Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?
babyduck - Nie Sty 25, 2009 20:22
Jak za pobraniem - tom możesz zaryzykować. kasy nie stracisz, ale możesz się naczekać 4 miesiące.
Ja zamawiałam w sierpniu. We wrześniu zaczęłam się dopominać, w październiku zaczęłam straszyć, a paczkę dostałam w grudniu. Dodatkowo zero kontaktu - telefonu nikt nie odbiera, na maile nie odpowiada. Oczywiście przeprosin ani wyjaśnienia też się nie doczekałam. Ba, w paczce była ulotka reklamując sklep.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że coś się mogło zmienić.
nutaka - Nie Sty 25, 2009 22:08
Bardzo polecam planetę-zoo, na moje pytania odpowidano BŁYSKAWICZNIE.
Paczka doszła szybko i bezproblemowo.
babyduck - Śro Lut 25, 2009 16:48
Atrakcyjna propozycja dla mieszkańców Warszawy, a szczególnie Ursynowa: SZOPEK.
Po 1. - niewiarygodnie niskie ceny. Dla przykładu Versele-Laga Rat Nature 3kg - 29 zł (nawet 14 zł mniej niż w innym sklepie), Versele-Laga Rat Nature 800g - 9,20 (nawet 5 zł mniej), Chipsi zapachowe - 3,50 zł. Asortyment może nie najbogatszy, ale są podstawy.
Po 2. - na terenie Warszawy dostawa 10 zł, możliwy odbiór osobisty lub bezpłatna dostawa na terenie Ursynowa (po uzgodnieniu)
Po 3. - bardzo miły kontakt z właścicielem sklepu
Na razie złożyłam pierwsze zamówienie i czekam na realizację. Mam nadzieję, że po niej będę mogła dopisać kolejne plusy.
Jeśli ktoś zechce przyoszczędzić 10 zł na dostawie, można mnie wykorzystywać do odbioru na Ursynowie i podjechać po paczkę na Mokotów.
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 19:33
babyduck, wielkie dzięki, mają naprawdę super ceny (popatrzcie choćby na klatki ferplasta i akcesoria różne) i duży asortyment karm i dodatków ziołowych, wszystkie zuzale i herbale. Mrrr, już składam zamówienie.
edit/
W dodatku to tylko 500m od metra Ursynów.
Oli - Śro Lut 25, 2009 20:02
Hehe, ja trafiłam na ten sklep dzięki caviarni i miałam zamiar zrobić tam zakupy jak mi się zapasy z planety skończą. Ceny mają naprawdę atrakcyjne.
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 20:07
babyduck napisał/a: | Po 2. - na terenie Warszawy dostawa 10 zł, możliwy odbiór osobisty lub bezpłatna dostawa na terenie Ursynowa (po uzgodnieniu) | jeszcze się odniosę do tego. Dostawa jest nadal bezpłatna (poza odbiorem w sklepie), jeśli się umówimy po trasie dostawcy, a Ursynów duży, więc można trafić na niezły dla siebie punkt odbioru.
Keira - Pią Lut 27, 2009 14:22
Cytat: | Dokonując u nas zakupów pomagasz jednocześnie bezdomnym zwierzakom, gdyż 2% naszego dochodu ze sprzedaży przekazujemy co miesiąc wybranemu przez naszych Klientów schronisku. Robiąc u nas zakupy nie zapomnij zagłosować w naszej sondzie. |
Kolejny powód by u nich kupować.
Czy ktoś tam był może osobiście w tym sklepie? Bo mnie to chyba najwygodniej tam podjechać na zakupy.
Oli - Pią Mar 06, 2009 21:40
Kurcze, ceny w animalii i planecie podskoczyły, na niektóre produkty nawet o 100%. Największy problem to to, że teraz zamawiając te same produkty w animalii i planecie mam różnicę 25zł na niekorzyść dla planety. A bu, a tak chciałam kupić smrodom JR Farm. Sprawdzałam też szopka i następne zamówienie chyba tam zrobię, bo mają niemal wszystkie karmy na jakich mi zależy (nie ma VL Rat Complete dla szczurów ale mogę to zastąpić np. VL snack crispy).
babyduck - Pią Mar 06, 2009 21:50
Oli napisał/a: | Sprawdzałam też szopka i następne zamówienie chyba tam zrobię | Taaa, uzbrój się w cierpliwość. Moje zamówienie (VL + chipsi) realizowali ponad tydzień. Jeszcze go nie mam.
Anonymous - Sob Mar 07, 2009 08:48
babyduck napisał/a: | Taaa, uzbrój się w cierpliwość. Moje zamówienie (VL + chipsi) realizowali ponad tydzień. Jeszcze go nie mam. | tjaaa. Ja zadzwoniłam i napisałam i zwyczajnie opieprzyłam. Okazało się, że ponoć byli chorzy, a zamówienia mają być w poniedziałek. Miły facet ze mną gadał, tylko co z tego. Po sklepie internetowym spodziewam się max 4 dni na realizację.
Zamówię tam coś jeszcze i jeśli to będzie stale tak wyglądało, to chromolę ich niskie ceny i trzymać się będę jednak niezawodnej Animalli.
Hanka_i_Medyk - Sob Mar 07, 2009 09:38
Problem z cenami wynika, niestety, ze spadku wartości PLN w stosunku do EUR. Sklepy, które miały jeszcze zapasy, już je niestety rozprzedały, a teraz, żeby wyjść na swoje muszą podwyższyć ceny.
Oli - Sob Mar 07, 2009 15:59
Hanka_i_Medyk napisał/a: | Problem z cenami wynika, niestety, ze spadku wartości PLN w stosunku do EUR. Sklepy, które miały jeszcze zapasy, już je niestety rozprzedały, a teraz, żeby wyjść na swoje muszą podwyższyć ceny. | To jest w pełni zrozumiałe, tylko ubolewam nad faktem, że teraz kompletnie nie opłaca mi się zamawiać w planecie-zoo. Do niedawna, jeśli zamówiłam dużo (zapasy na 2-3 miesiące) to wychodziłam na zero w porównaniu z comiesięcznymi zakupami w animalii. Szkoda.
Viss napisał/a: | Zamówię tam coś jeszcze i jeśli to będzie stale tak wyglądało, to chromolę ich niskie ceny i trzymać się będę jednak niezawodnej Animalli. | Kolejne zamówienie i tak będę robić pod koniec kwietnia, więc może poczekam na opinię.
babyduck - Nie Mar 08, 2009 12:24
Zwracam honor szopkowi Wczoraj przyjechał do domu kurier, a zamiast VL 3kg dostała, VL 4 x 800g. Jestem 200 gram karmy do przodu i miałam dostawę do domu za free. Jak wrócę to jeszze zweryfikuję zgodność z zamówieniem, bo to chłop odbierał.
gratis - Nie Mar 08, 2009 12:39
Te podwyżki to masakra, VL complete jest o 2 zł droższe
już nawet kupując 20kg duo rat&mouse jest drożej, po wychodzi 7,5/kg, a jeszcze nie tak dawno wychodziło 6,30...
jestem na siebie zła, że nie kupiłam dwudziestek ostatnim razem... ech
Hanka_i_Medyk - Sob Mar 21, 2009 17:03
Teraz już nawet w Zooplusie ceny podskoczyły. Vide np. żwirek Cat's Best Eko Plus - jakieś 3-4 tygodnie temu po 19zł, teraz już znowu 34zł; możliwe, że poprzednio wyprzedawali resztki magazynowe przed podwyżkami cen po nowych dostawach.
|
|
|