Higiena i pielęgnacja - Czyste zwierzęta? Nauka korzystania z kuwety
Majszczur - Pią Paź 07, 2011 19:58
Hamaki wymieniam co 2 maaaax 3 dni... innej opcji nie ma ale dziewczyny robią postępy, tylko zasikują, już nie kupkają na legowiska... uffff
Cegriiz - Sob Paź 08, 2011 23:58
U mnie to Łaciatki szczają i kupkają. Czarna ani Staruchy nigdy takich rzeczy mi nie robiły
wojsza - Nie Paź 09, 2011 18:53
U nas od razu kasztana stawiały w kuwecie a sikaniem bywa różnie czasami trza wymieniać i prac codziennie ;o raz się zdarzyło że yoko obsikała yode tylko dlatego że ta nie zwracała na nią żadnej uwagi
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 22:06
Jakie to się świntuchy zrobiły!
Wykombinowały, żeby nie mieć kup w klatce to co robią? Tyłek przystawiają do krat i robią po za klatkę!
Nie zawsze ale jednak... A ja na upartego zbieram i wrzucam do kuwety w klatce.
Robią tak jak nie chce im się wstać z miejsca w którym śpią. Wredziole no...
Niamey - Wto Paź 25, 2011 22:15
moje też tak robią
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 22:17
No przecież to można szału dostać
Jak ja im zacznę walić kupsko do miejsca w którym żyją to nie będzie tak fajnie
Właśnie sobie to wyobraziłam...O_o
Tygrys66 - Śro Paź 26, 2011 15:04
Kasia_89, Twoje kupkają a moje robią fontanny... Ostatnio patrzę a Elhana się cofa, celuje, tyłek do prętów, ogon w górę i pięęęęękny sik koszący na pokój... Oszaleć można!
Kasia_89 - Śro Paź 26, 2011 19:25
Też im tak nalej to zobaczą jak to miło
BooBoo - Czw Lis 03, 2011 21:07 Temat postu: Nauka szczura załatwiania się w klatce ? Witam,
mam pytanie,krótko i na temat:czy da się czura nauczyć załatwiać w kuwecie, i jak ?
Z góry dzięki
spiryt009 - Pon Lis 07, 2011 19:20
Tez mam maly klopot ;p z tym bo on wali albo pare w jedno miejsce a inne gdzie chce .
Ale wrzucam mu do kuwety.
No i ten fart w tym , ze nie robi w legowiskach ale , z sikaniem troche ciezej ..
Tak jakby tego nie kontrolowal , lezy sobie i leje xd
Kasia_89 - Pon Lis 07, 2011 20:19
Z tym laniem to norma u większości szczurków.
Karmell - Pon Lis 07, 2011 21:14
BooBoo napisał/a: | Witam,
mam pytanie,krótko i na temat:czy da się czura nauczyć załatwiać w kuwecie, i jak ?
Z góry dzięki |
Ja swoje nauczyłam tak, że wrzucałam ich kupki do kuwety, po jakimś czasie załapały o co chodzi.. Chociaż ostatnio mojej Korze się teraz zmieniło i teraz robi na kratkę na dole, bo skoro nie chodzi po trocinach to jest jej to obojętne.. Teraz z kuwety zrobiła sobie jadalnie.. I siusiu też robi już gdzie chce. Bo tak to chociaż na kratkę schodziła
mikanek - Sob Lis 12, 2011 09:10
pewnie, że czyste...starszy szczur Rysiek, po tygodniu mieszkania ze stadkiem bab załatwia się pięknie do kuwety Oczywiście nie przeszkadza mu to spać we własnych sikach, no ale chociaż kupy nie są wszędzie porozrzucane ..
nimka - Sob Lis 12, 2011 20:16
Tak czytam, czytam... jakie ja mam czyste i wychowane szczury! W klatce kupkają tylko na dole, do kuwety, trochę posikują na półki, ale nie tak bardzo... oczywiście szczają na hamaki, ale je można co kilka dni przecież wyprać.
wojsza - Nie Lis 13, 2011 15:34
No ogólniej szczury lubią swój mocz a klocka nie ;p jakby to nie brzmiało niesmacznie.
|
|
|