Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?
Anonymous - Sob Mar 21, 2009 18:47
Szopek nadal jest szalenie atrakcyjny..
Porównałam dziś ceny w Animalii i Szopku, trochę mi szczęka opadła.. a w Animalii mam sporą zniżkę.
Za 3 op. Rats duo VL, 1 op. 3kg VL i 3 op. chipsi apple w Animalii zapłaciłabym 83 zł, w Szopku 65 zł (bez doliczania transportu)...
sachma - Pon Kwi 20, 2009 09:45
up!
Anonymous - Pon Kwi 20, 2009 09:46
Dzięki.
Szopek.pl nie jest już szalenie atrakcyjny.
Ceny mocno wzrosły, wyszło mi tylko 8 zł mniej (z odbiorem osobistym) niż w Animalii (z dowozem za 5 zł). Juz sie nie opłaca, a okres oczekiwania jest niemiłosiernie długi i zawsze słyszę, że im system nawalił.
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 20:36
Zamawiał ktoś może coś kiedyś z perro ? Chce tam zamówić Quadrę, a nie chcę się przejechać
Anonymous - Nie Kwi 26, 2009 22:28
Ren, ja kupowałam w Iquitos, na Allegro i ich mogę polecić z ręką na sercu, a cena ta sama.
Devona - Nie Kwi 26, 2009 22:49
Ren, mnie też ten sklep interesuje, bo jest tam klatka, którą zamierzam kupić w takiej wersji, której właśnie na allegro nie ma, bo sprawdzam już od jakiegoś czasu. Ogólnie mają niskie ceny ferplastowych klatek, więc liczę na recenzje sklepu .
Anonymous - Pon Kwi 27, 2009 07:17
Viss, w perro nie zapłacę za przesyłkę (od 150 zł kurier jest za darmo), a patrzałam na komentarze Iquitos na Allegro i trochę się boję, bo tam sporo negatywnych z ostatniego miesiąca i to takich w stylu "brak kontaktu", "wadliwy towar", "sprzedaje towar, którego nie ma w magazynie".
magnes - Pon Kwi 27, 2009 16:37
ja zamówiłam w zoolandii za chwile ma przyjechać. Cena V-L rat nature jest niższa niż w sklepach na które patrzyłam 3kg 31zł, a moje głównie to jedzą jak dojedzie wszystko to napisze czy w całości (zamawiałam transporter)
babyduck - Pon Kwi 27, 2009 16:41
Magnes, nie mogę znaleźć na stronie zoolandii VL rat nature 3 kg, możesz podać linka?
magnes - Pon Kwi 27, 2009 16:58
jasne ja też mam zawsze z tym problem
prosze: http://www.zoolandia.pl/s...e,1,1,9115.html
babyduck - Pon Kwi 27, 2009 17:56
Dzięki
magnes - Pon Kwi 27, 2009 19:48
melduje doszło całe i zdrowe, jest wszystko co zamawiałam
Oli - Wto Cze 09, 2009 12:33
Kategorycznie NIE polecam zooplusa. Strasznie się na nich zawiodłam, bo miałam nadzieję na rzetelną obsługę wnioskując z pochwał jakie dawały dziewczyny. Niestety, nigdy więcej tam nic nie zamówię.
Teraz wyjaśnię dlaczego - zamówiłam klatkę Casitę 120 i karmę Tima Rattima. Rzeczy te miały zostać dostarczone kurierem DHL w dwóch paczkach, obie paczki rzekomo wysłane tego samego dnia. Przed chwilą przyszła klatka, niestety niekompletna (brak instrukcji montażu i możliwe że jeszcze czegoś brakuje), kuweta porysowana przez niezabezpieczone metalowe części klatki. Paczka została oklejona taśmą z napisem poczta polska. Kurier nie raczył do mnie zadzwonić i tylko głupim fartem byłam w domu. Druga paczka, z karmą, nie dotarła.
Devona - Wto Cze 09, 2009 14:36
Oli, szkoda, że nie pomyślałam wcześniej, żeby Ci o tym napisać. Muszę stanąć w obronie zooplusa, bo to, co się stało, to wina Poczty Polskiej. Już wyjaśniam, o co chodzi.
Na samym początku zawsze wybierałam kuriera GLS, bo tak automatycznie było zaznaczone na formularzu sklepu i nie zmieniałam tego. Jednak pracował tam pewnien nierozgarnięty kurier, który a to zostawił 30-kilogramową paczkę u sąsiadki w podeszłym wieku, nie dzwonił pomimo podania mu przeze mnie numeru telefonu etc. Po kilku takich akcjach postanowiłam wybrać firmę DHL. Po kilku dniach oczekiwania okazało się, że numeru przesyłki podanego mi przez zooplus nie ma na polskiej stronie DHL. Zadzwoniłam więc do tej firmy, Pan też był zdziwiony, że tyle czasu idzie paczka, ale po sprawdzeniu okazało się, że w Niemczech DHL jest własnością tamtejszej poczty i po przekroczeniu granicy paczkę przejęła Poczta Polska... Nie dość, że otrzymałam ją po 12 (!) dniach od wysłania, to jeszcze kilka innych nieciekawych rzeczy w tego wynikło. Oli napisał/a: | Kurier nie raczył do mnie zadzwonić i tylko głupim fartem byłam w domu. Druga paczka, z karmą, nie dotarła. | Jeśli nie zrazi Cię do zooplusa, następnym razem wybierz GLS. Numer telefonu musisz podać im sama, bo zooplus z Niemiec nie dzwoni do polskich kurierów . Ja regularnie zamawiam, kurierzy już znają mój numer i prawie zawsze dzwonią. Druga paczka dojdzie, nie martw się. Przesyłki z różnymi numerami są zupełnie niezależne i mogą dojść w różnych terminach mimo wysyłki tego samego dnia.
maris - Wto Cze 09, 2009 15:27
Ja miesiąc temu miałam taką samą sytuację jak Devona. Wybrałam DHL, czekałam 2 tygodnie. W końcu napisałam do zooplusa. Dowiedziałam się właśnie tego, że niemiecki DHL przekazuje paczki Poczcie Polskiej. Podali mi międzynarodowy numer paczki i nr tel. do warszawskiej rozdzielni paczek. Zadzwoniłam tam i okazało się, że paczka dawno poszła do Wrocławia. Zadzwoniłam do głównego oddziału we Wro (numer dostałam z tej rozdzielni paczek w Wa-wie) a tam powiedzieli, że jest na poczcie koło mnie. Zadzwoniłam i rzeczywiście tam była. Poszłam odebrać tylko z dowodem, bo nie dostałam awizo. Okazało się, że listonosz nie awizował wcale. Po prostu nie chciało mu się przynieść paczki. Poinformowałam o tym zooplus, że nie warto z Pocztą współpracować. Teraz przy zamówieniu wybrałam GLS i mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak przy moich wcześniejszych zamówieniach - sprawnie, szybko i w stanie nienaruszonym.
Devona napisał/a: | Numer telefonu musisz podać im sama, bo zooplus z Niemiec nie dzwoni do polskich kurierów |
Tzn. gdzie zadzwonić i podać numer? Do centrali polskiego GLS-a podając numer paczki?
|
|
|