To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

LinakarO - Nie Lis 06, 2011 10:17

Viss napisał/a:
marchewusia, co wszyłaś po obu końcach tunelu? :>

Też jestem ciekawa! Butelkę?

marchewusia - Nie Lis 06, 2011 18:26

Kufle plastikowe(tak do połowy ucięte, są tak obszyte, że żeby je mogły obgryź, musiałyby rozpruć całą zewnętrzną jak i wewnętrzną część tunelu, a jeśli będę widziała że coś tam się dobierają, to podremontuję go :) póki co przez tunel biegają, mała psotka skacze na tunel jak starsza przechodzi, to atakuje ruszające się miejsce ;)
LinakarO - Wto Lis 08, 2011 14:03

kufle ? Może to dziwne ale nie wiem co to :P Tzn Wiem co to kufel do Piwa ale plastikowy? to to samo ? :oops: :mrgreen:
marchewusia - Wto Lis 08, 2011 14:23

Dokładnie tak, obcięłam taki kufel w połowie, bo w dalszej części szczurki by się nie zmieściły, chodziło o to, żeby tunel się nie zamykał i obszyłam go ze strony obciętej jak i z brzegu, żeby czasem się nie zajadały plastikiem :)
cynia - Pią Lis 18, 2011 15:11

A ja wczoraj usiadłam do maszyny i uszyłam... Hamaczek z dziurką, kilka hamaczków zwykłych, tunele i dwie kostki ;)
Szkoda tylko, że na szczury to sobie jeszcze poczekam (tzn. aż urodzi się miot ;) )

Ale się pochwalę, a co:

Kami - Pią Lis 18, 2011 15:32

To pierwsze z guzikami fajne. :)
Myślałam, że tylko ja jestem taka zniecierpliwiona, że szyłam hamaki zanim pojawiły się maluchy. :lol:

cynia - Pią Lis 18, 2011 15:39

Off-Topic:
Kami napisał/a:
To pierwsze z guzikami fajne. :)
Myślałam, że tylko ja jestem taka zniecierpliwiona, że szyłam hamaki zanim pojawiły się maluchy. :lol:

coś ty! dopiero się rozkręcam, już mam w głowie kolejna partię :lol:

marchewusia - Pią Lis 18, 2011 15:53

bardzo podobają mi się kostki... :serducho:
unicorn - Czw Lis 24, 2011 18:16

omnooom, kostki są prześliczne :serducho:
Niamey - Sob Gru 31, 2011 01:40

http://www.zooplus.pl/sho...a_fretek/225148
Chyba muszę powiedzieć mamie, że za mało się ceni :rotfl:
No bez jaj - tej wielkości domek za 100zł?? Chyba jest z tytanu :lol:

rysia.13 - Sob Gru 31, 2011 11:58

Niamey napisał/a:
No bez jaj - tej wielkości domek za 100zł??

No bo płacisz przedewszystkim za ten gratisowy kubraczek :P

karraska - Sob Gru 31, 2011 13:30

Chyba za firmę :? Z tego co kojarzę jest amerykańska.
Sama nigdy bym nie zapłaciła za hamak, który nota bene i tak zostanie zgryziony.

Kami - Wto Sty 03, 2012 19:01

Kupiłam wczoraj w Carrefourze całkiem fajne poszewki na jaśki za niecałe 2zł i jedna dostała się szczurom. ^^ Rozmiarowo idealnie do klatki pasuje (40cmx40cm) (tzn jak doszyję jakieś pętelki to będzie idealnie, na samych spinaczach jest mocno na styk ;) ) materiał dość gruby, były czerwone, niebieskie i chyba jasno różowe.

pszczoła - Wto Sty 03, 2012 20:17

Kami, fajne :) Tylko zwróć uwagę przy użytkowaniu, czy nie wyciągają się z nich nitki, bo szczurki mogą się pazurkami zahaczać i krzywdy narobić :)
Kami - Wto Sty 03, 2012 20:32

pszczółka, o tym nie pomyślałam. ;) One raczej nic nie gryzą (przynajmniej w klatce :roll: ) więc nie powinny nitek powyciągać, no ale kto wie - będę czujna.