To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot J SunRat's - szczury za TM

emileczka - Pią Lis 05, 2010 08:00

dodo, ale są piękni :serducho: i te ich wielkie usiska, najbardziej Jogurta :mrgreen: wymiziaj chłopców :wink:
dodo - Pią Lis 05, 2010 08:31

to fakt - uszy mają wielkie :lol: takie trochę jakby nie od nich hehe ale przez to są jeszcze słodsze :serducho: wymiziane!
emileczka - Pią Lis 05, 2010 09:51

Chłopcy nadal szukają domku
Panowie zmieniaja futerko, Jaś wygląda jak beżowy kapturek :mrgreen:

Jaś Pępuszek

Janosik

agacia - Pią Lis 05, 2010 09:59

Janosik przypomina mi małego Iryska na tych zdjęciach :serducho:
Kuzyn - Pią Lis 05, 2010 10:02

A ja próbuję łączyć swoje na wybiegu. Ale za każdym razem przerywają mi piski maluszków gryzionych w grzbiet albo ogon. :/ Ile to stresu kosztuje doszczurzanie...
agacia - Pią Lis 05, 2010 10:04

A to gryzienie czy iskanie? Moje chłopaki też piszczą jak któryś jest bardziej natrętny w iskaniu ;)
Kuzyn - Pią Lis 05, 2010 10:27

Mamba goni młode po stole żeby wbić zęby w futro. Ciapka dziabnęła ogonek bez powodu.
Didi to ustawienia hierarchii nie używa zębów. Przewróci na plecy i ewentualnie delikatnie kąsnie. Mamba jak już się uczepi pleców to nie puszcza i chyba podoba jej się jak młoda piszczy. Muszę rozdzielać bo nie mogę słuchać tego pisku.
Iskanie bym rozpoznał. Mamba (szczególnie) i Ciapka zachowują się jak psychopatki. Specjalnie przed pół godziną wystawiłem wszystkie na biurko bo były zaspane i spokojne. Nic to nie dało.

[ Dodano: Pią Lis 05, 2010 10:30 ]
A są może jakieś środki na uspokojenie szczura? Może lekko odurzone zakolegowałyby się mniej krwawo :/
Żal mi tych malutkich bo one są takie ufne i słodkie! To jak zderzenie dwóch światów. Dzieci i gangsterów. Jedynie Didi ze starszych szczurów jest normalna.

dodo - Pią Lis 05, 2010 12:09

no to ja chyba też muszę się poskarżyć, bo reaguje na piszczenie ciągle (cóż - świeżak jestem ze szczurami...) .
Jogurt lał ciągle Juniora i aż mi się go żal robiło. Pomyślałam nawet "ale ciapa,obronić się nie może :mrgreen: ".
Ku mojemu zdziwieniu, któregoś dnia gdy zgasiłam światło i oczywiście znowu się zaczęły kotłować, zapaliłam je i ujrzałam dzielnego Juniora, który dawał popalić bratu :D
Przestałam się więc przejmować. Myślę, że na gorsze jeszcze przyjdzie czas, jak zaczną dorastać.
Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że jak się pojawiam gdzieś obok klatki i oboje wchodzą na kratkę jak najwyżej to Jogurt łapie Juniora za sierść i najnormalniej w świecie go zrzuca :? mieliście z czymś takim do czynienia?

quagmire - Pią Lis 05, 2010 12:33

Bosz, Jogurt jest prześliczny :serducho:

Jogurt najwyraźniej chce być pierwszy do Ciebie i tyle :wink:

dodo - Pią Lis 05, 2010 12:47

Jogurt ciągle potrzebuje zainteresowania.Czego by nie robił zawsze to przerwie, by zobaczyć co się dzieje(chociażby jak się poruszam po pokoju) :P
Nawet nie mogę nasypać świeżych ziarenek, bo się od razu ładuje po ręku na szyje :roll:

heniok - Sob Lis 06, 2010 19:42

Jaś i Janosik znaleźli nowe cudowne domki :serducho:
Wszystkie szczurki mają więc swoich właścicieli :)

Anonymous - Sob Lis 06, 2010 20:11

Ja trochę pokombinowałam i może będę mogła wziąć Jasia za 10 dni. :DD Pokciukajcie proszę. ;)
emileczka - Sob Lis 06, 2010 21:51

Viss, kciukam :kciuki: , bo szczur nie może mieszkać sam :P

[ Dodano: Pon Lis 08, 2010 14:55 ]
Jaś Pępuszek

quagmire - Pon Lis 08, 2010 14:57

O wow, Viiiiiiis musisz go zobaczyć :DD
magnes - Pon Lis 08, 2010 14:59

Ojaaaa, jest przesłodziachny :serducho:
Kocham czerwonookie siamki. Ukradnę