbem 3 miesiące po odchowaniu miotu O. Miot O jest śliczny, Xibbe ma nowe dla nas geny (więcej maluszków = więcej szczurków do oceny przydatności linii), a Ester cudownie radzi sobie z kluskami i sądzę, że bez problemu odchowa drugi miot. Trochę się bałam, że ją to zbyt obciąży, ale Gwiazdka nie dość, że nie jest specjalnie wymęczona, to jeszcze ładnie tyje.
nezu - Czw Cze 10, 2010 00:07
czy to zawsze musi byc moja wina? ;p
Nakasha - Czw Cze 10, 2010 00:21
nezu, to jest zawsze moja, bo to ja decyduję, ale akurat Ty mnie często napawasz entuzjazmem
nezu - Czw Cze 10, 2010 00:29
no wiec wychodzi na to ze jednak zla kobieta jestem.
Nakasha - Czw Cze 10, 2010 00:33
nezu, bo mi to trzeba mówić na moje głupie pomysły - "ale Nakasha, słuchaj, zastanów się, są takie przeciwwskazania:...", a nie: "yessss".
Oczywiście to żart! Ja chciałabym słyszeć jak najwięcej entuzjazmu.
quagmire - Czw Cze 10, 2010 09:16
Maluszki są absolutnie przecudowne
Bulletproof - Czw Cze 10, 2010 12:06
Przepiękny ten miot Ile minków Ja się strasznie cieszę, ze z Esterki taka dobra mama i sobie tak fajnie radzi Bo pamiętam jeszcze jak widziałam ja jako malutką i cudem uratowaną kluskę, więc ten miot to taka kontynuacja cudów trochę
|
|
|