O szczurach ogólnie - Szczury - ich odmiany i kolory
babyduck - Nie Wrz 11, 2011 12:05
Ktoś kiedyś mówił (nie wiem, czy nie Oli), że sheepy mają dorosłą sierść delikatniejszą i bardziej miękką w dotyku.
olla71 - Śro Wrz 14, 2011 09:35
Mam pytanie, moze wiecie ? Czy jesli matka jest husky a urodziła wszystkie całe agutkowe lub czarne szczurki, takie umaszczenie jak berkshire irish, to czy one moga sie wybielic jak husky tylko ze całe??? tak sie zastanawiam...
Niamey - Śro Wrz 14, 2011 10:14
olla71, husky to rodzaj znaczenia (tak jak znaczeniem jest irish czy berkshire). Więc jeśli szczury nie mają znaczenia husky, to się nie wybielą.
Nakasha - Śro Wrz 14, 2011 10:27
olla71, husky to znaczenie recesywne, oboje rodzice muszą być husky lub nieść gen husky aby takie znaczenia pojawiły się w miocie - więc jeśli ojciec miotu nie niósł husky, to żaden z małych nie będzie mieć znaczenia husky.
Jeśli chodzi Ci o miot od simmu, to na fotkach nie widziałam tam ani jednego haszczaka.
olla71 - Śro Wrz 14, 2011 12:43
aha no wlasnie ojciec nieznany wiec niewiadomo, ale chyba nie byl bo maluchy sa jakie sa. matka z tego miotu od simmu jest haszczakiem dlatego sie zastanawialam:)dzieki!
endorfina. - Śro Wrz 14, 2011 13:44
jak dla mnie (patrząc na moich chłopców) miot od simmu to
standard agouti berkshire, standard agouti irish no i tam jeszcze pannice były black.
moze się myle..
olla71 - Śro Wrz 14, 2011 16:39
endorfina. moja wlasnie jest irish black. a widzials mame? bo jak odbieralam mala od simmu to wlasnie zdziwilam sie ze matka to husky... no ale jakie by nie byly i tak kochamy prosze wymiziac rodzenstwo;-)
endorfina. - Śro Wrz 14, 2011 19:52
tak widziałam mamuśke, mała haszczanka ;D wymiziaj malutką również.
Cegriiz - Sob Wrz 17, 2011 09:00
Czy w umaszczeniu berkshire występują białe skarpety na łapkach? Bo u mojego malucha jest dosyć spora biała na brzucholu i te skarpetki na przednich łapkach. Ma również małą białą plamkę na końcówce ogona i kilka białych wąsów. Możliwe aby to był niestandardowy berkshire?
Nakasha - Sob Wrz 17, 2011 09:03
Cegriiz, mogą być białe skarpetki. Zazwyczaj nawet są.
Cegriiz - Sob Wrz 17, 2011 09:30
Aaaa... No to spoko . Ale ta plamka na końcówce ogona mnie rozwala i te białe wąsy też:D Dopiero jak ją przyniosłam do domu to je zauważyłam
wrona99 - Sob Wrz 17, 2011 14:54
kurcze.. Możecie mi wyjaśnić jak to będzie z moim Shadow'em. Wydaje się być czarny, ale jak się go gmera to widać że sierść nie jest jednolita, widać i siwe włoski ale i tak jakby przy skórze włosy były jaśniejsze. No i ma właśnie białe łapki, koniec ogona i białe serduszko na piersi.
olla71 - Sob Wrz 17, 2011 20:49
moja tez ma skarpetki ale wszystkich łapkach i koncówka ogonka ale taka tyci tyci...ale te wąsy? hehe fajnie musi wyglądać
Cegriiz - Sob Wrz 17, 2011 21:50
Jeszcze jest maleńka więc mogą jeszcze jej się chyba zmienić. Pewnie jak urośnie będą bardziej widoczne
olla71 - Nie Wrz 18, 2011 08:13
przed chwilka zauwazylam u Mili ze za uszkami tez na biale;-) hehe smiesznie to wyglada.
|
|
|