Odżywianie - Gryzaki dla psów - czy podawać i jakie?
Nisia - Pią Sty 12, 2007 10:49
Off-Topic: | falka napisał/a: | tyle że codziennie pojawia się w misce, to już nie jedzą. Tak samo przejadły im się Ringi Ringi zielone. |
Też tak miewałam (np. z płatkami kukurydzianymi). Jest na to metoda. Nie pokazywac szczurom przez klika miesięcy. Potem znowu jedzą. |
falka - Pią Sty 12, 2007 10:53
No to jest jedyna metoda (Iset się nawet kiedyś znudziły pestki dyni.) Gorzej, że mam namieszane już tej karmy od groma teraz ciągle coś dosypuję, żeby ją "rozrzedzić" a i tak jest za dużo brokuła i gruszki. Malkontentki paskudne
edit
I działa to też w taki sposób, że jak damy malutko ziaren to szczury je o dziwo jedzą. Jak damy mieszankę z dużą ilością ziaren to kręcą noskami. U mnie pszenica nie zostaje w miseczce <dumna>.
Anonymous - Śro Sty 31, 2007 09:29 Temat postu: Ciasteczka dla psów! Mój szczur bardzo lubi ciasteczka dla psów o smaku miętowym! :flower:
Czy powinien je jeść
sachma - Śro Sty 31, 2007 13:05
napewno nie w duzych ilosciach... znasz ich sklad? ... te smakowe.. no coz.. ja bym ich jednak unikala, nie wiadomo co za chemie tam wrzucili zeby to ladnie pachnialo... chyba ze sa naturalne.. ale to zadko sie zdarza.
Nisia - Śro Sty 31, 2007 13:23
Osobiście uważam, że lepiej kupić ziele mięty....
Maniak - Śro Sty 31, 2007 19:20
Cytat: | Osobiście uważam, że lepiej kupić ziele mięty.... | też tak uważam, nie wiem czy w Herbal Pets nie mają takiej oferty...:/
Guślarka - Śro Sty 31, 2007 20:59
Off-Topic: | Gdzieś widziałam tą miętę, ale chyba z firmy Herbal Farm... Nie wiem tylko, jakiej jakości mają produkty... |
Maniak - Śro Sty 31, 2007 22:00
Off-Topic: | Guślarka, prawdopodobnie, bo gdzies w internetowym sklpeie mi mignęło |
Anonymous - Śro Lut 28, 2007 15:34
Mój Charnel od czasu do casu ucho wcina ale te śmierdzące on bardziej toleruje fuujjjjj
A co myślicie o byczym penisie psy to jedzą//:P
Anonymous - Śro Lut 28, 2007 15:43
U mnie fiutki jedzą bardzo chętnie
Anonymous - Śro Lut 28, 2007 15:55
a nie ... za twarde
dla staruszka to był by jakiś prblem?
Anonymous - Śro Lut 28, 2007 20:31
Wiesz, ponoć nie ma za twardych A na serio, jak będzie za twarde, to po prostu nie zje.
adam1616 - Pią Mar 23, 2007 15:16
hmm uszy podobno smakuja a dawal ktos swoim szczurką takie "chipsy" ze sciegien?
Anonymous - Śro Kwi 18, 2007 19:42
dziś zobaczyłam w sklepie krokodylka, dokładnie takiego jak ze zdjęcia. Zaryzykowałam, kupiłam, i szczurom smakuje. Tzn nie, żeby rzuciły się na to, ale z przyjemnością raz za czas sobie kawałek go obgryzą.
Zastanawiam się, czy podawanie typowo psich smakołyków jest dobre, w końcu to wyroby mięsne, a nadmiar produktów mięsnych może być szkodliwy, czy ja mam złe informacje?
AngelsDream - Śro Kwi 18, 2007 19:44
nev!, jest różnica między mięsem, a tym czymś z czego robione są takie gryzaki. Od czasu do czasu smakołyk w tej postaci nie zaszkodzi, byle nie przesadzać.
|
|
|