Planowane mioty - Planowany miot kontrolny 'C' Wasza Wysokość z Wuwuniarni
Naciol - Nie Sty 27, 2013 21:22
Halo halo? Jakieś wieści?
wuwuna - Nie Sty 27, 2013 21:23
Bro nie jest w ciąży..
Naciol - Nie Sty 27, 2013 21:25
Bu No to czekamy nadal. Z zaciśniętymi kciukami.
natkapatka - Pon Sty 28, 2013 09:03
szkoda
wuwuna - Czw Lut 14, 2013 12:24
Chyba mamy ciąże.
Przekleję to co napisałam odnośnie drugiego miotu, bo moje kochane samice zawarły potajemnie komitywę, by babcię oszukiwać i stresować...
Dzień ciąży nieznany, ponieważ przez wszystkie zawirowania z samcem i moimi 3 samicami, które nie chciały zachodzić w ciąże, z utratą dziennika w telefonie i zapisków nie wiem prawie nic. Waga wskazuje na 401 gramy, czyli co najmniej 40 gram więcej, temperatura podwyższona (2 dni temu wskazywała 39,5... mierzyłam 2 razy, ale chyba jednak coś z termometrem było nie tak, bo wczoraj było troszkę mniej). W każdym razie ważenie i mierzenie temp. będzie już od teraz codziennym rytuałem.
Możliwe, że to dzień 10, ale może być i ze 3 dni więcej.
Termin porodu planowany na 22-26 lub 25-01.
Brokatek w ciąży ciągle śpi. A jej ciążę określiłam po zmianie koloru futra.
Nie wiem w którym momencie, ale ona zrobiła się 2 razy jaśniejsza niż normalnie.
Dopiero wtedy coś mi podpowiedziało by zmierzyć jej temp. A jak się okazało było ponad 39 stopni C. To wyjaśniło skąd ta bladość. Wiadomo barwa zwierząt akromelanistycznych jest związana z temp. Czym wyższa tym jaśniejsze wybarwienie.
A gdy Brokatkę się dotyka ma się wrażenie takie gdyby ona była poduszką elektryczną. Idealna do ogrzewania rąk.
natkapatka - Czw Lut 14, 2013 12:48
ciesze się fajnie
wuwuna - Sob Lut 16, 2013 17:02
Możecie pokciukać, bo brzuch Brokatki rósł dosyć szybko, a teraz przystopował.
Wczoraj waga wskazywała 408, temperatura też minimalnie mniejsza....
Mam nadzieję, że ona nie wchłania tej ciąży.... Tylko jest niska/mało maluchów, dlatego przyrost wagi mały.
Cieszy mnie tylko jedna rzecz, że i Brokatka i Ryrkytka bardzo spokojne samiczki, w ciąży są mega, mega aktywne i ciągle biegają. Nie da się ich utrzymać ani 1 sekundy w jednym miejscu.
Brokatka szczur - figurka statyczna nagle biega jak szalona, że nawet jednego zwykłego zdjęcia nie da się zrobić. Kwaaa.
Podejście chyba nr 4 i nadal nic. Wszystkie ruszone i wszystkie pokazują kawałek ogona, czy łapki jedynie.
Już teraz wiem, jak ciężko zrobić czasem zdjęcie szczurowi. (nigdy nie wierzyłam, że może być trudno).
Więc tylko takie jedno...
mmarcioszka - Sob Lut 16, 2013 22:18
Kciukam w takim razie
Naciol - Nie Lut 17, 2013 01:47
Oj tak, bardzo mocne kciuki!
wuwuna - Nie Lut 17, 2013 10:23
Waga wskazuje 420.
Byle do przodu.
mmarcioszka - Nie Lut 17, 2013 18:11
Wysłałam ankietę...
natkapatka - Nie Lut 17, 2013 18:38
Cały czas trzymam mocno kciuki
wuwuna - Nie Lut 17, 2013 19:10
mmarcioszka napisał/a: | Wysłałam ankietę... | idę sprawdzić.
mmarcioszka - Nie Lut 17, 2013 22:41
wuwuna, daj mi proszę znać czy doszła (jak wspomniałam mam ostatnio jakieś problemy z pocztą) i czy wszystko dobrze wypełniłam, jakby co pytaj o co chcesz
Edit: moja poczta jednak już działa - dzięki za odpowiedź
wuwuna - Pon Lut 18, 2013 01:36
mmarcioszka, a no właśnie miałam ci pisać, że posłałam. A skoro nie doszło to chyba winy mojej poczty.
Ale dobrze, że się wszystko rozwiązało.
|
|
|