To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Poziom-E-czki Emerald Moon

Helcia - Pią Kwi 06, 2012 22:02

http://s890.photobucket.c...current=2-4.jpg moje śliczności :serducho:
wuwuna - Pią Kwi 06, 2012 22:38

jakie fuzziol ma wieeelkie oczy. ^^
L. - Sob Kwi 07, 2012 09:37

Mao, spadowywuj to piękna ozdoba parapetowa :]

Wu, ano ma^.^, ale nie ma takiego wytrzeszcza jak wyszedł na pierwszym zdjęciu :rotfl:

Helcia - Sob Kwi 07, 2012 09:46

L., a udało Ci się zważyć maluszki?
Mao - Sob Kwi 07, 2012 10:56

L., ależ ja nie neguję :P przecież terrarium też może być piękne :D

Waga też mnie ciekawi.

No i... :foty:
nie wytrzymam do wtorku T_T

L. - Sob Kwi 07, 2012 21:45

Matka Poziomka :DD

Eta Carinae -MalaBoo

Elena - Mao

Estee - Lux

Eulalia - zostaje w hodowli

Waga (z 05.04.2012)
Eddard - 59g
Edward - 98g
Edwin 91g

Waga (z 07.04.2012)
Escher Ellej - 74g
Elemelek - 74g
Enrique El'maczo - 109g

Eta Carinae - 98g
Eulalia - 95g
Elenea - 99g
Estee - 99g

edit: Co do rex'ów nie umierać, nie są chore i nie są fuzzami :P są sheep-rat'ami, czyli zmniejaą dwa razy sierść - 1 po prostu ;P 2 z dziecięcej na dorosła, gdzie pierwsza faza obejmuje łysienie, aby potem ładnie zrosnąć futerkiem :] Nie są w niczym gorsze o rex'ów, które w młodości nie były sheep-rat'ami.

nezu - Sob Kwi 07, 2012 21:49

Esher ma oczy jak Ólryk! :serducho: :serducho: :serducho:
Normalnie bezwłosa wersja wujka. ^^

Helcia - Sob Kwi 07, 2012 21:53

L. napisał/a:

Waga (z 05.04.2012)
Eddard - 59g
Edward - 98g
Edwin 91g

Waga (z 07.04.2012)
Escher Ellej - 74g
Elemelek - 74g
Enrique El'maczo - 109g

Eta Carinae - 98g
Eulalia - 95g
Elenea - 99g
Estee - 99g
.

mój Enrique jest największy? :rotfl:
po zdjęciach mi się wydawał jeden z mniejszych

AngelsDream - Sob Kwi 07, 2012 21:53

Pan E(j)lej będzie pasował do Andaja z tymi koralikami. :mrgreen:
L. - Sob Kwi 07, 2012 21:58

Helcia, trudno mi powiedziec, bo w takim wieku 2 dni to dużo, a Edwin i Edward wcale od niego nie odstawali więc mogą ważyć tyle samo co on :wink: Po prostu takie foty.
Mam jedną gdzie widac jaki kolos ;p ale mine ma brzydką :-P

Helcia - Sob Kwi 07, 2012 22:01

L., wstaw tę fotę, może być brzydka mina ;P
L. - Sob Kwi 07, 2012 22:05

Helcia, ale ma brzydką ;d - na Twoją odpowiedzialność!

w tle popierdziela Elemelek.
on jest niesamowity :P

Angels, jak będziesz go miała na przechowaniu to uważaj, bo on popierdziela do tego wycieczkowicz ;D
Escher to przy nim anioł :wink: Bardzo powoli wchodzi na nowy teren, wącha każdy szczegół i krok po kroku przesuwa się do przodu, no i fajnie jak w okolicy jest człowiek z ciepłą ręką do której można przybiec :wink:

Enrique, zazwyczaj jest na końcu w tej trójce, najbardziej sceptyczny do poznawania nowych terenów, aczkolwiek jak już zrobi krok na przód to raczej się nie cofa.

Dziewczyny, to wariatki :rotfl: crejzi, crejzi i jeszcze raz crejzi, nie wiem jak będzie jak się rozdzielą bo teraz każda każdą siostrę nakręca :]

edit: Proszę nic mi nie wysyłać na e-mail prywatny, który widnieje na umowie, on jest awaryjny, gdyby był jakiś większy problem z e-mailem hodowli.

Mam już taki zwyczaj, że ignoruję i nie odpisuję na e-maile związane ze szczurami na prywatnym. Od czegoś w końcu jest ten hodowlany.
Tam mam wszystko podzielone, uporządkowane, pozaznaczane ;)

Helcia - Sob Kwi 07, 2012 22:21

L., no fakt zbyt przystojny na tym zdjęciu nie jest, ale i tak już się w nim zakochałam :serducho:
na tym zdjęciu wygląda na małego spaślaczka :lol:
Jak Enrique taki nieśmiały to się dogada z moim Bobkiem, on też się boi zwiedzać, najpierw Ricka wysyła na przeszpiegi :lol:
Ryjek z kolei jest nieustraszony włazi wszędzie gdzie się da (pewnie w poszukiwaniu jedzenia, bo stale głodny :lol: )
edit:
a co on się tak rozłożył na tym konarze? :D

Mao - Sob Kwi 07, 2012 22:28

99g! ja już za bardzo przyrosłam do maleństw, nie wiedziałam, że kilkutygodniowe szczurze dziecko może tyle ważyć...

Jak zobaczyłam to pierwsze zdjęcie Eleny, to "cwaniak" było moim pierwszym skojarzeniem. Wygląda inteligentnie :>

Lux - Sob Kwi 07, 2012 22:30

L. napisał/a:
edit: Co do rex'ów nie umierać, nie są chore i nie są fuzzami :P są sheep-rat'ami, czyli zmniejaą dwa razy sierść - 1 po prostu ;P 2 z dziecięcej na dorosła, gdzie pierwsza faza obejmuje łysienie, aby potem ładnie zrosnąć futerkiem :] Nie są w niczym gorsze o rex'ów, które w młodości nie były sheep-rat'ami.

Czy to znaczy, że Estée... Wyłysieje na chwilę? :lol: Swoją drogą ładnie się trzyma, jedna z cieższych sióstr. Skoro taka skora do zabawy to aż się boję, co będzie jak się z Myszą spotkają... ;p