To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - miot M Emerald Moon - zdjęcia&film s15

mmarcioszka - Pią Cze 20, 2014 18:00

Co tu taka cisza?
We wtorek dzieciaki miały pierwsze urodziny!

Spóźnione, ale jakże szczere STO LAT :urodziny:

wilczek777 - Pią Cze 20, 2014 19:00

mmarcioszka w sumie cisza :P My obchodziliśmy hucznie bo od tygodnia japro chodzi i mizia Miętusa bo przecież "taki wspaniały, roczny, cudowny". Dostał urodzinowego "słodycza" ale bez większych niespodzianek bo wszystko idzie mu w sadło :) Poza tym wspaniały proludzki ogonek nam z tego wyszedł, do innych trochę startował jak dojrzewał ale tak to bez zarzutu :)

Jak wasze ogonki?

mmarcioszka - Pią Cze 20, 2014 19:42

Molly wielbię cały czas, bez względu na urodziny :P
Jest świetna, ale nie ma co ukrywać - wredna z niej małpa no :lol:

Oluś - Pią Cze 20, 2014 23:00

Mócha jest przylepą, ale tylko na chwilę, bo wiecznie musi też jakieś swoje sprawy pozałatwiać. :wink:

Taki o złowieszczy szczur:

Mówisz, że zapomniałaś o moich urodzinach?

mmarcioszka - Sob Lip 05, 2014 14:48

Molly w nocy z wtorku na środę popsuła sobie oko. Wszyscy na urlopach, ale udało nam się wcisnąć do okulisty wczoraj wieczorem. Po wizycie u szczirzego weta podejrzenie padło na ostry stan zapalny z ropniem w gałce. Odesłali nas do okulisty lub na natychmiastową resekcję. Wczorajsza wizyta u okulisty poskutkowała malutkim światełkiem w tunelu - póki co walczymy i nie usuwamy oka. Rogówka jest mocno pobrużdżona, z wrzodami i stanem zapalnym, ale według okulisty jest szansa na wyleczenie. Dostała baterię leków. Za dwa tygodnie kontrola i dalsze leki, wtedy okaże się co dalej.
wilczek777 - Sob Lip 05, 2014 18:11

mmarcioszka moc kciuków !!! Ratować oczko!
mmarcioszka - Sob Lip 05, 2014 18:29

Dzięki. Robimy, co się da. Dostała dwa silne antybiotyki teraz - neomycinum i tropicamidum, a do tego wspomagacz i nawilżacz, więc jak nie pomoże przez 10-14dni to dupa, a jak zadziała będzie dobrze. Dostaje znieczulacze przeciwbólowe do tego oka, ale i tak muszę jej zakraplać 8-9 razy dziennie, więc już spitala dzisiaj, jak ją wołam.
wilczek777 - Sob Lip 05, 2014 20:39

mmarcioszka się nie dziwię - nic przyjemnego. Mam nadzieję, że leki zadziałają i na strachu o oczko się skończy. Naprawdę mocno trzymamy kciuki! Miętus też próbuje trzymać za siostrunie ale ciężko jak się nie ma przeciwstawnego :)
mmarcioszka - Sob Lip 19, 2014 00:05

Molly zachowała oko. Obkurczyło się i tak już zostanie, ale widzi na nie :serducho:
Jeszcze 10dni wspomagamy lekami znikanie pozostałej blizny, a później zapominamy o całej sprawie.

wilczek777 - Sob Lip 19, 2014 19:07

Tak!!! :serducho: :serducho: :serducho:
Oluś - Wto Wrz 02, 2014 21:12

Móch to do człowieków przytulak, ale przy łączeniu pokazał rogi i jest z nim mały problem. Trzeba też przyznać, że przyłączany szczur nie jest do końca zdrowy na umyśle. :lol: W każdym razie pracujemy nad sobą. :wink:

A tu Mószka lata we wrzosach :serducho:

L. - Czw Wrz 11, 2014 20:06

Mószka zawsze zwala mnie na kolana!

mmarcioszka, rozumiem, że stan oczka Molly jest stabliny? może jakieś zdjęcia mojego słoneczka ? :serducho:

U Morelki i Miętki wszystko w porządku, tylko mi się trochę Miętka roztyła :/ bardzo mi się to nie podoba. Natomiast Morelka trzyma linię modelki 8)

mmarcioszka - Czw Wrz 11, 2014 20:08

L., tak stabilny. Z okiem nie jest gorzej, a lepiej na pewno nie będzie.
Zdjęcia może będą za jakiś czas :P

mmarcioszka - Pią Sty 23, 2015 21:03

Dzisiaj Molly się udławiła. Jest mi tak strasznie przykro, że już jej nie ma, była jeszcze dzieciakiem ;(
Mam nadzieję, że jej rodzeństwo doczeka późnej starości.

L., bardzo Ci za nią dziękuję, była (cały czas nie mogę w to uwierzyć, że "była", a nie "jest") wyjątkowa.

wilczek777 - Pią Sty 23, 2015 21:29

mmarcioszka strasznie mi przykro ;( Paskudna, nagła strata...