To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot F Rotta Taivas

Willow - Pon Mar 04, 2013 00:30

Mara Narzisse, można to poznać po wąsach. Standardy mają zawsze proste wąsy, a wszystkie kudłate mają poskręcane :)
Vaco - Pon Mar 04, 2013 00:37

Mara Narzisse napisał/a:
Po czym mozna to tak wczesnie rozpoznac?
po "wąsach" :P
Chyba nawet widzę jakiegoś barebacka :D niech rosną!

Mara Narzisse - Pon Mar 04, 2013 12:00

O, dziękuję za odpowiedzi ^^ To taki wymarzony miot.
Niedawno wykończyłam domek dla dwóch kudłatych panienek - jest nawet dach z brzozy ;) Trzymam kciuki by zdrowo i szybko rosły (wszystkie!) :kciuki:

Mucha321 - Pon Mar 04, 2013 13:12

wujcio Gou śle mnóstwo całusków siostrze i zaciska piąstki za malutkie siostrzenice i malutkich siostrzeńców! :mrgreen:
wisnia107 - Pon Mar 04, 2013 17:54

Ja też trzymam kciuki!. Gdzieś tam w tej gromadce chowają się moje dwie przyszłe dziewczynki :sirwwt:
Nakota - Wto Mar 05, 2013 00:55

Mucha321, przekaż wujkowi Gou mizianko od siostry, brata i prababci :D
Vaco, gratuluję spostrzegawczego oka! :)

Dziękujemy, pięknie dziękujemy :serducho: Wasze kciuki są jednak niezastąpione, naprawdę!

Dzieciaczki mają się bardzo dobrze. Gedomaru świetnie się spisuje i aż mam ochotę ją ozłocić, a przynajmniej sprawić duży słoik ulubionego smakołyku w postaci suszonego chleba :D Jesteśmy w tym samym składzie (i oby tak zostało :kciuki: ), ale już więksi i bardziej wybarwieni. Przy płci bez zaskoczenia, jak zwykle w przypadku moich miotów mamy więcej samców niż samic. Gedomaru dalej jest kochaną miziawką szukającą kontaktu z człowiekiem - dzisiaj, w chwili, kiedy oglądałam maluszki, zwinęła się w kłębek obok mojego uda i usnęła, a po podrapaniu za uszkiem wyciągnęła wygodnie łapki i wtuliła się jeszcze mocniej :serducho: Dzieci są dla niej ważne, ale myślę, że taka chwila dla siebie z człowiekiem też jest dla niej równie ważna :)

A tutaj coś, żeby umilić niektórym czekanie :mrgreen:

Mara Narzisse - Wto Mar 05, 2013 01:14

A ten jasny na tym zdjęciu? Czego można się spodziewać? :D Przepraszam jeśli męczę ale chciałabym się trochę dowiedzieć :)

http://s597.beta.photobuc...f9cebf.jpg.html

Oli - Wto Mar 05, 2013 01:22

Nakota napisał/a:
mamy więcej samców niż samic
:mrgreen:
Nakota - Wto Mar 05, 2013 01:51

Mara Narzisse, chodzi Ci o kolor? Przyznam, że na tym etapie opcji jest kilka - zaczynając od american blue, poprzez platynę, a na syjamie kończąc. Żeby być pewnym trzeba poczekać i dać maluszkom dobrze się wybarwić i obrosnąć futerkiem :)
Oli, tak sądziłam, że się z tego ucieszysz :D

Mara Narzisse - Wto Mar 05, 2013 01:56

O jak fajnie :) takie białaski najbardziej lubię. I różne odcienie szarości :D
Gedo, dobra robota ;)

anaa - Wto Mar 05, 2013 09:35

ciekawe ile dziewczynek będzie ciemnych ;)
słodziaczki :serducho:

Mucha321 - Wto Mar 05, 2013 15:39

Nakota napisał/a:
poprzez platynę

;(

Azi - Śro Mar 06, 2013 11:54

gratulacje! oby rosły duże, silne i pocieszne :)
anaa - Czw Mar 07, 2013 21:53

co tam u maluszków słychać i mamusi? może jakieś foteczki ^^
Varinia - Pią Mar 08, 2013 00:26

Bosh!!! Jak zobaczyłam te zdjęcia, to aż się popłakałam! Trzymam mocno kciuki i wierzę, że maluszki przeżyją. :kciuki: Wspierajmy matkę i nie zapomnijmy o tacie, który świetnie się spisał! :serducho: Nie mogę się doczekać, kiedy w końcu przytulę mojego maluszka, który gdzieś w tym stadku na mnie czeka! Będzie świetnym braciszkiem dla mojego Bombelka! Już nie ważna maść czy oczy - zdrowia, zdrowia i zdrowia Wam maluszki!!!