Planowane mioty - Planowany miot B Wasza Wysokość z Wuwuniarni
wuwuna - Czw Lut 21, 2013 23:28
Mimo iż małe zainteresowanie to napiszę.
Może chociaż czytelnicy skorzystają.
Papi brzuszek rośnie pięknie. Jest ciągle pluszowa i fantastyczna.
I osobiste zdjęcia.
A teraz porównanie agouta selfa i agouta essexa.
Essex bardzo przypomina chinchilla w kwestii wybarwiania się. Blaknie jedynie minimalnie.
W wieku pół roku szczur jest wybarwiony ostatecznie.
Kolor Papi jest identyczny jak u rocznego szczura już czy starszego.
Blaknięcie zaczyna się od noska i od brzuszka kończąc na kręgosłupie.
Essex ma zawsze na czole kropeczkę, łezkę lub coś przypominającego blazeda (mniej klasyczny). Mogą być oczywiście bardziej zredukowane, ale nie w tym miocie.
Na zdjęciach porównawczych jest Bakerloo Line teddy rex agouti self o pięknej równomiernej barwie - złoto kasztanowej. Ma piękny poblask i ticking.
Papi też ma piękne wystawowe wybarwienie. Równomierne bez zrudzień. Jednakowo nasycone
Więc na zdjęciach poglądowych prezentują się przedstawiciele najlepsi w swojej odmianie.
mmarcioszka - Czw Lut 21, 2013 23:31
wuwuna, zainteresowanie jest, tylko nie chcemy spamować
Coraz bardziej podobają mi się essexy
Oluś - Czw Lut 21, 2013 23:33
Piękna mamusia
Off-Topic: | Zadam głupie pytanie żółtodzioba... Co to jest "ticking"? |
wuwuna - Czw Lut 21, 2013 23:45
mmarcioszka napisał/a: | wuwuna, zainteresowanie jest, tylko nie chcemy spamować | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat.
mmarcioszka napisał/a: | Coraz bardziej podobają mi się essexy | Mnie też. Taki bezpiecznik w porównaniu do blazedów. A inne niż self.
olus_165 napisał/a: | Zadam głupie pytanie żółtodzioba... Co to jest "ticking"? | Olus ticking to różnokolowory włos. Umaszczenie dzikie, czyli agouti i wszystko co jest na tej bazie. Ta trójwymiarowość.
Szczur czarny ma włos w jednym kolorze.
Agut ma jeden włos cieniowany.
Dodam jeszcze tyle, że brzuch essexa nie jest biały a schodzi odcieniem kremowym. Więc nie wygląda jak agouti berkshire.
Tak na prawdę Papi jest self essex, więc nie ma znaczenia na brzuchu jako takiego tylko jasność jest związana stricte z essexem.
Naciol - Czw Lut 21, 2013 23:50
Jeju, jaka ona jest śliczna.
Oluś - Czw Lut 21, 2013 23:52
wuwuna, aaa no to już wszystko wiem Nie wiedziałam, że to ma inną nazwę niż po prostu agouti Zawsze było dla mnie oczywiste, że agouti równa się różnokolorowy włos.
wuwuna - Czw Lut 21, 2013 23:55
olus_165 napisał/a: | Nie wiedziałam, że to ma inną nazwę niż po prostu agouti | Nazwą tego nie można określić samą w sobie. To po prostu definicja różnokolorowego włosa. Pojedyńczego włosa.
AngelsDream - Czw Lut 21, 2013 23:57
Off-Topic: | olus_165, wilczaki też mają ticking, i to jaki! |
Oluś - Pią Lut 22, 2013 00:03
Off-Topic: | AngelsDream, widziałam, macałam i potwierdzam Stęskniłam się już za tym wilczyskiem |
pszczoła - Pią Lut 22, 2013 00:06
wuwuna napisał/a: | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat. |
chodziło o to że wszyscy czekają na porody a każdy post nabija nadzieję
wuwuna - Pią Lut 22, 2013 00:08
pszczółka napisał/a: | wuwuna napisał/a: | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat. |
chodziło o to że wszyscy czekają na porody a każdy post nabija nadzieję | pszczółko, to prawidłowo.
Planowany temat jest po to, aby czas do narodzin się skrócił. I można w nim pisać do woli.
mmarcioszka - Pią Lut 22, 2013 00:12
Właśnie ze względu na blazedy znaczenie essex zdecydowanie do mnie przemawia i jak sobie jeszcze pomyślę o takim blacku albo rusku, to od razu lepiej mi się czeka na pojawienie maluchów w tym temacie (a coraz mniej na te z miotu C), ale znając mnie, to i tak będę musiała Cię nawiedzic, żeby się zdecydować
pszczoła - Pią Lut 22, 2013 00:15
to może wyjść essex na innym kolorze niż agouti?
wuwuna - Pią Lut 22, 2013 00:23
mmarcioszka napisał/a: | Właśnie ze względu na blazedy znaczenie essex zdecydowanie do mnie przemawia | Ryrkytka jest blazedem recesywnym, a takie można łączyć w wersji blazed x blazed. Więc to bardzo silna linia.
Essexów razem łączyć nie można. Więc tak kolorowo nie jest.
Znaczenia są dla znających chociaż podstawy.
pszczółka napisał/a: | to może wyjść essex na innym kolorze niż agouti? | pszczółka, essex to znaczenie jak każde inne. Jak berkshire chociażby. Dodatek po prostu. Więc może być na każdym kolorze. Na syjamie, czy na devilu też.
Caqui - Pią Lut 22, 2013 07:15
wuwuna, przepiękne te twoje mioty wszystkie!
|
|
|