To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot S of Anahata - 07.04.10 - Saturn [*]

Nakasha - Śro Sty 26, 2011 15:00

Tłuścioszek Sadia - po kastracji wyhodowała sobie fałdki, waży 435 gramów. :oops: Nadal ma motorek w pupce, ale jest o wiele bardziej miziasta :D Ma 9,5 miesiąca.

Mrówa - Śro Sty 26, 2011 15:09

ale czarnuszek śliczniutki :mrgreen: :serducho:
Nakasha - Śro Sty 26, 2011 15:20

Właściwie to czekolada. ;)
mrófka - Czw Kwi 07, 2011 16:06

Dziś nasze Sysunie kończą roczek :mrgreen:
Wszystkiego Najlepszego i Wymarzonego dla naszych siostrzyczek i braciszków :urodziny:

Sotera zupełnie, ani wyglądem ani charakterem nie zdradza swojego wieku :)
Bawi się z ręką, jest wiecznie nakręcona i przepełniona pozytywną energią :serducho: :serducho:
Wszystkiego Cudownego Sotko Psotko :* :serducho: :serducho:
:urodziny:

sr-ola - Czw Kwi 07, 2011 16:40

O jaaa, to już tyle minęło? Dla mnie Soomi i Serenada już zawsze będą małymi pimpkami. Śmieszne są, krótkie i okrąglutkie. :) Soomi mały diabeł- błyskawica a Serenada ciepła klucha :)

Najlepszego dla wszystkich S-maluchów :)

Anouk - Czw Kwi 07, 2011 16:57

Jeeejku, o ja zła, zapomniałam!
Muszę dziś rozpieszczać Sielaneczkę :)

Sto lat dla eSeczek! :urodziny:

agata-air - Czw Kwi 07, 2011 17:14

Nie wiedziałam, że to dziś ale skoro już wiem to idę Satyrce robić tort brokułowy :serducho:

Najlepszego dla braci i siostrzyczek! :serducho:

zuuzuushii - Czw Kwi 07, 2011 18:05

Pani jest zła, bo zapomniała :mrgreen:
ale lecę po jakieś smakołyki.
Mój Shin'ya to mały kurdupel bity przez wszystkich. Pomyśleć, że miał być moim pierwszym wielkoszczurem :lol:

Nakasha - Czw Kwi 07, 2011 18:07

Wszystkiego najlepszego! :urodziny:

Sadijka :DD

zuuzuushii - Czw Kwi 07, 2011 18:11

Nakasha, co ona taka wielka? Niech odda coś mojemu :lol: Na Shin'yę już nic starczyło, chuchro takie :]
Nakasha - Wto Kwi 12, 2011 11:49

Uzupełniam informacje dotyczące zachowania i zdrowotności szczurów z naszej hodowli. ;) Prosiłabym więc o wysłanie mi na maila hodowli, nie PW! krótkiej notatki w formie odpowiedzi na poniższe pytania. To nie musi być wywód na kilka stron A4, ale proszę chociaż o kilka zdań. ;) Chodzi o szczurki, które jeszcze żyją, jak i o te, które już odeszły…

W temacie maila najlepiej umieścić literkę miotu, tak będzie mi łatwiej wszystko segregować. Niektóre osoby same z siebie regularnie piszą mi co słychać u wnuków, czytam też forumowe tematy, ale wolę mieć wszystko ładnie opisane, aby nie było wątpliwości. :)

1. Imię szczurka:

2. Data urodzenia:

3. Zachowanie
- w stosunku do ludzi:
- w stosunku do szczurów:

4. Zdrowie i choroby
- choroby serca:
- choroby neurologiczne:
- ropnie:
- guzy (jakie):
- inne:

5. Data śmierci:

6. Przyczyna śmierci (wyniki sekcji):

[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 17:30 ]
Zapraszam!

http://shsr.szczury.biz/v...p?p=29448#29448

Temat o zdrowiu naszych miotów. Wiem, że nie wszystkie informacje są aktualne, dlatego bardzo proszę o Pw/maile! :)

Fiona - Pon Gru 05, 2011 23:19

Dzisiaj Te-sie mialy swoj dzien :)
Wszyscy sie chwalili, wiec i ja.
Skoro Toske zwazylam to i reszte dziewczyn.
No i okazalo sie, ze Salut wazy... 604g!
I nie jest to bynajmniej mieciutka podusia, tylko kulturystka umiesniona jakby codziennie silke zaliczala :o

Nakasha - Wto Gru 06, 2011 08:30

Wow. :D Ale jak ma dużo mięśni, to super. :) Sadia hoduje sobie fałdki, nawet po zabiegu usuwania tłuszczaka. :lol:

;)

emileczka - Wto Gru 06, 2011 09:40

Fiona, jaka piekna 'mysia' :serducho:

Nakasha, jaki z niej słodziaczek na zdjęciach, tylko schrupać i te minki :serducho:

Shin'ya też jest słodziutki waży 612g, jest bardzo szczuplutki, zero tłuszczu, same mięśnie. Jest moim samczym ulubiencem. Nic go nie jest w stanie z równowagi wyprowadzić, mogę go międlić, tarmosić, całować, a on nic :mrgreen: i te jego czarno-białe jajeczka :)

Nakasha - Wto Gru 06, 2011 09:44

emileczka, on jest czekoladowy, nie? A nie wyblakły czarny?