Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki
cornflakegirl - Czw Sie 22, 2013 18:27
Off-Topic: | No to chyba się skuszę Szału można dostać z myciem tych klatek w wannie |
angelus - Czw Sie 22, 2013 19:57
Off-Topic: | cornflakegirl, skuś się skuś. Moim zdaniem naprawdę warto, za małe pieniądze oszczędza się masę roboty. U mnie myjka się też sprawdza przy myciu oknien, jako, że nie robię tego za często (może 2 razy w roku) to jest masa zaschniętego brudu a pod wpływem pary wszystko puszcza |
smeg - Pią Sie 23, 2013 13:14
A czy taką myjką można normalnie myć klatkę w pokoju? Czy woda i brud pryska na tyle, że i tak trzeba to robić w łazience?
mmarcioszka - Pią Sie 23, 2013 13:23
smeg, można spokojnie w pokoju. Z mojej myjki zostaje trochę wilgoci po parze, ale 15 minut później jest sucho, więc syfu nie ma
limomanka - Pią Sie 23, 2013 13:43
Zupełnie nie wiem, czemu pisałam wcześniej w offtopicu Chyba myślałam, że to temat "Nasze klatki"
smeg, jak się wyciera po umyciu, nic nie skapuje. - na wszelki wypadek można postawić klatkę na szmacie. No i nie pryska. Chyba tylko jak kończy się woda w trakcie mycia i myjka dmucha gorącym powietrzem (kiedyś się tak załatwiłam podczas mycia akcesoriów - ściany w łazience były pięknie spryskane szczurzą kupą Na szczęście dało się to łatwo zetrzeć, zanim przyschło).
EDIT: No tak - dyskusja przeniesiona
cornflakegirl - Pią Sie 23, 2013 13:49
Off-Topic: | limomanka, bo chyba posty zostały przeniesione niedawno
edit: a no właśnie |
Ninek - Czw Paź 10, 2013 10:46
Była tu mowa o tej myjce?
http://allegro.pl/myjka-c...3616472074.html
Czy jakiejś innej?
Mam starego plusa, nierozkładanego, który mi się nie mieści do wanny (tzn mieści się tak, że przy myciu wszystko wkoło jest zachlapane) i mam już tego dość Pora dorobić się myjki.
limomanka - Czw Paź 10, 2013 10:52
Ninek, mam dokładnie taką, jak w aukcji, którą podlinkowałaś.
Selldine - Śro Paź 30, 2013 20:57
Chyba sobie sprawię taką zabawkę
Ja zawsze swoją klatkę myłam w wannie, po czym musiałam wyszorować całą wannę, albo pod wężem ogrodowym na podwórku w sezonie.
Bezsenna - Sob Lis 16, 2013 09:25
Pożyczyłam myjkę parową na próbę i się zakochałam. Zaraz po eksperymentach na chacie olśniło mnie, że przecież to idealna sprawa do czyszczenia klatki (perfecta-więc zawsze dużo gimnastyki z nią) – szybko, skutecznie i bez detergentów. Miodzio.
Wpadam jak burza na forum, żeby podrzucić pomysł, na wszelki wypadek szukam tematu i…. parafrazując klasyka: całe życie byłam druga
Vaco - Sob Lis 16, 2013 09:59
Ja też kocham swoją myjkę
Mój Tomek też, myje nią podłogi czasem i kuchnię/łazienkę
limomanka - Sob Lis 16, 2013 10:16
Off-Topic: | Swoją kocham za ekspresowe mycie okien |
wilczek777 - Sob Lis 16, 2013 12:20
Gdyby nie forum to bym swojej nie kupiła! Oszczędność wody mega plus ekspresowe czyszczenie klatki. Koniec z noszeniem wszystkich elementów do łazienki i szorowaniem!
Off-Topic: | Okien jeszcze nią nie byłam ale działa na wyobraźnie kiedy myślę o tym jak zamiast ścierką jadę myjką zasyfione uszczelki po zewnętrznej. |
majlena - Sob Lis 16, 2013 18:55
też dzięki wam jakiś czas temu kupiłam myjkę parową (tanio bo używaną i bez jednej małej szczoteczki).
do mycia perfecta jest super, ale i tak co jakiś czas trzeba wyciągnąć półki i umyć pod prysznicem.
Bezsenna - Nie Lis 17, 2013 17:59
Dziewczyny, a której końcówki używacie do czyszczenia klatek? Ja mam na razie do dyspozycji tylko jedną i ona niestety ma dość duży rozbryzg więc nie bardzo wyobrażam sobie mycie klatki w pokoju.
|
|
|