To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot H of Anahata - 26.01.2010

Cola - Czw Mar 04, 2010 18:15

Nakasha, ja nadal chcę Hubbe...
H_exar - Czw Mar 04, 2010 21:59

No dobra, niech wreszcie będzie coś o szczurach, nie o ludziach ;)

Odebrałem Heidi; dziewczynka była śmiertelnie zestresowana i jadąc z transporterkiem do domu zastanawiałem się czy nie wiozę samych trocin. Siedziało to to małe, przestraszone i bało się ruszyć.
Urządziliśmy tradycyjny wieczorek zapoznawczy na kanapie i okazało się, że Heidi od razu postanowiła zwiewać z, bądź co bądź, wysokiego mebla, na co inne dziewczyny nigdy się nie odważyły. Stadko ładnie przywitało małą i natychmiast zaczęło plądrować "obcy" transporterek.
Póki co jest dość grzecznie; żadnych gwałtów, tylko trochę iskania małej i wywalania się z domku. Heidi dobiera się do Roosy - herszta bandy wywołując małą anarchię w stadku.
Czeka nas chyba kolejna głośna noc i poranne zbieranie ściółki wywalanej z klatki.

Garść zdjęć. Dziewczyny dostały takiego "pierdolca", że znowu trudno się je ściga obiektywem. Baterie mi się litościwie wyczerpały, więc następne jutro.

EpKee - Czw Mar 04, 2010 22:16

Hisoka też już u mnie, wystraszony podróżą zakopywał się w szmatkach z pojemniczka, ale wzięty na ręce ożywił się. A teraz śpi rozciągnięty u mnie na szyi :) Słodki jest i ta jego irishowa końcówka ogonka zrobiła furorę w domu :P
zuuzuushii - Czw Mar 04, 2010 22:21

http://s698.photobucket.c...=Obraz00004.jpg to zdjęcie mnie rozbroiło :)
H_exar - Czw Mar 04, 2010 22:59

Masaż 8)
Anka. - Pią Mar 05, 2010 20:25

Umarłam dla tych ślicznot :serducho:
Bardzo ładnie wkomponowały się w stadko, Kes i Pożogar tylko lekko zdziwieni obwąchali maluchy.
Hisao jest obłędny! Mały wiercidupek, wciąż gdzieś się śpieszy, skacze, węszy.
Z możliwości wyjścia skorzystał tylko on, przyszedł do mnie, dał buziaka i wrócił do braci, obecnie naprzykrza się wujkowi Kessarowi :lol:
Huragan jest pierwszy do jedzenia, nie może się oderwać od kolby krabowej,mały klusek, taki opanowany, z yntelygyntnym spojrzeniem, uszęta ma obłędne, jakby miał odlatywać.Właśnie znęca się nad szmatkami, już zaczynają się własne porządki.
Hałas za to jest najspokojnieszy, trzyma się z boczku, zaszył się w tuneliku i tylko zerka ciekawsko, taka mała ciota, bez braci to chyba by zginął. :)
Bardzo dziękuje za chłopców, ożywiły moich panów :)

[ Dodano: Wto Mar 09, 2010 21:17 ]
Haha, zwracam honor Hałasowi :-P
Mały śmigacz, wciąż gdzieś się śpieszy, z jednego końca pokoju na drugi wciąż przebiega ta mała ,łysa mycha z ogromnymi uszami.Bracia jak na razie nie odważyli się korzystać z wybiegów, za to namiętnie pchają się na ręce.
Pakuje szczury do klatki i nie moge znaleźć Halika, myśle nad odsuwaniem szaf,ale patrze jeszcze raz i jest! Gnomon wędruje za zdezorientowanym Hammerthem po głównej klatce, która ma takie przerwy ,że maluch swobodnie wchodzi i wychodzi :lol:
Przezabawny jest, obecnie skacze po śpiącym Kesie.
Maluchy mieszkają w mniejszej klatce i dziś wbił się do nich Pohybel , zaczął dość brutalnie je dominować, zaczęły piszczeć, i w podskokach z wybiegu wrócił wujek Kessar, wprał Pohyblowi i wygnał go z klatki. Chłopcy zjednali sobie moich panów, są wobec nich naprawde wyrozumiali i cierpliwi, tylko z Pohybelka wylazł mend.

babyduck - Wto Mar 09, 2010 23:49

Fotki Happy Hour - zapraszam
zuuzuushii - Pon Mar 15, 2010 12:40

Mam pytanie, dostaliście już umowy może?
quagmire - Pon Mar 15, 2010 12:43

Ja dostałam umowę razem ze szczurem (od Wuni - bo akurat Wuńka odbierała naszych chłopców).
Nakasha - Pon Mar 15, 2010 14:25

Już wszystko wysłałam, powinno niebawem dojść.
Anka. - Wto Mar 16, 2010 16:26

To i my się pokażemy, zdjęcia szału nie robią,no ale są. Kiedyś nadrobimy :wink:

Hiś-Miś

Hurek-Murek

Halik

Hałas to największy łazik, ostatnio wujek Konsik mu wprał, bo chłopak robił za jego cień, poszedł za nim na drugi koniec pokoju, wszedł na psią klatkę i do Konsikowej samotni, czego Konsensus baardzo nie lubi. Jeśli na zakończenie wybiegu nie można znaleźć Halika, oznacza to że znów zawędrował do dużej klatki i wtopił się między wujków.
Hurek to najwiekszy miziak i głodomór, gdy rano dostają jedzenie, wszyscy śpią, tylko Huragan już waruje przy misce, namiętnie pcha się na ręce i domaga pieszczot.
Hiś to mały agent, często leży tak aby móc obserwować całe otoczenie. Ostatnio Pożogar się mył, więc Hiś wszedł pod niego ,Pożogar wyiskał malucha, pozaglądał w uszy i zajął się znów sobą, a to małe zaczeło się nadstawiać, wdzięczyć i robić maślane oczy, dopóki Pożogar znów się nim nie zajał. Manipulant mały :lol:

quagmire - Wto Mar 16, 2010 16:30

Anka. napisał/a:
a to małe zaczeło się nadstawiać, wdzięczyć i robić maślane oczy, dopóki Pożogar znów się nim nie zajał. Manipulant mały :lol:

:DD rozkoszny maluch

Niamey - Wto Mar 16, 2010 17:04

jaki kosmiczny szczur :D
zuuzuushii - Wto Mar 16, 2010 17:43

hihi tak samo łysieje jak Hota^^ cudne :) pierw myślałam, że to mój, ale jednak ma inny wyraz pyszczka^^ To niesamowite, że charaktery można dojrzeć na takich maleńkich buźkach
babyduck - Wto Mar 16, 2010 20:15

A jak tam wagi Huncwotów?