Mioty urodzone - rok 2013 - Narodziny miotu BOSKIEGO SunRat's
lovekrove - Sob Sie 29, 2015 22:12
Magda u mnie Ruti też ma problem z krzywym zgryzem Coraz bardziej mu się wykrzywia, obecnie muszę podcinać oba zęby(dolny prawy i górny lewy). Dziwna sprawa...
aneczka1-13 - Nie Sie 30, 2015 23:43
A czy jest możliwe aby to była jakaś wada genetyczna?
Magda B - Śro Wrz 02, 2015 11:07
aneczka1-13 napisał/a: | A czy jest możliwe aby to była jakaś wada genetyczna? |
Tu by się musiał ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć. Mi tylko weterynarz powiedział, że to się po prostu w starszym wieku u szczurów zdarza.
waskisongo - Śro Wrz 02, 2015 14:34
może to być wada ale nie musi ...
u moich samiczek zauważyłem , że często gryzą kratki a jak to bywa , zęby nie zawsze są tak samo ścierane , chodzi mi o kąt pod którym podchodzą szczury pyskiem do krat nie zawsze , są ścierane równomiernie .... cóż taki klimat
Oluś - Śro Wrz 02, 2015 16:20
Miot ma obecnie ponad dwa lata. Wada genetyczna objawiłaby się dużo, dużo wcześniej.
waskisongo - Śro Wrz 02, 2015 18:51
olus_165 napisał/a: | Miot ma obecnie ponad dwa lata. Wada genetyczna objawiłaby się dużo, dużo wcześniej. |
też prawda, ZGADZAM się z tym
Mao - Śro Wrz 02, 2015 19:06
Perperuna ma się OK, musi tylko trochę zrzucić, bo ciut za okrągła. Zęby ma równe
waskisongo - Czw Wrz 03, 2015 21:13
moja np alfa w stadzie pilnuje zęby innych szczurków zwłaszcza tych młodszych ;p bo jest jedna co mnie chyba nie lubi piszczy wyrywa się jak ja biorę ... hmm ... aż całe stado stoi na baczność a moja beta to wtedy ucieka do mnie by mnie bronić
cornflakegirl - Czw Wrz 03, 2015 22:26
Mao napisał/a: | Perperuna ma się OK, musi tylko trochę zrzucić, bo ciut za okrągła. Zęby ma równe |
w sumie u Nanulka dokładnie to samo. Tylko momentami pokichuje, ale mam nadzieję, że jakoś rozgonimy.
Magda B - Czw Wrz 24, 2015 17:03
Update:
Luna przeszła wczoraj zabieg usunięcia ropnia, który jej urósł na pyszczku. Nie wiadomo, czy przyczyną powstania ropnia było to skrzywienie czy coś innego. Ponoć takie ropnie mogą też mieć podłoże nowotworowe.
Rati ostatnio osłabła, wykazuje objawy guza przysadki i zaczęła brać Cabaser.
Maja dalej tyje.
Edit:
Rati odeszła 26 września. Przetrwała trzy operacje i złośliwy nowotwór, ale przegrała z guzem przysadki. Tak jak Nut.
cornflakegirl - Czw Paź 15, 2015 19:53
Magda B, dopiero przeczytałam przykro mi bardzo
Nanna miała w poniedziałek zabieg usunięcia gruczolaka, póki co jest wszystko okej, ale chyba starość się zbliża. puk puk oby jak najdłużej było dobrze.
Magda B - Wto Paź 20, 2015 13:13
19 października Luna pobiegła za siostrami.
cornflakegirl - Śro Paź 21, 2015 09:03
Magda B, tak mi przykro tez przysadka?
Nanna niedługo bedzie miała zdjęte szwy, bardzo grzeczna jest, nie musiała nosić nawet kołnierza, dziewczynki są już we trzy, bo na prawdę grzeczne są:)
Mao - Śro Paź 21, 2015 15:20
Magda B, trzymaj się...
Perperuna ma się dobrze. Na wystawie nawet zgarnęła II miejsce za uszy standard i została Najlepszym Seniorem Wystawy.
cornflakegirl - Śro Paź 21, 2015 15:39
Mao, głaski gratulacyjne dla Perperuny
|
|
|