To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny F of Anahata - 04.06.2012 - REZERWACJE str. 6

Biała - Śro Lut 27, 2013 18:56

AngelsDream, tak :)
AngelsDream - Sob Mar 16, 2013 10:55

Ewidentnie Fejn miał wyrzut hormonów.
Zareagował mocnym, panicznym lękiem na próbę zdominowania go przez Rauma. Podstawowy test: człowiek wyciąga jednego i drugiego szczura, dominuje i obserwuje.

Zdominowany Raum, zwisał w ręku Michała, liżąc go po palcach. Fejn skrzeczał, wił się, wyrywał i widać było, że dzieciak na moment nie był sobą. Po kilku minutach i kolejnych dwóch, jednoznacznych próbach, bo nie ma darcia się i szarpania z człowiekiem, Fejnisko się wyciszyło.

Jeśli pójdzie standardowo, za tydzień lub dwa, to będzie całkiem dorosły pan.

pszczoła - Sob Mar 23, 2013 14:36

Moje F-ki przechodzą/przeszły okres dojrzewania niezauważalnie. To są idealne szczury, idealne charaktery :serducho:
Do człowieka są totalnie ufne, pozwalają mi na wszystko, na wybiegu obowiązkowo przychodzą się poprzytulać i wyiskać palce. Z pozostałymi szczurami dogadują się świetnie, Forel ma aspiracje do bycia alfą, ale musi jeszcze poczekać. Faun jest taką wesołą pchełką, wszędzie go pełno, uwielbia podskakiwać zaczepiany ręką.

Ćwiczyłam z nimi trochę, oto efekt, aportujący szczur :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
:serducho:

mmarcioszka - Sob Mar 23, 2013 14:43

pszczółka, jaki bystry :D

Skąd masz taką fajną piłkę? Nasza pękła i nie wiem, gdzie kupić nową :drap:

pszczoła - Sob Mar 23, 2013 14:46

Off-Topic:
mmarcioszka, nie pamiętam, chyba w Netto w takim zestawie dla kotów, ale to było dawno.

AngelsDream - Sob Mar 23, 2013 15:24

pszczółka, Fejn do ludzi jest świetny, ale wobec dominujących samców jest panikujący i jeśli mu nie przejdzie, pomyślimy o kastracji, żeby jemu było łatwiej.

Malca przyjął bardzo ładnie.

pszczoła - Sob Mar 23, 2013 15:29

Off-Topic:
Ja uwielbiam jego jajka, nie ucinajcie ;(

AngelsDream - Sob Mar 23, 2013 15:52

Off-Topic:
pszczółka, ale nie utniemy, bo tak. Utniemy, jeśli jemu byłoby trudno.

AngelsDream - Wto Maj 07, 2013 09:27

Fejn plasuje się w stadzie gdzieś wysoko, ale ostatnio jakby mniej stanowczo okazuje awans (moim zdaniem jest betą). Do ludzi to szczur maskotka, choć i on miewa momenty, kiedy stwierdza, że już dość i chce sobie iść.

Ostatnio dostał małą dawkę sterydu (dwukrotnie w odstępie dwóch dni, steryd z krótkoterminowych), bo choć osłuchowo nie było źle, to pojawiły się lekkie świsty, a w stadzie mamy dwa chore szczury. Obecnie pan ogon wygląda w porządku. W lokalnej lecznicy zachwycał spokojem i cierpliwością. :serducho:

AngelsDream - Śro Maj 08, 2013 19:23

pszczoła - Śro Maj 08, 2013 20:39

pięknyś :serducho:
pszczoła - Wto Cze 04, 2013 12:31

Hop hop.

Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka z okazji pierwszych urodzin naszych F-ek :urodziny:

Moje dzieciuchy są cały czas żywe, kochane, kontaktowe, człowieko-lubne-idealne. Trochę gnoją nowego malucha w stadzie (już od miesiąca), mam nadzieję, że się to szybko skończy :evil:

A zdrowotnie:
Faun od kilku dni na antybiotyku, ma trochę zawalone górne drogi oddechowe (jak połowa mojego stada).
Forel zdrowy, choć czasem przesusza mu się oko i musimy zakraplać.

quagmire - Wto Cze 04, 2013 12:44

Serio, Fefki mają już roczek?

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich :urodziny:

Karena - Wto Cze 04, 2013 13:06

Fus zdrowa w 100%, wieczny dzieciak i lizaweczka. Najukochańsza kruszynka :serducho:
Wielkością dorównuje 4miesięcznym szczurom, bez problemu się ją jedną dłonią podnosi. Jest najbardziej urocza (w 100% to kwintesencja uroczości) z wszystkich ze stada.

Aż się nie chce wierzyć, że to już rok :)

Pyl - Wto Cze 04, 2013 13:27

Karena napisał/a:
Aż się nie chce wierzyć, że to już rok :)
Ja się do tego dołączam. Przecież chwilę temu pszczółka się wahała które wybrać! Dziadek czas jest bezlitosny...

4 latek w zdrowiu!