To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Czyste zwierzęta? Nauka korzystania z kuwety

Majszczur - Pią Paź 07, 2011 19:58

Hamaki wymieniam co 2 maaaax 3 dni... innej opcji nie ma :twisted: ale dziewczyny robią postępy, tylko zasikują, już nie kupkają na legowiska... uffff ;)
Cegriiz - Sob Paź 08, 2011 23:58

U mnie to Łaciatki szczają i kupkają. Czarna ani Staruchy nigdy takich rzeczy mi nie robiły :P
wojsza - Nie Paź 09, 2011 18:53

U nas od razu kasztana stawiały w kuwecie a sikaniem bywa różnie czasami trza wymieniać i prac codziennie ;o raz się zdarzyło że yoko obsikała yode tylko dlatego że ta nie zwracała na nią żadnej uwagi
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 22:06

Jakie to się świntuchy zrobiły!
Wykombinowały, żeby nie mieć kup w klatce to co robią? Tyłek przystawiają do krat i robią po za klatkę!
Nie zawsze ale jednak... A ja na upartego zbieram i wrzucam do kuwety w klatce.
Robią tak jak nie chce im się wstać z miejsca w którym śpią. Wredziole no...

Niamey - Wto Paź 25, 2011 22:15

moje też tak robią :rotfl:
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 22:17

No przecież to można szału dostać :P
Jak ja im zacznę walić kupsko do miejsca w którym żyją to nie będzie tak fajnie :mrgreen:
Właśnie sobie to wyobraziłam...O_o

Tygrys66 - Śro Paź 26, 2011 15:04

Kasia_89, Twoje kupkają a moje robią fontanny... Ostatnio patrzę a Elhana się cofa, celuje, tyłek do prętów, ogon w górę i pięęęęękny sik koszący na pokój... Oszaleć można!
Kasia_89 - Śro Paź 26, 2011 19:25

Też im tak nalej to zobaczą jak to miło :mrgreen:
BooBoo - Czw Lis 03, 2011 21:07
Temat postu: Nauka szczura załatwiania się w klatce ?
Witam,
mam pytanie,krótko i na temat:czy da się czura :P nauczyć załatwiać w kuwecie, i jak ?
Z góry dzięki

spiryt009 - Pon Lis 07, 2011 19:20

Tez mam maly klopot ;p z tym bo on wali albo pare w jedno miejsce a inne gdzie chce .

Ale wrzucam mu do kuwety.

No i ten fart w tym , ze nie robi w legowiskach ale , z sikaniem troche ciezej ..

Tak jakby tego nie kontrolowal , lezy sobie i leje xd

Kasia_89 - Pon Lis 07, 2011 20:19

Z tym laniem to norma u większości szczurków. ^^
Karmell - Pon Lis 07, 2011 21:14

BooBoo napisał/a:
Witam,
mam pytanie,krótko i na temat:czy da się czura :P nauczyć załatwiać w kuwecie, i jak ?
Z góry dzięki

Ja swoje nauczyłam tak, że wrzucałam ich kupki do kuwety, po jakimś czasie załapały o co chodzi.. Chociaż ostatnio mojej Korze się teraz zmieniło i teraz robi na kratkę na dole, bo skoro nie chodzi po trocinach to jest jej to obojętne.. Teraz z kuwety zrobiła sobie jadalnie.. :roll: I siusiu też robi już gdzie chce. Bo tak to chociaż na kratkę schodziła :?

mikanek - Sob Lis 12, 2011 09:10

pewnie, że czyste...starszy szczur Rysiek, po tygodniu mieszkania ze stadkiem bab załatwia się pięknie do kuwety :shock: Oczywiście nie przeszkadza mu to spać we własnych sikach, no ale chociaż kupy nie są wszędzie porozrzucane .. :lol:
nimka - Sob Lis 12, 2011 20:16

Tak czytam, czytam... jakie ja mam czyste i wychowane szczury! W klatce kupkają tylko na dole, do kuwety, trochę posikują na półki, ale nie tak bardzo... oczywiście szczają na hamaki, ale je można co kilka dni przecież wyprać.
wojsza - Nie Lis 13, 2011 15:34

No ogólniej szczury lubią swój mocz a klocka nie ;p jakby to nie brzmiało niesmacznie.