Mioty urodzone - rok 2010 - Miot P of Anahata
baradwys - Wto Lut 23, 2010 20:55
ależ proszę
mrófka - Wto Lut 23, 2010 20:56
Anouk, mnie też jest z tym lepiej wiedząc, że jest ktoś kto ma podobne objawy do moich
... czytałam gdzieś w czyimś temacie chyba, że rodowód trzeba samemu wyrobić ale to wszystko zależy od hodowcy, więc trzeba zapytać Ren jak to w tym wypadku będzie
Anouk - Wto Lut 23, 2010 20:57
Off-Topic: | Jeśli chodzi o rodowód, trzeba wysłać wniosek o niego do przewodniczącej SHSR |
Już nie offtopuję
baradwys - Wto Lut 23, 2010 20:59
rodowody wyrabiamy sami! Na podstawie numeru metryki są One robione
wiesz, że w miocie sachmy się dopłaca i dostaje już z rodowodem
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:02
Shy_Lady, a no tak właśnie u niej to czytałam, teraz sobie przypominam
jeszcze chwila jeszcze momencik i będziemy mieli nasze maluchy już w domkach
baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:04
tak jeszcze 8 dni a w sumie to już 7
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:06
im bliżej tego dnia tym większe emocje czuję a w ostatnią noc to chyba ze szczęścia w ogóle oka nie zmrużę
Anonymous - Wto Lut 23, 2010 21:29
O matko, ale się naprodukowaliście
mrófka i Anouk, wysyłam Wam mój adres do wysyłki transportera. Możecie włożyć jakiś polarek/ręczniczek, ale nawet jeśli tego nie zrobicie, to maluch na pewno nie pojedzie na gołym plastiku
Rasiaki z miotów kontrolnych dostają kartę zdrowia i metrykę, z miotów "normalnych" zwykle dostają tylko metrykę, ale jak ktoś bardzo chce to kartę zdrowia też mogę dać, albo może sobie ściągnąć i wydrukować samemu.
Maluszki z tego miotu dostaną jeszcze tylko metryczki, ale najprawdopodobniej niedługo wszystkie hodowle będą wyrabiały już od razu rodowody, bez metryk. Taki pomysł wypłynął niedawno, więc jeszcze ten miot i pewnie miot R będzie z metrykami, następne już z rodowodami - cena maluszka będzie wtedy o kilka złotych droższa.
Rodowód można wyrobić wysyłając ściągnięty ze strony formularz do SHSRu i płacąc odpowiednią kwotę
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:37
Ren, no i wszystko jasne a jak tam szkraby się mają, trochę się oderwały od cycków?
baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:40
Ren napisał/a: | z miotów "normalnych" zwykle dostają tylko metrykę, | mhm, zasugerowałam się Emeraldem bo do "O" bobasów dostałam
Anonymous - Wto Lut 23, 2010 21:41
mrófka, trochę tak . Chociaż Pavan to dalej siedzi przy cycku, chyba baby będzie musiała go dokarmiać swoim
mrófka - Wto Lut 23, 2010 21:46
Ren, hi hi zaoszczędzi na karmie ehh to ja się ciszę, że to nie Primka bo moje dydki to ja wolę dla siebie zatrzymać
babyduck - Wto Lut 23, 2010 21:49
Ren! Oplułam monitor! Że co?
Ale jak ona taki przycycny, to znaczy, że najmniejszy czy że duży urośnie?
baradwys - Wto Lut 23, 2010 21:56
babyduck, to znaczy że 15 kg na miesiąc karmy Ci braknie
babyduck - Wto Lut 23, 2010 21:59
Hmmm, to więcej niż zjada Negra, no ale jak się powiedział A, to trzeba i B. Dawajta mi go tu.
|
|
|