Mioty urodzone - rok 2012 - Miot A2 of Anahata - 19.09.2012 - REZERWACJE str. 9
unicorn - Pią Lis 02, 2012 14:42
Pyl, i to gęste, mięciutkie futerko nawet się troszeczkę kręci
Pyl - Pią Lis 02, 2012 14:52
unicorn, Qbuś za młodu miał kiepskie futerko, nawet na wystawie dostał mało punktów za futro. Kręciło się tak sobie i miał pojedyncze sztywne szczeciniaste włosy. Dopiero później (nawet dokładnie nie pamiętam kiedy - jakoś w wieku może pół roku? a może nawet ciut później?) stało się takie super kręcone i puchate. I tylko nochal w nie włożyć, wąchać i miziać.
Więc jeszcze nic straconego. Mała na ma razie dziecięce futro, więc jeszcze wszystko może się zmienić (skręcić ).
quagmire - Pią Lis 02, 2012 15:01
Ale ona jest velveteen - przynajmniej wg rezerwacji.
Pyl - Pią Lis 02, 2012 15:04
No to się nie pokręci Ale mięciusia i puchata nadal może być
Aneta_B - Sob Lis 03, 2012 12:04
Angusiowi leci dość dużo porfiryny z jednego oka, Alvaro ma jej trochę przy nosku. Myślicie że to od czego? Wziąć je do weta? Ogólnie Angus codziennie łapie jakieś zadrapanie czy małą rankę od zabawy z bratem.
Nakasha - Sob Lis 03, 2012 13:05
Aneta_B, nie, to nie jest normalne, może być ze stresu lub choroby (np. przeziębienie). Sądzę, że warto się przejść do weta...
L. - Sob Lis 03, 2012 16:18
Nakasha, łączenie tak, że dopiero dzisiaj miałam czas i siły aby to zrobić
Dziewczyny są po wspólnym wybiegu, a klatka wyszorowana i pachnąca. Siedzą w niej od 20 minut
Na razie wszyscy koncentrują sie wywąchaniu czym tak pachnie. A Porzeczka szczęśliwa, że w końcu ma z kim i gdzie pohasać Śmiesznie to wygląda, bo z jednej strony jest bardzo uważna, skoncentrowana na zwiedzaniu i niuchaniu, a z drugiej podryguje z radości i widać, że by chciała już zrobić w klatce tornado radości
Jest cudna. Garnie się do mnie, gania za ręką, jeszcze sporadycznie, ale rozdaje buziaki Bardzo radosne stworzenie.
Lavi - Sob Lis 03, 2012 17:16
A ja się tak zastanawiam, czy mój będzie miał widocznego pointa? Jest cały taki szarutki bez widocznych pointów ani na dupce ani na nosku.
L. - Sob Lis 03, 2012 18:01
Lavi, musi mieć minimalnie widocznego, jak nie bedzie widac, to nie bedzie siamese ;p
Lavi - Sob Lis 03, 2012 18:05
To co będzie?
No ja póki co u niego nic nie widzę, może jeszcze za mały?
Jego nosek wygląda tak:
L. - Sob Lis 03, 2012 18:51
to bedzie wtedy miał inna odmiane barwna.
ale fakt faktem, że siamese wybarwiają się z wiekiem, czym starszy szczur tym mocniejszy point.
Lavi - Sob Lis 03, 2012 18:53
No domyślam się, że inną:D Ale ciekawi mnie jak nie siam to czym może być.
Biorę go na wystawę, więc na żywo będzie lepiej określić co toto moje jest
Nakasha - Sob Lis 03, 2012 19:15
Lavi, może się wybarwiać nawet do 3 miesięcy, ale jeśli po tym czasie nic nie będzie widać, to trzeba będzie mu wpisać inną odmianę... pszczółce też oddawałam białego szczura, a teraz ma piękne pointy. Więc jest szansa na późniejsze wybarwienie.
L., bardzo się cieszę. I kciukam za łączenie!
Lavi - Sob Lis 03, 2012 19:22
Dla mnie może być i bez pointów, tylko ciekawa byłam W takim razie zobaczymy jak z czasem się wybarwi:D
quagmire - Nie Lis 04, 2012 12:26
Nakasha, madzook oddawałaś białego
|
|
|