Mioty urodzone - rok 2007 - Miot "B" Alcedo
Anecioreczek - Pią Kwi 27, 2007 07:51
Oh,ah,ih!
No to czekamy na indywidualne fotki Bąbelków
Naciol - Pią Kwi 27, 2007 08:11
Włąsnie, powinna być już dwa dni temu
Pleiades - Pią Kwi 27, 2007 10:27
Jużjuż... Się robi !
Proszę:
8 doba życia maluchów. Jeszcze wciąż ślepe i głuche, ale już ofutrzone
Ich troje razem:
Bernard:
Bloo:
Boreas:
brzusio: poddaje się:
Maleńkie uszko:
I maleńka stópka:
Boreas i Bernard są raczej platynowi, choć też zarazem identyczni. Aby ich rozpoznać, jednego oznaczam markerem *^_^* Myslę nad jakimś trwalszym sposobem, na przykład nad ptasią obrączką zaciskową (mam kilka w zanadrzu, dla mojej hodowli ryżowców). Zobaczymy, jak to się sprawdzi
No, na razie tyle
satanka666 - Pią Kwi 27, 2007 10:29
Bloo jest przepsakudznie piekny!
a uszko, łapcia. jaaaauau, takie malenstwa
Anonymous - Pią Kwi 27, 2007 10:33
Przepiekne są!!! Tłuściutkie, odkarmione maluszki, mrrrr
Anecioreczek - Pią Kwi 27, 2007 11:05
Ojejciuuu
Pleiades - Pią Kwi 27, 2007 12:53
Zastanawiałam sie, czy takie malusie mają już ząbki... Ale chyba nie mają - u gryzoni nie ma mleczaków....
Patrzyłam też im wyraźnie w przewody słuchowe - faktycznie, są nie tylko ślepe, ale i głuche. Choć pewnie bębenki i kosteczki już pracują i cokolwiek słyszą. Bardzo są podobne do małych piesków i kotków teraz !
Ogólnie, śliczne towarzystwo. I rośnie jak na drożdżach
L. - Pią Kwi 27, 2007 14:27
Plei, cudowne te Twoje wnuki
nomralnie az mi ślinka cieknie
pituophis - Pią Kwi 27, 2007 17:09
Cytat: | na przykład nad ptasią obrączką zaciskową |
Absolutnie nie wolno obrączkować ssaków(z wyjątkiem obrączek ramiennych nietoperzy)! Matka próbując usunąć obrączkę może pokaleczyć malucha. Ponadto obrączka będzie stresować malca i utrudniać dopływ krwi do kończyny, na którą będzie założona. Rozumiem, że to nie na stałe, tylko na trochę, ale lepiej nie ryzykować.
Anecioreczek - Pią Kwi 27, 2007 17:33
Plei ustawiłam sobie Bernarda na pulpicie
Skradł Mi ten bąbel serce
Naciol - Pią Kwi 27, 2007 17:52
Ojeju, jeju, jakie słoooooodkie kluchy
A taka fajna, malutka gromadka (:
Pleiades - Nie Kwi 29, 2007 08:37
Bloo chyba będzie powder blue, jeszcze do końca nie wiem...
Narazie jest długi weekend, więc spędzamy czas poza domem na "wyjazdach". Jak tylko będę miała nieco czasu, to w nadchodzącym długoweekendowym tygodniu postaram się sprawdzić listę rezerwacyjną i napisać do osób zainteresowanych szczuraskami
No i nowe fotki porobię...
Pozdrawiamy.
Anecioreczek - Nie Kwi 29, 2007 12:04
Off-Topic: | Miłego weekendu |
i czas musi{ } sie znaleść,chcoiaż chwileczka bo bedziemy rozpaczać bez foteczek Bąblów
Pleiades - Pon Kwi 30, 2007 09:48
Anecioreczek: dzisiaj zrobię, na pewno
pituophis: dziękuję za ostrzeżenie, choć może nie wiesz, co to są obrączki zaciskowe dla ptaków, ale fakt, że matka może chcieć je usunąć. Już z tego pomysłu zrezygnowałam, marker na futerku na pewno wystarczy. Spoko
Maluchy rosną jak na drożdżach heej, za 2 dni zaczną otwierać oczka ! To już ten czas, czas rozrabiaków i zwiedzaczy, czas, kiedy nie usiedzą w miejscu ani przez chwilę
Anecioreczek - Pon Kwi 30, 2007 09:56
Ja już na samą myśl o nowych fotkach dostaje śliniotoku
|
|
|