Klatki i wyposażenie - Akcesoria do klatki z rzeczy znalezionych w domu.
Kuzyn - Nie Lut 21, 2010 01:16
Zrobiłem dziś czyszczonko i przebudowę wyposażenia klatki. Drewienka zaimpregnowałem.... olejem jadalnym. Każda drewniana deska do krojenia w domu jest impregnowana właśnie w taki sposób. Jestem przynajmniej pewny że szczurkom nie zaszkodzi chemia. Zobaczymy jak będzie z chłonnością, ewentualnie za tydzień powtórzę impregnację.
A klatka wygląda teraz tak:
link do zdjęć nie działa
I jeszcze trochę atrakcji uda mi się tam zmieścić. Ale to później.
Fajne drabinki można zrobić z np wkładu plastikowego do zlewozmywaka. Widać na kolejnej fotce taką czerwoną siatkę.
Oli - Nie Lut 21, 2010 01:20
Kuzyn napisał/a: | Fajne drabinki można zrobić z np wkładu plastikowego do zlewozmywaka. Widać na kolejnej fotce taką czerwoną siatkę. | wiemy o tym, ale jak ma się już dorosłe duże szczury to się one nie sprawdzają
bardzo fajnie urządzona klateczka
wushu - Nie Lut 21, 2010 09:49
Montował ktoś z Was coś jak rura od odkurzacza tylko o większej średnicy?
Cerro - Nie Lut 21, 2010 10:14
Ale między dwiema półkami czy dwiema klatkami chcesz tę rurę?
wushu - Nie Lut 21, 2010 10:35
Nie rozumiem sensu pytania Przecież to bez różnicy. Chodziło mi o wnętrze klatki.
Nie chce mi się kupować plastikowej rury w zoologu bo jest krótka i cena nie jest odpowiednia. Mam za to 2metrową rurę, którą można podzielić, porobić otworki i podwiesić w klatce. Rura jest jak akordeon/wachlarz więc wygodnie będzie się wchodziło pod górkę.
I pytanie: Lepsza taka rura (bardziej elastyczna, można ją dowolnie formować, i się majta ) czy taka plastikowa jak np. dla fretki/krókilka z zoologa?
Jeśli ktoś miał/ma to i to, to niech się wypowie
Oli - Nie Lut 21, 2010 14:05
wushu, przede wszystkim musisz pamiętać o myciu tej rury, w sensie dogodności i dotarcia do wszystkich zakamarków, bo w tych załamaniach na pewno będą gromadzić się siuśki, kupki i ściółka.
sikoreczka - Pon Lut 22, 2010 20:55
ja u siebie w klatce mam rurę pcv i jest to ulubione miejsce do siedzenia i gromadzenia pokarmu
Kuzyn - Nie Lut 28, 2010 00:41
Kupiliśmy dzisiaj w Realu 5 czapek na hamaki. Czapeczki z przeceny. Dwie ala robione na drutach a reszta z polaru. W sumie kosztowały 8 złotych
|
|
|