To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2011 - Miot K2 of Anahata - 16.01.2011 - NOWE ZDJĘCIA str. 16 :)

wieczoryna - Pią Mar 11, 2011 19:07

Kropek jest raczej tchórzem, woli sobie sam posiedzieć pod biurkiem chociaż ma momenty, kiedy do mnie przychodzi na mizianko. Klusek za to ma ADHD, wszędzie go pełno, uwielbia się bawić, nie ustoi ani chwili w miejscu. Z łączeniem stadka problemów nie było, moje 2 dorosłe labiki od razu zaakceptowały nowych. Nie wiem ile ważą ale rosną jak na drożdżach :mrgreen:
Nakasha - Sob Mar 12, 2011 12:44

Kiba, obaj chłopcy to wariaty, biegają, skaczą, zaczepiają i bawią się. :D Kismet jest spokojniejszy od brata. Ważą obaj około 160 gramów.
Agusia - Czw Mar 17, 2011 22:48

Klopsik waży 280g, w końcu największy z miotu :)
wieczoryna - Pią Mar 25, 2011 17:14

Co tu taka cisza?
Trochę o chłopakach: nie mam wagi więc nadal nie wiem ile ważą, ale jest między nimi spora różnica. Kropek ma gęstą, jedwabistą sierść i w porównaniu z Kluskiem jest większy i spokojniejszy. Klusek natomiast jest lekko wyleniały :] trochę kościsty, ale wynika to z jego ADHD :mrgreen: Nie usiedzi na miejscu nawet chwilki. Dużo jedzą, biegają, zaczepiają i bawią się.

Nakasha - Pią Mar 25, 2011 17:18

Postaram się wrzucić niedługo fotki moich Kruszynek. :) Wszystko u nich dobrze, rosną (powoli, ale jednak), rozrabiają i są coraz piękniejsi. :serducho:
kasia83 - Nie Mar 27, 2011 16:43

Kiwi 320
Kokos 297

susurrement - Nie Mar 27, 2011 17:30

Konwalia waży 253 g. jest okropnym łobuzem, wszędzie jej pełno, a jeśli jej czegoś zabronię to mogę być pewna, że właśnie to zrobi w pierwszej kolejności. jeśli takie są wszystkie czarne dumbo, to już wiem czemu wcześniej żadnego nie miałam ;) ale jest wspaniałym "krecikiem plastusiowym" i uwielbiam całować jej konwaliowy brzuś :serducho:
Bel - Nie Mar 27, 2011 18:18

a KoPerek to straszny łobuz i zawadiaka.Nie ma dnia,żeby stadnego alfy nie zrównał z ziemią.Robi przemarsz po dywanie ze szczurów bez mrugnięcia okiem,wszędzie musi być pierwszy i każdego musi pociągnąć za ucho ogon albo dziabnąć w fafla.O dziwo,gdy za bardzo nabroi,zawsze broni go Dumbo i Peregrin...ogólnie to smarkacz sieje spustoszenie jak najgorsza szarańcza... :DD
Nakasha - Śro Kwi 20, 2011 21:09

Jeśli ktoś potrzebuje na wystawę, stąd może pobrać nr rodowodu:
http://spreadsheets.googl...VVE&hl=en#gid=0

[ Dodano: Wto Kwi 26, 2011 10:50 ]
Kismet:

Już za dwie godziny ciachamy jajeczka. ;)

Kiba - Sob Maj 07, 2011 13:23

No to jesteśmy już całą rodziną w domu.

Łączenie odbywa się... ciekawie.

Dziewczyny chyba nie do końca wiedzą, co ja im w ogóle przywiozłam, bo przeraziły się jakby Kismet był kosmitą xP Obecnie Delux się z nim powolutku zapoznaje, Dalia uciekła pod łóżko i odmawia wyjścia.

Aż się nie mogę doczekać ciągu dalszego :P

wieczoryna - Sob Cze 18, 2011 20:36

HOP HOP
Moi chłopcy mają się świetnie. Kropek jest wielkoszczurem :mrgreen: , chodzącym swoimi ścieżkami. Pogłaskać jasne, ale kiedy on chce, na ręce ok tylko później. Klusek natomiast jest połową Kropka. Mały i szybki. Jest bardzo proludzki, uwielbia lizać ręce i zabawę typu czochranie szczurka. Z podgryzania nóg już obaj wyrośli (na szczęście). Jedyną wadą jest sikanie po kątach :( . Pozostaje mi tylko częste mycie podłogi.

Bel - Sob Cze 18, 2011 20:54

A KoPerek to ciapa :D można z nim zrobić dosłownie wszystko :DD Kocha człowieka, wielbi go i pierwszy wisi na kratkach z miną "weź mnie! mnie weź! popatrz jaki jestem ładny! wybierz mnie! " :DD
Jest mistrzem w spaniu na chilloucie- zazwyczaj zasypia na plecach w podwieszanej rurce, do połowy wystając i zwieszając jakoś rozciągnięte nogi :DD
Nigdy z nikim się nie bije, jego najlepszym kumplem jest LOLek a obrońcą Peregrin ;) waga sprzed kilku dni to 500gram (postura tatusia).

Kiba - Nie Cze 26, 2011 15:30

wieczoryna napisał/a:
Jedyną wadą jest sikanie po kątach

Ta... Kismet wprowadził do klatki załatwianie się na półkach, co było nie do pomyślenia w wypadku dziewczyn. Ale chyba powoli zaczyna się od nich uczyć, tak więc jest dobrze :wink:

believe_86 napisał/a:
A KoPerek to ciapa :D można z nim zrobić dosłownie wszystko :DD Kocha człowieka, wielbi go i pierwszy wisi na kratkach z miną "weź mnie! mnie weź! popatrz jaki jestem ładny! wybierz mnie! " :DD

To chyba rodzinne :P chociaż u mnie nie ma tej miłości do człowieka - do mnie przekonywał się dosyć długo, a bardziej niż innymi ludźmi interesuje się szczurami i otoczeniem, generalnie ma podejście jak moja Dalia, tylko nieco bardziej na luzie i z większą sympatią, jak to dzieciak :)

Cytat:
Dziewczyny chyba nie do końca wiedzą, co ja im w ogóle przywiozłam, bo przeraziły się jakby Kismet był kosmitą xP Obecnie Delux się z nim powolutku zapoznaje, Dalia uciekła pod łóżko i odmawia wyjścia.

Aż się nie mogę doczekać ciągu dalszego :P

Ciąg dalszy w skrócie + foto -> http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=9991, żeby już nie kopiować.

Nakasha - Wto Lis 22, 2011 17:27

Zapraszam!

http://shsr.szczury.biz/v...p?p=29448#29448

Temat o zdrowiu naszych miotów. Wiem, że nie wszystkie informacje są aktualne, dlatego bardzo proszę o Pw/maile! :)

Agusia - Śro Lis 23, 2011 14:32

Klopsik ma się też super. Jest średniej wielkości szczurem, bardzo zwinnym i sprytnym. Tak zwany typ sportowca ale z wielkimi ciągotami do alkoholu i tytoniu :shock:
Jak coś bardzo chce to wyrywa na siłę i jest przy tym przeuoroczy. Nie wdaję się w bójki z innymi chłopakami, najszybciej przybiega na zawołanie, lubi masowanie po kręgosłupie.
I jest mięciutki :serducho: