To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny

Nakota - Wto Sty 12, 2010 22:37

asik8705, jedna z lepszych moim zdaniem. Więcej o niej znajdziesz w temacie o polecanym jedzonku.
susurrement - Śro Sty 13, 2010 00:24

asik8705 napisał/a:
Co sadzicie o karmie Xtra Vital????

wg mnie karma bardzo dobrej jakości i szczurkom bardzo smakuje. zdecydowanie mogę polecić.

Roth - Pią Sty 22, 2010 18:52

Dzisiaj kupiłam moim małym kolbę serową vitapol. Wiem że to niezdrowe, ale chciałam im raz jakąś przyjemność zrobić. Otwieram opakowanie, a tam nie dość że wszystko żywicą lub jakimś klejem śmierdzi to jeszcze jakieś czarne robaczki były >< :yyy:

Normalnie dawałam im te kolby z Versele Laga, ale one nie bardzo im smakują :/

Bel - Sob Sty 23, 2010 02:05

Roth, ja kiedyś skusiłam się na kolbę vitapolu kokosową... niby nie miała żadnych lokatorów :D ale nawet jej nie powąchały ... obecnie kupuję Vitakraft Twinis biszkopt z kolbą dla królika jabłko + cynamon bosko pachnie :DD przyznaję,że skusiłam się na skubnięcie zębem :P pyszna :DD całą serię tych kolb moje ogony uwielbiają.. niestety jedna kolba starcza na 2h :P

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 02:10 ]
iskra, nie jest prawdą,że ogonki zjedzą wszystko... mój dumbo obraził się na versele gdy nie miał jeszcze towarzystwa :] szybko smak mu się zmienił gdy tylko dołączyły mniej wybredne szczurki do niego :]

kaszka97 - Sob Sty 23, 2010 15:39

Kupiłam bekonowa kolbę z Vitapolu. Przeglądnęłam dokładnie, na szczęście nie było żadnych paskudztw :) I do tego baardzo smakuje. ;)
mrófka - Śro Sty 27, 2010 02:35

moje ogoniaste pannice też Vitakraft Twinis wcinają aż im się uszy trzęsą Nigdy tam dodatkowej wkładki mięsnej nie spotkałam, a oglądam raczej bardzo dokładnie zawsze :mrgreen: a jeśli chodzi o karmę to "beaphar" polecam, ponoć najlepiej zbilansowana i śćiurki jedzą tylko chrupanie słychać ;)
Oli - Śro Sty 27, 2010 13:23

mrófka, temat brzmi niepolecane jedzonko, o polecanym jest w tym samym dziale osobny temat. ;)
Bel - Czw Sty 28, 2010 00:40

Vitakraft Emotion Pokarm dla szczurów Beauty-sierść jest może i ładniejsza pod warunkiem,że musiałabym natrzeć nimi szczura...ślicznie prezentuje się w misce 2 dni... nawet nie chcą powąchać... :/ dobrze ze JR Farm przyszło bo by z głodu padły :/
Oli - Czw Sty 28, 2010 00:49

believe_86 napisał/a:
bo by z głodu padły :/
nie padłyby ;) u mnie młodzież też musiała się przekonać, w prawdzie do Pro Rat&Mouse, ale się przekonali. :P
Bel - Czw Sty 28, 2010 01:08

Oli, jak im kupiłam Rat&Mouse ten co wygląda jak duży żwirek drewniany to go właśnie z nim pomyliły... równo go "olały"...
Ja lubię widok pełnego brzuszka u szczurka :D więc niech jedzą co lubią :DD

Oli - Czw Sty 28, 2010 01:11

Moi brzuchy mają aż za pełne, dlatego przeszłam na granulat. ;) Pro R*M jest najtańszy z tych z wyższej półki, a że u nas trochę jest pyszczków do zapełnienia to muszą się dostosować, cobym nie poszła z torbami. :-P
iga - Pią Lut 05, 2010 16:37

kilka dni temu kupiłam Megan w wiaderku. dałam dziewczynom 2x (chciałam urozmaicić XtraVital), ale mała zaczęła kichać, więc odstawiłam. dziś jadę do weta, spisuję nazwy karm, a tu robaczek w wiaderku chodzi. nie przyjmuję do wiadomości, że mógł wejść u mnie, bo jestem pedantyczna w sprawach żywnościowych i wszystko szczelnie zamykam.
lekko się przeraziłam. to mój pierwszy i oby ostatni. Megana już nie kupię...

matrix360 - Nie Lut 07, 2010 15:29

ja ostatnio w kolbach Vitapolu znalazłam białe robaki :/ ..wszystkie 6 opakowań kolb poszły do kosza. Większość śmierdziała, a w reszcie właśnie były robale.. ble :/
Clara - Nie Lut 07, 2010 22:19

matrix360 napisał/a:
ja ostatnio w kolbach Vitapolu znalazłam białe robaki :/ ..wszystkie 6 opakowań kolb poszły do kosza. Większość śmierdziała, a w reszcie właśnie były robale.. ble :/

U mnie było tak samo, z pudełka z Vitapolem prócz ziaren wysypało się kilkanaście "specjalnych dodatków". Larwy moli oraz dorosłe osobniki były wszędzie :| Od razyu pudełko wyrzuciłam. Teraz moim ogonkom i myszkom daje Megan bądź Tropfit. Jak narazie nie znalazłam w tych karmach żadnego robactwa :wink:

Oli - Nie Lut 07, 2010 22:39

Clara napisał/a:
Megan
Clara napisał/a:
Jak narazie nie znalazłam w tych karmach żadnego robactwa :wink:
w Meganie bardzo często jest pleśń, czego tak na oko nie widać, chyba że stoi dłużej i rozwinie się piękna zielona lub biała kołderka. To także jest niepolecana karma, nie dawaj jej szczurom.