To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Płatki śniadaniowe w diecie szczurów - opinie

Asmena - Pon Lis 28, 2011 16:44

LaLuna, co do tych chyba nie ma żadnych wątpliwości ;) O ile nadal piszemy w kategorii przysmaku, a nie podstawowej karmy :P
BunShi - Pon Sty 23, 2012 11:35

Ja mojej tez casem sypne nestle fitnes ale i tak woli makrele sosie pomidorowym :)
Karena - Pon Sty 23, 2012 11:42

BunShi, Szczurom nie wolni podawać doprawianej żywności więc zrezygnuj z tej makreli w sosie pomidorowym .
Kilka płatków nie zaszkodzi ale z tym 'sypaniem' bym uważała

BunShi - Pon Sty 23, 2012 12:23

a cz ja napisałam ze doprawione ehh.. nauczcie sie czytac jak nie wiecie to zapytajcie :P nie daje nic z puszki robie sama :) Zastanawiam sie czy dac jakies produkty gerbera ..
Kluska - Pon Sty 23, 2012 12:28

Gerberki też można podawać :)

Cytat:
a czy ja napisałam ze doprawione ehh.. nauczcie sie czytac jak nie wiecie to zapytajcie

Karena nie napisała Ci tego złośliwie. Po prostu pierwsze co na myśl przychodzi to makrela z puszki, ale jeśli sama ją przyrządzasz - bez przypraw, to dobrze :wink:

Karena - Pon Sty 23, 2012 12:29

Off-Topic:
BunShi, makrela w sosie pomidorowym brzmi jak doprawione danie , mogłam tak to odczytać ;)
Gerber raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ja polecam obiadki .
Ale to nie ten temat do dyskusji.

Niamey - Pon Sty 23, 2012 13:01

Off-Topic:
świeża makrela z pomidorami - czemu nie, choć trzeba pamiętać, że to bardzo tłusta ryba, a szczury nie mogą zbyt tłusto. Ale wędzona się nie nadaje, chyba że raz na pół roku kawałek żeby ukryć antybiotyk ;)

BunShi - Pon Sty 23, 2012 13:43

No coś ty ja robię tak jak robiłam dla dziecka :) spokojnie wiem co trzeba dawać a czego nie :)
Noelle - Pon Paź 29, 2012 17:11

a co powiedzie o musli z tesco? :D moge nim czasami karmic moje maluchy? :)
Cegriiz - Pon Paź 29, 2012 17:15

Noelle, karmić nie. Dać od czasu do czasu do karmy owszem.
Jak przypuszczam mają za dużo cukru, co spowoduje otyłość.

(Znam kogoś, kto karmił jednego szczura musli)

smeg - Pon Paź 29, 2012 17:44

Off-Topic:
Kiedyś sama próbowałam dla siebie znaleźć musli bez cukru, nie kupując w sklepach "bio" - nie udało mi się :roll:

Martini - Pon Paź 29, 2012 18:05

Off-Topic:
smeg, jeśli Cię to pocieszy - mam niejasne wrażenie, że większość biomusli też jest słodzona:).

najeli - Pon Paź 29, 2012 18:08

ta, jest. tylko bio - brązowym cukrem :P
Noelle - Pon Paź 29, 2012 21:07

dziękuję za odpowiedź :) wzielam im dwa mini bananki suszone z mojego musli, niech maja czasami jakiś frykasik :)
LawinaPL - Czw Kwi 25, 2013 10:02

Ja moim te corn flakesy daje ;) nie zauwazylam ze cos sie z nimi dzieje ^^