Mioty urodzone - rok 2014 - Miot O2 SunRat's - rezerwacje str 4
Pyl - Wto Gru 27, 2016 15:53
Eh, moje też obecne:
Mao - Sob Gru 31, 2016 17:44
Dziękuję bardzo wszystkim, którzy trzymali kciuki.
Nie wiem, jak to jest, że moje szczury lubią odchodzić w tych samych okresach, co odszedł mi jakiś inny szczur. Oleńka odeszła sama przed południem 28 grudnia, mimo walki i mimo całkiem widocznej poprawy poprzedniego dnia.
Cytat: |
Zmiany, które stwierdziłam:
- mała wątroba
- twarda odgraniczona deformacja w lewym płucu średnicy ok. 3-4mm - nowotwór?
- obrzęk płuc i zmiany zapalne w płucach
- jama czaszki i mózgowie bez zmian
- w jamie nosowej i w zatokach obfita ilość gęstego śluzowo-ropnego wysięku, za gałką oczną prawą ropny wysięk i podejrzenie nowotworu średnicy ok. 7mm, widoczny proces niszczenia okolicznych kości, w tym kości podniebienia - zmiany dało się również stwierdzić w jamie ustnej w okolicy zębów trzonowych prawej szczęki.
To tłumaczy wszystkie opisane przez Panią objawy |
Katinka - Sob Gru 31, 2016 17:59
Mao.. Nie wiem co powiedzieć.. Ogromnie mi przykro. Przytulam z całych sił.
Papi - Sob Gru 31, 2016 18:16
Mao, tak mi przykro
Pyl - Sob Gru 31, 2016 21:34
Mao, tulę mocno. Przykry koniec roku
Diora - Śro Sty 04, 2017 12:28
Ziuta, pomimo nieco słabszych tylnych łapek, jak młodziak. Mam nadzieję, że idzie na rekord!
Papi - Śro Sty 04, 2017 12:46
Diora, tak trzymać
Katinka - Śro Sty 04, 2017 12:58
Diora, trzymam kciuki żebyśmy razem hucznie świętowały 23.03!
Papi - Śro Sty 04, 2017 13:06
Oj, wszyscy będziemy kciukać 🙂
ney - Pią Sty 13, 2017 13:16
Rzadko zaglądam na forum, ale zamelduję, że Omiś również trzyma się dobrze. Widać już po nim starość (słabe tylne łapki), ale energii do szalenia na wybiegu mu nie brakuje Przechodziliśmy przez ostatnie pół roku kilka infekcji, na szczęście z każdej wyszedł obronną łapką.
Dużo kciuków i zdrowia dla pozostałych z miotu O2
quagmire - Pią Sty 13, 2017 13:36
ney, cudownie. Niech się chłopak dzielnie trzyma
Katinka - Pią Sty 13, 2017 15:54
ney, Co za dobre wieści! Cieszę się strasznie, że kilkoro rodzeństwa się tak dobrze trzyma. Zdrówka dla Omisia i pozdrawiamy z Olenką.
Katinka - Czw Lut 23, 2017 23:35
Wszystkiego najlepszego z okazji 35. miesiąca życia dla weteranów i weteranek! Co u Was?
Diora - Pią Lut 24, 2017 23:51
ney, Sugeruję wizytę u weterynarza. Właśnie u Ziuty (Orysi) potwierdził się guz przysadki. Objawem były słabsze tylne łapki, w szczególności niedowład w palcach, nie od samych bioder. RTG w Pulsvecie wykazało, że kręgosłup i stawy są w porządku, serce jak dzwon, płuca piękne. Po pierwszej dawce Cabasseru Ziuta odzyskała sporo władzy w tylnych łapkach i znowu śmiga jak fryga, dzisiaj dostała drugą. Będę obserwować i raportować.
ney - Nie Mar 05, 2017 10:17
Diora napisał/a: | ney, Sugeruję wizytę u weterynarza. Właśnie u Ziuty (Orysi) potwierdził się guz przysadki. Objawem były słabsze tylne łapki, w szczególności niedowład w palcach, nie od samych bioder. RTG w Pulsvecie wykazało, że kręgosłup i stawy są w porządku, serce jak dzwon, płuca piękne. Po pierwszej dawce Cabasseru Ziuta odzyskała sporo władzy w tylnych łapkach i znowu śmiga jak fryga, dzisiaj dostała drugą. Będę obserwować i raportować. |
Niestety Omiś odszedł dziś w nocy.
Po konsultacji z hodowcą ustaliliśmy, że ze względu na wiek nie wykonujemy już sekcji.
Cieszę się, że mieliśmy okazję mieć w stadzie tak zacnego szczurka. Całe życie pro ludzki, łagodny, ciekawski i energiczny. Będziemy o nim pamiętać, był wspaniałym przyjacielem
|
|
|