Klatki i wyposażenie - Wieszanie wyposażenia klatki
polna - Śro Lis 21, 2007 17:54
To teraz zaczynam odkładac, akurat zamowie półki i pare rzeczy z living worlda. Coli chyby jest trudno wchodzic do tego domku podwieszanego, może lepiej go przymocowac na półce hm... (swoją drogą ten ferplastowy ma dośc małe wjeście i nie wiem jak fretki tam wchodzą:lol1: )
Ratata - Czw Lis 22, 2007 12:33
Off-Topic: | Polna, wątpię, żeby Cola miała problemy z wejściem gdziekolwiek |
idaa - Sob Maj 03, 2008 22:46
Ja mam zamiast rury kanalizacyjnej kawałek rynny z PCV. Podczepiłam na rynnowych zaczepach, takich gotowych jak się do ściany domu zaczepia. A do klatki przymocowałam te zaczepy sposobem opisanym na początku (śruby, podkładki, motylki). Generalnie zaczepów nie demontuję do mycia klatki, bo one się zapinają na takie śrubeczki od góry, więc tylko rozpinam i wyciągam samą rurę.
Tulip - Nie Cze 22, 2008 22:12
ja opatentowalama troszke prostszy sposob a u mnie sie w 100% sprawdza . kiedys szukalam srubek w pudle mojego taty (ma tam jakies srubokrety i tym podobne), i znalazlam zaczepy do zaslon
usunęłam niedziałające linki do zdjęć - limomanka
landrynka - Pon Cze 23, 2008 10:21
A czy to się nie urwie po np. kilogramem szczurów?
Hm. Wiecie gdzie można kupić takie małe karabińczyki?
Tulip - Pon Cze 23, 2008 11:09
landrynka, ja mam dwie szczurzyce i tzryma sie wzorowo w razie czego mozna pare razy obszyc miejsce zaczepu i juz bedzie wzmocnione mysle ze mozna to kupic w pasmaterii/ sklepeie z zaslonami?
landrynka - Pon Cze 23, 2008 11:24
zochna: nie to, tylko takie karabińczyki metalowe. jak np w psiej smyczy czasem są
zasadzkas - Pon Cze 23, 2008 12:24
Takie metalowe żabki kupiłam w Ikea, razem z linką, która zbędna jest.
usunęłam niedziałający link - limomanka
nutaka - Pon Cze 23, 2008 13:00
heh ja często uzywam klamerek, i jeszcze nigdy się nic nie zerwało
S - Pon Cze 23, 2008 13:29
landrynka - w Paktikerze są małe i duże karabińczyki
Rybcia469 - Śro Sty 13, 2010 09:28
a mam pytanko jak przymocowac kolanko od rury pcv do klatki przy samej gorze by to nie spadło ??
ps nie ma mchyba takich duzych zaciskow by oblapac taka rure w kolo
LunacyFringe - Śro Sty 13, 2010 09:39
Rybcia469, jak masz możliwość to możesz wywiercić dwie dziurki i przez to przeciągnąć zacisk.
Rybcia469 - Śro Sty 13, 2010 10:08
hm to tez pomysł no to sproboje tak zrobic dzieki
quagmire - Śro Sty 13, 2010 10:55
Jakby coś, to ja przed wierceniem robiłam najpierw ślady gorącym nożem, on się ładnie wtapia w taką rurę, a później łatwiej jest się nawiercić.
EpKee - Śro Sty 13, 2010 11:38
a takie duże trytki są w obi, czy innym markecie budowlanym (a przynajmniej tam powinny być, ja je mam w takim jakby "osiedlowym" sklepie), rurę o standardowej średnicy bez problemu można nimi przyczepić, a nawet i większą.
|
|
|