To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

Devona - Wto Cze 09, 2009 21:02

Oli, toteż napisz do sklepu i poczekaj na reakcję. Jeżeli nic z tym nie zrobią, to wtedy krytyka będzie uzasadniona. Przecież każdej firmie może się zdarzyć potknięcie, ważne jest, jak na to reagują.
Liriel - Wto Cze 16, 2009 16:44

zamawiałam klatkę z zooplusa i jeśli chodzi o realizację zamówienia ze strony sklepu nie mam żadnych zastrzeżeń- moje zamówienie zostało zaksięgowane i wysłane następnego dnia. ale wybrałam DHL i teraz czekam na dostawę. na razie minął tydzień i paczki nie widać. wygląda na to, ze też będę musiała wydzwaniać w poszukiwaniu mojej przesyłki... :zlosc:
Devona - Wto Cze 16, 2009 16:50

Liriel, to się naczekasz, minął właśnie długi weekend, wybrałaś DHL, więc paczkę przywiezie Ci Poczta Polska, a ta instytucja nie ma w zwyczaju spieszyć się z realizacją ;) .
Liriel - Wto Cze 16, 2009 17:22

na to wygląda... ale jak wcześniej sprawdzałam opinie o obu firmach, to GLS miał więcej negatywów niż DHL :evil:
Off-Topic:
całe szczęście nie śpieszy mi się aż tak bardzo, bo klatkę będę potrzebować najwcześniej za miesiąc. co nie zmienia faktu, że cholernie denerwujące jest proszenie się o dostarczenie przesyłki w jakimś sensownym terminie co przecież powinno być normą

Devona - Wto Cze 16, 2009 18:37

Liriel, bo DHL to lepsza firma kurierska, ale tak, jak pisałam wcześniej, w Niemczech DHL jest własnością niemieckiej poczty i po przekroczeniu granicy paczkę przejmuje Poczta Polska. Natomiast dostawa GLS na całej trasie jest realizowana przez firmę kurierską, dlatego dostawa następuje szybciej, nie ma opcji awizo i samodzielnego przynoszenia przesyłki z urzędu pocztowego, a także paczki są lepiej "traktowane".
Liriel - Wto Cze 16, 2009 18:44

teraz już wiem, ale kiedy zamawiałam to kierowałam się tylko opiniami z innych stron dotyczących wyłącznie jakości usług firm kurierskich i nie było wzmianki na temat poczty polskiej :( mam nadzieje, że przesyłka jednak dojdzie, nawet jeśli po terminie, to chociaż w jednym kawałku <-<
maris - Wto Cze 16, 2009 19:13

Moje zamówienie z zooplusa już doszło. Wybrałam tym razem opcję GLS i paczka przyszła po 3 dniach roboczych. :) Biedny pan wtaszczył na 2 piętro (windą ale jednak) ponad 25kg :P
Liriel - Śro Cze 17, 2009 18:18

po ośmiu dniach przyszło do mnie moje zamówienie. trochę długo, ale obyło się bez interwencji. klatka dotarła w idealnym stanie, więc jeśli o mnie chodzi, to polecam zooplusa :]
incantatrix - Śro Cze 24, 2009 15:58

Ja dzisiaj w końcu dostałam casitę120 (tzn. klatka doszła w 5 dni, jednak GLS pracuje do 12.00 i trudno było się dogadać...) i jest niekompletna :? Brakuje ścianki z drzwiczkami. Zamiast tego dostałam trzecią krótszą!
Napisałam do nich i dostałam błyskawiczną odpowiedź, więc postawa sklepu jest na prawdę godna pochwały. Niestety zamówienie może trwać nawet dwa tygodnie...

Uważam, że każdemu mogło się zdarzyć i to miło z ich strony, że nie muszę odsyłać całości. Jednak rozczarowanie jest, bo tak się cieszyłam, że już dziś ją będę miała, a tu taki zonk...

sachma - Nie Lip 05, 2009 09:09

co myślicie o sklepie "tropik" http://www.tropik.pl/ bo ceny mają konkurencyjne , a ja potrzebuje troty i kolby które akurat tam są :DD
Anonymous - Nie Lip 05, 2009 09:15

sachma, ja korzystałam z tropika długi czas, zawsze byłam zadowolona. :)
Anonymous - Nie Lip 05, 2009 09:43

sachma, a ile kosztuje przesyłka? Bo nie mogę znaleźć.
sachma - Nie Lip 05, 2009 09:46

Ren, niestety wysyłają tylko pocztą polską http://www.tropik.pl/info...3548&info_id=10
IgIg - Śro Lip 08, 2009 14:18

A do mnie właśnie przyszła casita 100 z zooplusa. Klatka w idealnym stanie. Wybrałam opcję GLS i paczka doszła w ciągu trzech dni roboczych (znaczy dostałam maila, że wysłali w piątek, ale podejrzewam, że kurier wyjechał dopiero w poniedziałek a dzisiaj jest środa). Czytałam opinie w internecie i trochę się najadłam stracha, ale mimo wszystko polecam zooplusa.

Off-Topic:
A casita 100 boska :roll:

sylwikk - Czw Sie 27, 2009 12:10

kurcze jak czytam jaka zabawie mieliscie z oczta polska to az mi sie odechciewa z tego sklepu korzystac:)

ja swoja droga zamawiam z animalia.pl :) i nie mam zastrzezen pilnie potrzebuje sciolki i szczurzego zarełka a nie ma jeszcze wszystkich produktów na magazynie i przez gg spokojnie dogadalam sie zeby to zamówienie podzielic na 2 poza tym zadnego problemu z odbiorem normalnie jak dla mnie full wypas tylko ceny sa dosc wygorowane jak kupowalam klatke ferplast w kakadu dalam za nia bodajŻe 106 zl a na animalii ta sama klatka juz kosztowala 160;)