To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)

Anonymous - Czw Sie 21, 2008 22:04

L., to nie jest szczególnie miłe, ludzie czekają na swoje pociechy, a ty tu że głowa cię boli. A kogo to obchodzi? :P Dawaj foty i nie marudź. :twisted:
Bulletproof - Czw Sie 21, 2008 22:19

L. dawaj te foty ! :mrgreen: , ja też chcę se poogladać , smaku narobiła i zwiała no :P :wink:
L. - Czw Sie 21, 2008 22:45

Panie

El D, standard siamese variegated - zostaje w hodowli
Następna odważna bźdźągwa w moim stadzie. Rozbujniczka, wszystkich i wszystko zaczepia, najchętniej to by się lała. Ale dla człowieka jest strasznie kochana, jak się znudzi to zasypia. Stała się ulubienicą mojej siostry i niema zmiłuj się. Więcej z nią przebywa niż ze mną =='
El jest największym szczurkiem z całego miotu.

Elishka D, rex siamese bareback spotted - rezerwacja Ninek
Małe to, to i nie zdecydowane. Chce zwiedzać świat, ale trochę się obawia. Przylepa mamy.

Elize D, standard russian blue bareback spotted - rezerwacja Mona
Jadłaby i jadła i jadła? I chyba tylko to by robiła. Chętna do współpracy z człowiekiem, pcha sie strasznie do obiektywu. No i cudownie słodka. Te jej uszyska... och, ach...

Ely D, standard siamese varieberk - rezerwacja Matrix
Najwięcej leje się ze swoją siostrą El. Dobrały się dwa babsztyle. Chce zwiedzać świat, mała podróżniczka. Ale strasznie proludzka. Garnie się do ręki i do miziania. Nieodzowna córka swojej matki.

Elyon D, standard russian blue bareback - rezerwacja Agnieszka O.
Ma chyba największe oczy z całej 14-tki O_o takie duuuuże i kochane ślepka <3 Wariatka, rozrabiara, leje się z chłopakami ;] po prostu widać, że dziecko. // Ps. Mimo to potrafi zachować się jak dama (patrz zdjęcie niżej) ;]

Panowie

El Diablo D, standard russian blue bareback spotted - rezerwacja myaku
Trochę zaczepialski, lubi być na czasie ;] ale także chętnie się mizia, przytula.

Eldorado D, rex russian blue bareback - rezerwacja lauril
Bardzo towarzyski szczurek. Uwielbia się bawić w przepychanki z rodzeństwem, zaczepia, iska, przewraca - ale nie jest przesadnie nachalny. Trochę z niego mami-synek ;d

Elektron D, rex russian blue varieberk - zostaje w hodowli (toruń)
Wszędobylski, ciekawy świata, odważny ;] pcha się co cyca ile wlezie, wyrywa rodzeństwu jedzenie.. cóż.. Ale bardzo kochany, słodziutki.

Elmo D, rex russian blue self - rezerwacja vedzion & ja
Chyba najspokojniejszy z całej 14-tki. Nigdzie się nie spieeeeszy, chęęęętnie by się pomiiiiiział. Potrafi spać jak zabity, gdy rodzeństwo lata mu po głowie. Trzeba go nieźle wymacać, aby w ogóle się skapnął, że już nie śpi w klatusi tylko na czyimś ręku. Wcina jedzenie, gdy inni się leją. Jednak nie jest jakiś przesadnie rozleniwiony. Jak każde dziecko lubi sobie trochę pobrykać, po podskakiwać i powkurzać mamusie - jednak wszystko z umiarem.

Elf D, standard russian blue irish white feet - rezerwacja vedzion
Elfiś to towarzyski szczurek, mały eksplorator. Uwielbia pchać nosa do aparatu. Jeśli chodzi o gusta żywieniowe to woli wybierać te najlepsze kąski - ochłapy nie dla niego, no chyba, że już trzeeeeba... :d

Elroy D, rex siamese varieberk - rezerwacja ntliee
Ma podobne fazy jeśli chodzi o śpiochanie jak Elmo i jest równie nieczuły na skakanie po głowie. Taki misiak miziak z niego. Za każdym razem jak mam z nim kontakt podgryza mnie leciutko i próbuje robić pedikjur ;]

Else D, rex siamese irish - rezerwacja vedzion
Co tu dużo mówić. No inny jest niż wszyscy ;] ale inny nie znaczy gorszy. I jest tak kochany i tak żywiołowy na ile trzeba i na ile wystarczy. Bo po co w życiu przesadzać? // Ps. Można powiedzieć, że nawet 'kawał chłopa' z niego : )

Else Effect D, rex siamese bareback - rezerwacja lauril
Rozbrykana pchełka zaczepiająca siostry. Najchętniej to Ely ;] Nie boi sie wyzwań, chociaż jak jego siostra prawie-bliźniaczka podchodzi do tej kwestii z dystansem. Hmm... takie no.. radosne dziecko : )

Elwe D, rex siamese self - rezerwacja Mała Mi
Lubi spać, lubi jeść, lubi ssać maminego cyca. Lubie też zwiedzać. Myśli, że jak zamknie oczy to go nie widać ;] Luzak, ma lajtowe podejście do życia.

