To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot B SunRat's - za TM.

Dori - Czw Mar 11, 2010 15:27

Dzięki za info. Nigdy nie zrozumiem, po co one tak robią 8)
quagmire - Czw Mar 11, 2010 15:28

Dori, one to robią po prostu :DD
Dori - Czw Mar 11, 2010 15:34

Chyba po prostu tak reaguję na utratę futra u szczura - na mms'ach z kinderniespodzianką Agrypiny widziałam ładne, kolorowe, łaciate szczurki, a odbierałam 13 łysych, różowych mini parówek. Stąd mój szok tutaj :-)
Oli - Pią Mar 12, 2010 00:57

Z moich rexow sheepratow i tych "normalnych" rexow, owieczki mają stanowczo bardziej miękkie futro. Ja sie cieszę. :mrgreen:
olus0312 - Pią Mar 12, 2010 11:03

Nic z tego nie rozumiem :shock:
heniok - Pią Mar 12, 2010 11:18

olus0312 napisał/a:
Nic z tego nie rozumiem

Spokojnie maluchy zmieniają futerko na dorosłe, a że są sheepratami to łysieją praktycznie całkowicie zanim wyrośnie im nowe :wink:
Zanim pojadą do domków powinny być już ofutrzone, a te łysienie powoduje że później mają bardziej miękkie futerko niż standardowe rexy :]

marlena85 - Pią Mar 12, 2010 11:59

Off-Topic:
a jak tak z ciekawości zapytam, czy jest poznany gen, który warunkuje (modyfikuje) to, że jedne rexy są "zwykłe" a drugie "owieczkowe"? Czy też jest to spowodowane innymi czynnikami niż genetyczne?

quagmire - Pią Mar 12, 2010 12:21

Off-Topic:
Jak dla mnie genetycznie, bo rodzeństwo Rozi i Rajki (w tym Rubella, mama miotu V Valhalla) to sheepraty. Ale pewności, że to genetyczne, nie mam.

Edit. Już wiem, że to nie gentyczne :wink:

[ Dodano: Sob Mar 13, 2010 00:17 ]
Widziałam dzisiaj Bibusia i Bibuś ma najpiękniejszy na świecie, Gunnarkowy kolor :serducho:

mrófka - Sob Mar 13, 2010 11:49

2. standard, standard, siamese seal point – 37g - BRIDGET jest wolna? o dżia deywis co jest? czemu na taką śliczną klusię nie ma chętnych?

.. już mi się myśli kłębią w głowie , ale ja nie mam jeszcze tej największej wymarzonej klatki :roll:

Trzeba coś z tym zrobić nooo Idę kombinować sobie ..

Bel - Sob Mar 13, 2010 11:52

Dobrze,że Bridget nie jest facetem :DD uffff :mrgreen:
mrófka - Sob Mar 13, 2010 11:56

ale ale mam pewien pomysł :mrgreen: już napisałam w tej sprawie gdzieś, zobaczymy co z tego będzie :-P .. a może ktoś się ucieszy akurat :)

.. a jednak nie :( .. niech znajdzie się ktoś chętny bo ... bo ... ja muszę najpierw większą klatkę O_o

yoshi - Sob Mar 13, 2010 13:23

hah ja sie zastanawialam miedzy Bridget a Kwiatowa pannica, skonczylo sie na kwiatowej, ale tez mi przeszlo przez mysl żeby i prosic o dwie odrazu, jednak i mi na razie warunki nie pozwalaja... a szkodaaa starszna :zly: :cry2: Wiec mrófka w cale się nie dziwie że Ci takie pomysły po głowie sie placzą :drap: ^^
emileczka - Sob Mar 13, 2010 18:19

Rexiki są ślicznie łysiutkie :lol:
Maluchy rosną i rozrabiają, jedzą już wszystko, no ale mleko mamy najlepsze :mrgreen:

Bridget z właścicielką :wink:

Zdjęcia z wczoraj :wink:

Dzisiejsze zdjęcia z wybiegu :wink:

marlena85 - Sob Mar 13, 2010 19:31

http://www.fotosik.pl/pok...817aa35406.html biedna Rozi, wygląda jakby dopadło ją stado wygłodniałych drapieżników :twisted: a to tylko "maleńkie" dzieciaczki :DD
Oli - Sob Mar 13, 2010 22:55

dzieci czarnobyla :D