Klatki i wyposażenie - Hamaki
Anomalia - Czw Kwi 07, 2011 16:50
Ja niewiem, moje szczury są chyba jakieś dziwne. Jak czytam poszczególne tematy, to piszecie o różnych hamaczkach, norach, domkach z materiału... Przecież moje pogryzą to w jeden dzień, jakim cudem wasze tego nie robią?
karraska - Czw Kwi 07, 2011 17:04
Anomalia, moje czasem podgryzają hamaki z norkami. Staram się mieć na stałe coś na czym mogą ścierać ząbki. Przeważnie są to gałązki lub duże konary. Młody lubuje się w gryzieniu pasków zaciskowych i nie mam pojęcia jak go tego oduczyć.
proomil - Czw Lip 28, 2011 10:01
U mnie sięświetnie sprawdzaja różnego rodzaju porozwieszane pseudohamaki zrobione ze starych koszulek, poscieli itp. Kilka spinaczy+nozyczki+material w zuplbnosci wystarczaja.
Cegriiz - Pią Wrz 09, 2011 21:59
proomil napisał/a: | U mnie sięświetnie sprawdzaja różnego rodzaju porozwieszane pseudohamaki zrobione ze starych koszulek, poscieli itp. Kilka spinaczy+nozyczki+material w zuplbnosci wystarczaja. |
O to to! Dzisiaj zrobiłam pseudohamak ze starego T-shirta, to jedna z moich bab już się tam ulokowała, mimo że wcześniej nie miała z hamakami do czynienia
jolaada - Wto Paź 04, 2011 06:19
Tanie, estetyczne i praktyczne hamaki:idę do sklepu z tanią odzieżą, kupuję kapturki z dziecięcych kurtek, zwracam uwagę by dało się zapiąć na brodzie, czyli na dachu klatki (może być rzep, albo zatrzask). Łatwy monaż i super to wygląda.Kolory do wyboru, szczury szczęśliwe, pierze się łatwo, płacę za 6 hamaków 7zł (około 15zł na kg).Po zjedzeniu kupuję nowe i tyle.
Anomalia - Sob Paź 22, 2011 18:13
Mama uszyła mi hamaczki by Angels Dream. Zobaczymy jak będą się sprawdzać.
Może nie są to jakieś super-wyraźne zdjęcia, ale zawsze coś:
Dziękuję Ci z całego serca, pomysł na prawdę genialny.
wojsza - Sob Paź 22, 2011 18:43
Ciekawa metoda zawieszki ;D troszkę utrudnić może szczurkom przegryzienie
Majszczur - Sob Paź 22, 2011 19:24
O! Fajny patent
Używam identycznych karabinczyków, ale zaczepiam nie na trójkątach*) a na metalowych półkolach, jednak mniej sprytnie przymocowanych do tkaniny. Kradnę pomysł
*) gdzie można dostać takie trójkąciki?
Anomalia - Sob Paź 22, 2011 21:04
wojsza, aby szczury mogły przegryźć ten hamak, musiałyby pogryźć nie tylko ten zawinięty kawałek, ale i caaałą długość hamaka. Poza tym, pewnie Angels potrafi to lepiej wytłumaczyć.
Majszczur, trójkącików nie można dostać, zrobił je mojej mamy kolega. Jest to po prostu pomalowany na czarno, zespawany drut.
Kami - Nie Paź 30, 2011 18:19
Chwalę się!
Dzisiejszy dzień był dniem maszyny do szycia. Nie ukrywam, większość Mama szyła - ja nie mam wprawy. I tym sposobem dziewczyny dostaną komplet w słitaśnym różowym kolorze: hamak, tunel, podwójny hamak podpatrzony u Majszczury i rondelek, z którego jestem szczególnie dumna, o!
Za polar na wszystko zapłaciłam niecałe 12zł i jeszcze trochę zostało, więc warto szyć samemu.
Majszczur - Wto Lis 01, 2011 17:14
Ten podwójny hamaczek z dwu naszytych na siebie kwadratów jest bardzo praktyczny bo pojemny,
za jednym zamachem mamy dwie miejscówy do spania: górna dla miłośników przewiewnych pieleszy, dolna dla zmarzlaków i amatorów kokoszenia
marchewusia - Pią Lis 04, 2011 17:31
Ah, wczoraj się nudziłam i z jedną sprawną ręką zrobiłam moim potworkom 2 hamaczki kwadratowe i jeden narożnikowy, doświadczalnie zrobiłam też tunel dla dziewczyn
Może nie są idealnie wykonane, najważniejsze, że cała szóstka jest zadowolona i wariowały w nich całą noc i dzień
LinakarO - Sob Lis 05, 2011 21:44
marchewusia napisał/a: | Może nie są idealnie wykonane, |
Chyba żartujesz ! Są idealnie wykonane !
marchewusia - Sob Lis 05, 2011 22:14
LinakarO napisał/a: | marchewusia napisał/a: | Może nie są idealnie wykonane, |
Chyba żartujesz ! Są idealnie wykonane ! |
Dziękuję
Przyłapałam dzisiaj moje dwie paskudy na lulaniu w hamaku na sobie : D
jak widać, próba łączenia, baaaardzo owocna
Dodaję też zdjęcie mojego hasiora, wciągnął skubaniec kolbę i spał z nią w hamaku <3
Anonymous - Nie Lis 06, 2011 09:54
marchewusia, co wszyłaś po obu końcach tunelu?
|
|
|