To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

Anomalia - Czw Kwi 07, 2011 16:50

Ja niewiem, moje szczury są chyba jakieś dziwne. Jak czytam poszczególne tematy, to piszecie o różnych hamaczkach, norach, domkach z materiału... Przecież moje pogryzą to w jeden dzień, jakim cudem wasze tego nie robią? :roll:
karraska - Czw Kwi 07, 2011 17:04

Anomalia, moje czasem podgryzają hamaki z norkami. Staram się mieć na stałe coś na czym mogą ścierać ząbki. Przeważnie są to gałązki lub duże konary. Młody lubuje się w gryzieniu pasków zaciskowych i nie mam pojęcia jak go tego oduczyć.
proomil - Czw Lip 28, 2011 10:01

U mnie sięświetnie sprawdzaja różnego rodzaju porozwieszane pseudohamaki zrobione ze starych koszulek, poscieli itp. Kilka spinaczy+nozyczki+material w zuplbnosci wystarczaja.
Cegriiz - Pią Wrz 09, 2011 21:59

proomil napisał/a:
U mnie sięświetnie sprawdzaja różnego rodzaju porozwieszane pseudohamaki zrobione ze starych koszulek, poscieli itp. Kilka spinaczy+nozyczki+material w zuplbnosci wystarczaja.

O to to! Dzisiaj zrobiłam pseudohamak ze starego T-shirta, to jedna z moich bab już się tam ulokowała, mimo że wcześniej nie miała z hamakami do czynienia :mrgreen:

jolaada - Wto Paź 04, 2011 06:19

Tanie, estetyczne i praktyczne hamaki:idę do sklepu z tanią odzieżą, kupuję kapturki z dziecięcych kurtek, zwracam uwagę by dało się zapiąć na brodzie, czyli na dachu klatki (może być rzep, albo zatrzask). Łatwy monaż i super to wygląda.Kolory do wyboru, szczury szczęśliwe, pierze się łatwo, płacę za 6 hamaków 7zł (około 15zł na kg).Po zjedzeniu kupuję nowe i tyle. ;P
Anomalia - Sob Paź 22, 2011 18:13

Mama uszyła mi hamaczki by Angels Dream. :) Zobaczymy jak będą się sprawdzać.

Może nie są to jakieś super-wyraźne zdjęcia, ale zawsze coś:

Dziękuję Ci z całego serca, pomysł na prawdę genialny. :serducho:

wojsza - Sob Paź 22, 2011 18:43

Ciekawa metoda zawieszki ;D troszkę utrudnić może szczurkom przegryzienie
Majszczur - Sob Paź 22, 2011 19:24

O! Fajny patent ;)
Używam identycznych karabinczyków, ale zaczepiam nie na trójkątach*) a na metalowych półkolach, jednak mniej sprytnie przymocowanych do tkaniny. Kradnę pomysł :]

*) gdzie można dostać takie trójkąciki?

Anomalia - Sob Paź 22, 2011 21:04

wojsza, aby szczury mogły przegryźć ten hamak, musiałyby pogryźć nie tylko ten zawinięty kawałek, ale i caaałą długość hamaka. :wink: Poza tym, pewnie Angels potrafi to lepiej wytłumaczyć.
Majszczur, trójkącików nie można dostać, zrobił je mojej mamy kolega. :wink: Jest to po prostu pomalowany na czarno, zespawany drut.

Kami - Nie Paź 30, 2011 18:19

Chwalę się! ;]
Dzisiejszy dzień był dniem maszyny do szycia. Nie ukrywam, większość Mama szyła - ja nie mam wprawy. I tym sposobem dziewczyny dostaną komplet w słitaśnym różowym kolorze: hamak, tunel, podwójny hamak podpatrzony u Majszczury i rondelek, z którego jestem szczególnie dumna, o!
Za polar na wszystko zapłaciłam niecałe 12zł i jeszcze trochę zostało, więc warto szyć samemu. ;)

Majszczur - Wto Lis 01, 2011 17:14

Ten podwójny hamaczek z dwu naszytych na siebie kwadratów jest bardzo praktyczny bo pojemny,
za jednym zamachem mamy dwie miejscówy do spania: górna dla miłośników przewiewnych pieleszy, dolna dla zmarzlaków i amatorów kokoszenia ;)

marchewusia - Pią Lis 04, 2011 17:31

Ah, wczoraj się nudziłam i z jedną sprawną ręką zrobiłam moim potworkom 2 hamaczki kwadratowe i jeden narożnikowy, doświadczalnie zrobiłam też tunel dla dziewczyn ;)
Może nie są idealnie wykonane, najważniejsze, że cała szóstka jest zadowolona i wariowały w nich całą noc i dzień :)

LinakarO - Sob Lis 05, 2011 21:44

marchewusia napisał/a:
Może nie są idealnie wykonane,

Chyba żartujesz ! Są idealnie wykonane !

marchewusia - Sob Lis 05, 2011 22:14

LinakarO napisał/a:
marchewusia napisał/a:
Może nie są idealnie wykonane,

Chyba żartujesz ! Są idealnie wykonane !

Dziękuję :oops:

Przyłapałam dzisiaj moje dwie paskudy na lulaniu w hamaku na sobie : D
jak widać, próba łączenia, baaaardzo owocna :)

Dodaję też zdjęcie mojego hasiora, wciągnął skubaniec kolbę i spał z nią w hamaku <3

Anonymous - Nie Lis 06, 2011 09:54

marchewusia, co wszyłaś po obu końcach tunelu? :>