Ogonowy offtopic - Szczurzy temat na ptasim forum
Nakasha - Czw Lis 17, 2011 20:35
Jak się karmi szczury odpowiednią karmą, daje wodę butelkową, trzyma je w odpowiednich klatkach z zabawkami, hamaczkami, dobrym podłożem i leczy się każdą chorobę, sprowadza się różne szczury zza granicy aby nie było niekorzystnego inbredu, to na hodowli się nie zarabia.
Chyba, że oni kształtują swoje poglądy na podstawie niektórych hodowli terrarystycznych czy większości hurtowni i to określają jako "hodowle"... bo tam produkuje się szczury masowo.
Chyba, że piszą z własnego doświadczenia w stylu hodowli ptaków.
kasia83 - Czw Lis 17, 2011 20:40
no w sumie można przypiąć pod ich doświadczenie, ta chemia zamiast wody i byle gówniana karma w sam raz do hodowli kur pasuje
Azi - Czw Lis 17, 2011 21:18
kasia83 napisał/a: | Pewnie nie widzą czystej wody tak jak drób na fermach tylko sama chemię | to przeze mnie podejrzeli przez balkon, że szczury vibovit dostały w poidle moja wina
a szczerze mówiąc - włos mi się zjeżył po tej wypowiedzi.
kasia83 - Czw Lis 17, 2011 21:41
Azi, niedobra Ty
Bel - Czw Lis 17, 2011 21:44
Azi, ciesz się, że nie wezwali TOZ-u jak sypałaś beta glukan do karmy
aneczka1-13 - Czw Lis 17, 2011 22:47
Ja sama czytając ich wypowiedzi czasami nie wiem czy śmiać się czy płakać. Żenada,są po prostu zadufani w sobie i tym co robią.
baradwys - Czw Lis 17, 2011 23:10
Temat jest otwarty, jednak proszę o wysoką kulturę wypowiedzi, obiecałam adminowi, że szczury to ludzie na poziomie i będą grzeczni, ale jak ktoś z ptaków przegnie to nieststy, szczury to drapieżniki sama natura...
Ciiii... wiem to brzmi jak "kali być, kali pracować" Ale rozumiecie sens?
aneczka1-13 - Czw Lis 17, 2011 23:20
Ja dobrze to rozumiem. Postaramy się coś zdziałać i na spokojnie wytłumaczyć.
Vaco - Czw Lis 17, 2011 23:34
najwyżej powiemy im, że mają zamknąć dziób xd
nowokaina - Czw Lis 17, 2011 23:38
O, ktoś się burzy!
Sorgen - Czw Lis 17, 2011 23:45
Ejj a tak szczerze to jaki jest sens pchać się tam gdzie nas nie chcą? Czy takie osoby to potencjalni właściciele szczurów z papierami? Czy przyszły potencjalny właściciel takiego szczura wejdzie na ptasie forum żeby się czegoś nauczyć o szczurach? No nie wydaje mi się. Nie są zainteresowani tematem, nie chcą rozmawiać, nie chcą się czegoś dowiedzieć to po jakiego grzyba tam się pchać? Żeby ich utwierdzić w przekonaniu że właściciele i hodowcy rasowych szczurów to banda oszołomów i kłamców? Bez sensu taka krucjata na ich forum. To trochę tak jakby na forum wegetarian przekonywać ich że mięso jest smaczne, zdrowe i na dobitkę przepyszne przepisy podawać na gulasz
Dziwię się wam dziewczyny że tam z uporem godnym lepszej sprawy pisać chcecie.
I z przykrością stwierdzam że poziom wypowiedzi niektórych naszych użytkowników na temat tamtych userów niewiele odbiega stylem od wypowiedzi ludzi z tamtego forum
Niamey - Czw Lis 17, 2011 23:50
też się zastanawiam czy w ogóle warto pisać na tamtym forum. Myślę, że można przygotować jeden post informacyjny w punktach, najpierw opracować go tutaj i wkleić tam, a potem dać sobie spokój, bo jak widać to jest określony poziom ludzi Nie ma sensu strzępić język, zwłaszcza, że pewni oni mają na myśli co innego i my mamy co innego. To są ludzie, którzy z hodowli zwierząt czerpią zysk, często spory i pewnie czasem kochają te zwierzaki, ale przede wszystkim jest to dla nich sposób zarobkowania. Co oni mogą powiedzieć na temat hodowli szczurów rodowodowych?
Sorgen - Pią Lis 18, 2011 00:01
No to rzeczywiście godna pochwały i dalszego propagowania postawa życiowa Widocznie na tamtym forum jest więcej podobnie myślących ludzi
Niamey - Pią Lis 18, 2011 00:03
ok, to może zastanówmy się jakie informacje powinniśmy umieścić w takim poście. Publiczne gardzenie swołoczą może i jest zabawne, ale szczurom nie pomaga
Vaco - Pią Lis 18, 2011 00:04
No sorry ale w takim razie w ogóle nie powinno się uświadamiać nikogo, bo przecież i tak ludzie będą to mieli w dupie. Ktoś założył ten temat więc po coś on tam jest. A jeżeli tak dużo osób z tamtego forum mierzi prawda, to powinni w ogóle zlikwidować możliwość pisania o innych zwierzętach.
Najlepiej nic nie robić
Niamey napisał/a: | ok, to może zastanówmy się jakie informacje powinniśmy umieścić w takim poście |
najlepiej przecież nic , bo i tak to nic nie da
A zaraz i tutaj będą fochy, że ktoś się starał cokolwiek zrobić. Więc jak nawet "nasi" nie widzą w staraniu się uświadomić sensu, to widocznie trzeba jedynie przyklasnąć i stwierdzić, że przecież wszystko jest ok
I tak gardzenie jest bardzo zabawne, tylko jakoś nie widzę nic złego w formie mojej wypowiedzi na tamtym forum
|
|
|