Holy Lolly
To oczywiście ta najważniejsza, ta, którą tu powinni wszyscy wielbić, kochać i słać dla niej pocztą smakołyki, a nie tylko: - zdjęcia, zdjęcia, dawać zdjęcia. Mi się skrzynka pocztowa powinna zapychać : P Gdyby nie ona to każdy z nas mógłby tylko marzyć o tych cudzio miodzio orzeszkach <3 !
Nie było zbyt zadowolona z sesji, ponieważ ja wyrodna właścicielka przerwałam jej sjestę podczas której odpoczywała od tych wielorybich wampirzątek.

I to co u nas rodzinne.
- machanie uszkami jak piesek (nie które malce to odziedziczyły ;d)

cyyyckyy.

A w ogóle to chciałam powiedzieć, że jestem okrutna ;d bo ta sesją naraziłam je na stres ;] i się pokupkały, a Elmo nawet się posiusiał ; P och... ]:->
Ale ogólnie rzecz biorąc były zaaferowane całą sytuacja, tym, że wiaterek w futerko wieje, że tyle zapachów. Kilku delikwentów to w ogóle mnie olało i poszło sobie spać, albo waliło miny a'la Holy Lolly.

Bulletproof - Czw Sie 21, 2008 23:14

Śliczności :) :serducho: :serducho: :slinisie: I brawa dla Holy za odchowanie takiej pięknej gromadki :wink:
persefona4 - Czw Sie 21, 2008 23:32

O matko, ja sie zakochałam http://www.fotosik.pl/sho...261414a68cbaec6 :serducho: dobrze, ze Elize to nie chłopak bo bym chyba zwariowała :] Jaka ona piekna, ba jakie one wszystkie piękne :serducho: :)
Lavi - Pią Sie 22, 2008 00:08

Cuuuuuudności! Jeju rozpływam się :serducho:
ntliee - Pią Sie 22, 2008 00:53

ja też się kompletnie zakochałam :serducho: :serducho: :serducho:
jakie one wszystkie są piękne :zakochany:

vedzion - Pią Sie 22, 2008 02:03

Maluchy są absolutnie i totalnie obłędne !!! Po prostu wspaniałe !!! Wszystkie są piękne i przekochane !!! :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:

Poza tym, fajnie poczytać, jakie mają charakterki. L., to musi mieć zabawę, jak tak obserwuje, jaki charakterek w każdym z maluszków drzemie. :mrgreen:

A Holy, wygląda kwitnąco. :serducho: Pewnie dlatego, że mając takie wspaniałe dzieciątka, pęka z dumy. :tummykiss:

L., dzięki za wspaniałe foty i opisy!!! Cała rodzina już tu paznokcie obgryzała w oczekiwaniu na zdjęcia, a teraz wszyscy się rozpływają z zachwytu i pytają : "No to kiedy będą?"... :mrgreen: :mrgreen:

A tak do wszystkich, zlitujcie się nade mną i zarezerwujcie w końcu tego ELWE, bo ja tu normalnie zwariuję :wink: !!!

Layla - Pią Sie 22, 2008 07:47

No sorry, rybeczki boskie, ale Lizak najbardziej! :mrgreen:
LunacyFringe - Pią Sie 22, 2008 07:55

Boskie i w dodatku niektóre chłopaki wolne ;(
ntliee - Pią Sie 22, 2008 08:29

vedzion, nie ma co ze sobą walczyć :D 4 to też nie taka duża różnica, a Elf będzie miał swój prawie-duplikat :D i kolorystycznie będzie Ci bardziej pasowało, poza tym charakterki mają różne, co jest w sumie istotne, i jest masa innych "za"

a ja będę miała misiaka-miziaka :hyhy:

Holly oczywiście przepiękna, wygląda kwitnąco po ciąży i karmieniu małych pijawek :serducho:

Anonymous - Pią Sie 22, 2008 08:44

Elmo i Elish... boszzz, jakie one sa pięęęękne. :serducho: :serducho: :serducho: Komu zazdrościć?
vedzion - Pią Sie 22, 2008 09:37

ntliee, to nie takie proste... Chciałabym, ale mój mąż z trudem przełknął wiadomość o trzech, bo miały być dwa... :roll: Chyba, że gdy zobaczy maluchy na własne oczy, jutro podczas wystawy, to się przekona. Zobaczymy. :]

A kolorystycznie, to byłaby po prostu bajka... No i te charakterki opisane przez L., cuuudo.

:serducho: :serducho: :serducho:

ntliee - Pią Sie 22, 2008 11:03

vedzion, wiem jak to jest, bo trzeba szanować zdanie innych, wydaje mi się że się przekona, w końcu te szkrabiki są takie cudne, L. nauczy je jeszcze na jutro pozycji i patrzenia kota ze shreka i będzie git :D
a jak nie to może ucieknij się do bardziej wyszukanych sposobów przekonywania :DD

vedzion - Pią Sie 22, 2008 11:09

Zobaczymy... :DD Trzymaj kciuki.

Poza tym, nie wiem, co na to L. :mrgreen:

Ale patrzę cały czas na zdjęcia maluchów i normalnie uśmiech i rozmarzenie nie schodzi mi z twarzy. To jest chyba prawdziwe szczęście i radość, coś wspaniałego. :mrgreen: :mrgreen: