To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot B2 SunRat's - rezerwacje str 7

Zizollo - Czw Kwi 19, 2012 14:03

[/b]mmarcioszka do kogo trafiły te dwie małe śliczności? :>
cheldorado - Pon Kwi 23, 2012 19:28

Jak się ma Bedwójkowe rodzeństwo? Blair rośnie i z ćwierćszczura jest już tak jedną trzecią szczura, a może nawet już jej bliżej do półszczura w sumie. Ma motor niesamowity w ogonku ;) I daje popalić starszym koleżankom, coś czuję że z tym charakterkiem będzie za jakiś czas chciała przejąć władzę w stadku ;P
Niamey - Pon Kwi 23, 2012 19:39

oj tak, dziewuszki są charakterne. Niby do człowieka to tylko miód i orzeszki, ale od czasu do czasu wychodzi z nich to i owo :P A to pisną, a to fukną, a poddawać się starszym szczurom wcale tak ochoczo nie chcą, tylko się stawiają :lol: Z drugiej strony jedna z moich dziewcząt potrafi np. ułożyć mi się w dłoni i czekać na głaskanie :serducho:
No i rujkują jak głupie :)
A ile ważą Wasze maluchy? Bo ja jeszcze swoich nie ważyłam.

Kami - Pon Kwi 23, 2012 20:47

Moje baby też z charakterkami, czarnula szczególnie. Zaczepiają starsze szczury, na plecy wywrócić się nie chcą i drą się przeraźliwie, jakby się im wielka krzywda działa (a czasem zupełnie nic się nie dzieje :lol: ). Uwielbiają bawić się z ręką, rujek na razie nie zauważyłam. Dużo jedzą, rosną w oczach i są takie... zaokrąglone (za dużego porównania nie mam, ale Potterki nie miały takich okrągłych brzuszków i były mniejsze w ich wieku. ;) ). Dzisiejsze zdjęcia i wagi:

Batalia - 196g

Bitwa - 182g

Gdybyście mogły zważyć siostry dla porównania, to byłabym wdzięczna. :)

emileczka - Pon Kwi 23, 2012 22:46

Biedrona też szaleje i łobuzuje, jutro ją zważę. Też ma okrąglutki brzuszek. Lubi sie bawić, męczy Wicię i jest szczęśliwa :mrgreen:
Niamey - Pon Kwi 23, 2012 23:41

Beren 166g
Bucca 173g
I nie mają brzucha :lol:

A Batalia jest przepiękna :serducho:

Zizollo - Wto Kwi 24, 2012 16:16

:) pozdrowienia dla siostrzyczek od braci :serce: chłopaki są żarłoczne rosną...i mają się dobrze :)ostanio nie dali mi się zważyć ale najświeższe dane wagowe to

Bolo:149,8
Bonzo:134.8

ogólnie Bonzo potrzebował więcej czasu na oswojenie się ale już jest oki jest mniej wylewny w uczuciach niż Bolo,który daje często buziaki ale po ręce mnie często liżą oboje :] Bonzo jest odważniejszy chodź na początku sprawiał inne wrażenie...na wybiegach potrzebują chwili żeby się rozkręcić ale i tak większość czasu by spędzali w bluzie u mnie...za ręka od czasu do czasu biega Bolo,który również lubi podgryzać mi włosy na głowie :mrgreen:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abe7208b27a6e1ee.html Bolo rozprawia sie z kolbą ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b72269028863a53c.html Bonzo

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cad528753fc8d314.html Bonzo bliskie spotkanie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96497a263c949780.html Bolo prędziutki taki już chciał być na zewnątrz dlatego rozmazane troszkę ;P

Zizollo - Wto Kwi 24, 2012 16:20

zapomniałam że tarmoszą się między sobą jak na razie bez większych obrażeń nikt nikomu nie jest dłużny obydwoje od razu oddają jak dostaną...słychać oczywiście piski ale niegroźne :)
Kami - Pią Kwi 27, 2012 11:32

To ja jeszcze trochę zdjęć - udało mi się przyłapać je razem w hamaku - z reguły śpią w parach ze starszymi koleżankami. :wink:

Batalia strasznie szybko rośnie i ma zdecydowanie okrągły brzuszek. Dziś ważyła 214g - to normalne? Dostają tylko Timę, ziółka z Herbal Pets i warzywa/owoce co 2-3 dni. Nie daję im żadnych dropsów czy innych smakołyków. Moje Potterki ważyły tyle dopiero w wieku 3 miesięcy i dostawały dużo więcej gerberów, dodatkowych smakołyków itp, a zawsze były szczuplutkie. :roll:
Edit: no chyba, że to Tima tak działa - Potterki do tej pory jadły JR Farm.

quagmire - Pią Kwi 27, 2012 11:51

Kami, Tima tak działa. Aczkolwiek to nie jest jakaś straszna waga.
Anka. - Pią Kwi 27, 2012 12:44

Bogowie, one są tak rozkosznie urocze,że chcę mi się płakać za każdym razem gdy wchodze w ten temat.
emileczka - Pią Kwi 27, 2012 15:15

Anka., :glaszcze:
emileczka - Nie Kwi 29, 2012 09:36

Biedroneczka waży 220 gramów i jest małym łopuzem, skoczkiem i rozrabiakiem :serducho: , nadal Fifa ją gnębi
hekatomba - Nie Kwi 29, 2012 18:25

Kami napisał/a:
Gdybyście mogły zważyć siostry dla porównania, to byłabym wdzięczna. :)

Waga z 24.04 to kolejno: Biuti - 169g, Baccara - 157g. Od kilku tygodni obserwuję zdecydowaną tendencję wzrostową. ;-) "Tuczę" je karmą Versale Laga - Prestige Premium Rat Nature + od czasu do czasu warzywa, owoce, kaszki, produkty Gerbera. Jeżeli chcesz spróbować innej karmy niż Tima a nie uśmiecha Ci się kupowanie od razu wielkiego wora czegoś, co nie wiadomo, czy przypadnie do gustu Twoim dziewczynom, to - jeśli chcesz - mogę dać Ci na spróbowanie "odsypkę" karmy VL. Swoją drogą, siostry są przepiękne.

Zizollo, przecudni bracia i faktycznie niespotykane podobieństwo do sióstr. :mrgreen:
Niamey, moje gratulacje z okazji doszczurzenia - niech się dziewczyny zdrowo chowają. :)

Niamey - Nie Kwi 29, 2012 20:00

hekatomba, dziękuję :D Dziewuszki trzymają się dzielnie, choć mają ciężkie przejścia z Ponyo :evil: Reszta szczurów je akceptuje, rzecz jasna są mniejsze lub większe tarcia, ale Ponyo jak zwykle się puszy, bije i gryzie :/

Dziewczynki chyba ważą tyle samo - 184g. Mam jakieś zdjęcia, ale na drugim komputerze, więc wstawię później :)

Mają bardzo ładny ciemny kolor - ciemniejszy niż Arha/Dzikunia