To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot P of Anahata

baradwys - Wto Lut 23, 2010 20:55

ależ proszę :)
mrófka - Wto Lut 23, 2010 20:56

Anouk, mnie też jest z tym lepiej wiedząc, że jest ktoś kto ma podobne objawy do moich :mrgreen:

... czytałam gdzieś w czyimś temacie chyba, że rodowód trzeba samemu wyrobić ale to wszystko zależy od hodowcy, więc trzeba zapytać Ren jak to w tym wypadku będzie :wink:

Anouk - Wto Lut 23, 2010 20:57

Off-Topic:
Jeśli chodzi o rodowód, trzeba wysłać wniosek o niego do przewodniczącej SHSR :)

Już nie offtopuję :oops:

baradwys - Wto Lut 23, 2010 20:59

rodowody wyrabiamy sami! Na podstawie numeru metryki są One robione :)
wiesz, że w miocie sachmy się dopłaca i dostaje już z rodowodem

mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:02

Shy_Lady, a no tak właśnie u niej to czytałam, teraz sobie przypominam :)

jeszcze chwila jeszcze momencik i będziemy mieli nasze maluchy już w domkach :mrgreen:

baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:04

tak :) jeszcze 8 dni :) a w sumie to już 7 :D
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:06

im bliżej tego dnia tym większe emocje czuję :) a w ostatnią noc to chyba ze szczęścia w ogóle oka nie zmrużę :-P
Anonymous - Wto Lut 23, 2010 21:29

O matko, ale się naprodukowaliście :P

mrófka
i Anouk, wysyłam Wam mój adres do wysyłki transportera. Możecie włożyć jakiś polarek/ręczniczek, ale nawet jeśli tego nie zrobicie, to maluch na pewno nie pojedzie na gołym plastiku :wink:

Rasiaki z miotów kontrolnych dostają kartę zdrowia i metrykę, z miotów "normalnych" zwykle dostają tylko metrykę, ale jak ktoś bardzo chce to kartę zdrowia też mogę dać, albo może sobie ściągnąć i wydrukować samemu.

Maluszki z tego miotu dostaną jeszcze tylko metryczki, ale najprawdopodobniej niedługo wszystkie hodowle będą wyrabiały już od razu rodowody, bez metryk. Taki pomysł wypłynął niedawno, więc jeszcze ten miot i pewnie miot R będzie z metrykami, następne już z rodowodami - cena maluszka będzie wtedy o kilka złotych droższa.

Rodowód można wyrobić wysyłając ściągnięty ze strony formularz do SHSRu i płacąc odpowiednią kwotę :wink:

mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:37

Ren, no i wszystko jasne :) a jak tam szkraby się mają, trochę się oderwały od cycków? :mrgreen:
baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:40

Ren napisał/a:
z miotów "normalnych" zwykle dostają tylko metrykę,
mhm, zasugerowałam się Emeraldem ^^ bo do "O" bobasów dostałam :P
Anonymous - Wto Lut 23, 2010 21:41

mrófka, trochę tak :P . Chociaż Pavan to dalej siedzi przy cycku, chyba baby będzie musiała go dokarmiać swoim :lol:
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:46

Ren, hi hi zaoszczędzi na karmie :lol: ehh to ja się ciszę, że to nie Primka bo moje dydki to ja wolę dla siebie zatrzymać :mrgreen:
babyduck - Wto Lut 23, 2010 21:49

Ren! Oplułam monitor! Że co? :shock: :lol:

Ale jak ona taki przycycny, to znaczy, że najmniejszy czy że duży urośnie?

baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:56

babyduck, to znaczy że 15 kg na miesiąc karmy Ci braknie ^^
babyduck - Wto Lut 23, 2010 21:59

Hmmm, to więcej niż zjada Negra, no ale jak się powiedział A, to trzeba i B. Dawajta mi go tu.