Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
Nakota - Wto Sty 12, 2010 22:37
asik8705, jedna z lepszych moim zdaniem. Więcej o niej znajdziesz w temacie o polecanym jedzonku.
susurrement - Śro Sty 13, 2010 00:24
asik8705 napisał/a: | Co sadzicie o karmie Xtra Vital???? |
wg mnie karma bardzo dobrej jakości i szczurkom bardzo smakuje. zdecydowanie mogę polecić.
Roth - Pią Sty 22, 2010 18:52
Dzisiaj kupiłam moim małym kolbę serową vitapol. Wiem że to niezdrowe, ale chciałam im raz jakąś przyjemność zrobić. Otwieram opakowanie, a tam nie dość że wszystko żywicą lub jakimś klejem śmierdzi to jeszcze jakieś czarne robaczki były
Normalnie dawałam im te kolby z Versele Laga, ale one nie bardzo im smakują
Bel - Sob Sty 23, 2010 02:05
Roth, ja kiedyś skusiłam się na kolbę vitapolu kokosową... niby nie miała żadnych lokatorów ale nawet jej nie powąchały ... obecnie kupuję Vitakraft Twinis biszkopt z kolbą dla królika jabłko + cynamon bosko pachnie przyznaję,że skusiłam się na skubnięcie zębem pyszna całą serię tych kolb moje ogony uwielbiają.. niestety jedna kolba starcza na 2h
[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 02:10 ]
iskra, nie jest prawdą,że ogonki zjedzą wszystko... mój dumbo obraził się na versele gdy nie miał jeszcze towarzystwa szybko smak mu się zmienił gdy tylko dołączyły mniej wybredne szczurki do niego
kaszka97 - Sob Sty 23, 2010 15:39
Kupiłam bekonowa kolbę z Vitapolu. Przeglądnęłam dokładnie, na szczęście nie było żadnych paskudztw I do tego baardzo smakuje.
mrófka - Śro Sty 27, 2010 02:35
moje ogoniaste pannice też Vitakraft Twinis wcinają aż im się uszy trzęsą Nigdy tam dodatkowej wkładki mięsnej nie spotkałam, a oglądam raczej bardzo dokładnie zawsze a jeśli chodzi o karmę to "beaphar" polecam, ponoć najlepiej zbilansowana i śćiurki jedzą tylko chrupanie słychać
Oli - Śro Sty 27, 2010 13:23
mrófka, temat brzmi niepolecane jedzonko, o polecanym jest w tym samym dziale osobny temat.
Bel - Czw Sty 28, 2010 00:40
Vitakraft Emotion Pokarm dla szczurów Beauty-sierść jest może i ładniejsza pod warunkiem,że musiałabym natrzeć nimi szczura...ślicznie prezentuje się w misce 2 dni... nawet nie chcą powąchać... dobrze ze JR Farm przyszło bo by z głodu padły
Oli - Czw Sty 28, 2010 00:49
believe_86 napisał/a: | bo by z głodu padły | nie padłyby u mnie młodzież też musiała się przekonać, w prawdzie do Pro Rat&Mouse, ale się przekonali.
Bel - Czw Sty 28, 2010 01:08
Oli, jak im kupiłam Rat&Mouse ten co wygląda jak duży żwirek drewniany to go właśnie z nim pomyliły... równo go "olały"...
Ja lubię widok pełnego brzuszka u szczurka więc niech jedzą co lubią
Oli - Czw Sty 28, 2010 01:11
Moi brzuchy mają aż za pełne, dlatego przeszłam na granulat. Pro R*M jest najtańszy z tych z wyższej półki, a że u nas trochę jest pyszczków do zapełnienia to muszą się dostosować, cobym nie poszła z torbami.
iga - Pią Lut 05, 2010 16:37
kilka dni temu kupiłam Megan w wiaderku. dałam dziewczynom 2x (chciałam urozmaicić XtraVital), ale mała zaczęła kichać, więc odstawiłam. dziś jadę do weta, spisuję nazwy karm, a tu robaczek w wiaderku chodzi. nie przyjmuję do wiadomości, że mógł wejść u mnie, bo jestem pedantyczna w sprawach żywnościowych i wszystko szczelnie zamykam.
lekko się przeraziłam. to mój pierwszy i oby ostatni. Megana już nie kupię...
matrix360 - Nie Lut 07, 2010 15:29
ja ostatnio w kolbach Vitapolu znalazłam białe robaki ..wszystkie 6 opakowań kolb poszły do kosza. Większość śmierdziała, a w reszcie właśnie były robale.. ble
Clara - Nie Lut 07, 2010 22:19
matrix360 napisał/a: | ja ostatnio w kolbach Vitapolu znalazłam białe robaki ..wszystkie 6 opakowań kolb poszły do kosza. Większość śmierdziała, a w reszcie właśnie były robale.. ble |
U mnie było tak samo, z pudełka z Vitapolem prócz ziaren wysypało się kilkanaście "specjalnych dodatków". Larwy moli oraz dorosłe osobniki były wszędzie Od razyu pudełko wyrzuciłam. Teraz moim ogonkom i myszkom daje Megan bądź Tropfit. Jak narazie nie znalazłam w tych karmach żadnego robactwa
Oli - Nie Lut 07, 2010 22:39
Clara napisał/a: | Jak narazie nie znalazłam w tych karmach żadnego robactwa | w Meganie bardzo często jest pleśń, czego tak na oko nie widać, chyba że stoi dłużej i rozwinie się piękna zielona lub biała kołderka. To także jest niepolecana karma, nie dawaj jej szczurom.
|
|
|