To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki

cornflakegirl - Czw Sie 22, 2013 18:27

Off-Topic:
No to chyba się skuszę :D Szału można dostać z myciem tych klatek w wannie

angelus - Czw Sie 22, 2013 19:57

Off-Topic:
cornflakegirl, skuś się skuś. Moim zdaniem naprawdę warto, za małe pieniądze oszczędza się masę roboty. U mnie myjka się też sprawdza przy myciu oknien, jako, że nie robię tego za często (może 2 razy w roku) to jest masa zaschniętego brudu a pod wpływem pary wszystko puszcza :)

smeg - Pią Sie 23, 2013 13:14

A czy taką myjką można normalnie myć klatkę w pokoju? Czy woda i brud pryska na tyle, że i tak trzeba to robić w łazience?
mmarcioszka - Pią Sie 23, 2013 13:23

smeg, można spokojnie w pokoju. Z mojej myjki zostaje trochę wilgoci po parze, ale 15 minut później jest sucho, więc syfu nie ma ;)
limomanka - Pią Sie 23, 2013 13:43

Zupełnie nie wiem, czemu pisałam wcześniej w offtopicu :drap: Chyba myślałam, że to temat "Nasze klatki" :lol:
smeg, jak się wyciera po umyciu, nic nie skapuje. - na wszelki wypadek można postawić klatkę na szmacie. No i nie pryska. Chyba tylko jak kończy się woda w trakcie mycia i myjka dmucha gorącym powietrzem (kiedyś się tak załatwiłam podczas mycia akcesoriów - ściany w łazience były pięknie spryskane szczurzą kupą :roll: Na szczęście dało się to łatwo zetrzeć, zanim przyschło).

EDIT: No tak - dyskusja przeniesiona :]

cornflakegirl - Pią Sie 23, 2013 13:49

Off-Topic:
limomanka, bo chyba posty zostały przeniesione niedawno :P

edit: a no właśnie :D

Ninek - Czw Paź 10, 2013 10:46

Była tu mowa o tej myjce?
http://allegro.pl/myjka-c...3616472074.html
Czy jakiejś innej?

Mam starego plusa, nierozkładanego, który mi się nie mieści do wanny (tzn mieści się tak, że przy myciu wszystko wkoło jest zachlapane) i mam już tego dość :] Pora dorobić się myjki.

limomanka - Czw Paź 10, 2013 10:52

Ninek, mam dokładnie taką, jak w aukcji, którą podlinkowałaś.
Selldine - Śro Paź 30, 2013 20:57

Chyba sobie sprawię taką zabawkę ;)
Ja zawsze swoją klatkę myłam w wannie, po czym musiałam wyszorować całą wannę, albo pod wężem ogrodowym na podwórku w sezonie.

Bezsenna - Sob Lis 16, 2013 09:25

Pożyczyłam myjkę parową na próbę i się zakochałam. Zaraz po eksperymentach na chacie olśniło mnie, że przecież to idealna sprawa do czyszczenia klatki (perfecta-więc zawsze dużo gimnastyki z nią) – szybko, skutecznie i bez detergentów. Miodzio.

Wpadam jak burza na forum, żeby podrzucić pomysł, na wszelki wypadek szukam tematu i…. parafrazując klasyka: całe życie byłam druga :DD

Vaco - Sob Lis 16, 2013 09:59

Ja też kocham swoją myjkę :serducho:
Mój Tomek też, myje nią podłogi czasem i kuchnię/łazienkę :lol:

limomanka - Sob Lis 16, 2013 10:16

Off-Topic:
Swoją kocham za ekspresowe mycie okien :zakochany:

wilczek777 - Sob Lis 16, 2013 12:20

Gdyby nie forum to bym swojej nie kupiła! Oszczędność wody mega plus ekspresowe czyszczenie klatki. Koniec z noszeniem wszystkich elementów do łazienki i szorowaniem!
Off-Topic:
Okien jeszcze nią nie byłam ale działa na wyobraźnie kiedy myślę o tym jak zamiast ścierką jadę myjką zasyfione uszczelki po zewnętrznej.

majlena - Sob Lis 16, 2013 18:55

też dzięki wam jakiś czas temu kupiłam myjkę parową (tanio bo używaną i bez jednej małej szczoteczki).
do mycia perfecta jest super, ale i tak co jakiś czas trzeba wyciągnąć półki i umyć pod prysznicem.

Bezsenna - Nie Lis 17, 2013 17:59

Dziewczyny, a której końcówki używacie do czyszczenia klatek? Ja mam na razie do dyspozycji tylko jedną i ona niestety ma dość duży rozbryzg więc nie bardzo wyobrażam sobie mycie klatki w pokoju.