To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - [Warszawa] - zamówienie karmy Labofeed B

Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 10:41

Ja mogę zdjęcia zapodać ;)

Jeszcze jej na dłuższą metę nie stosowałam, ale przez to, że moje dziewczyny ją jedzą i ma mało tłuszczu to chcę ją na dłużej wykorzystać. Jak na granulat przystało, nadaje się dla grubasków bo ma bodajże 2,3% tłuszczu.

L. - Pią Kwi 06, 2012 10:45

A granulat ;p szkoda.
U mnie odpada, zrobią sobie z tego żwirek.

majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:15

to wygląda jak drewniany żwirek do kuwety...

czytałam tu trochę o tej karmie.. paszy.
ale widok jej mnie trochę odstraszył.
powiedzcie, jak reagują na nią szczury?

Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:17

majlena, jak na granulat przystało ;) Ale moje panny jedzą. Żwirku drewnianego o dziwo nie ;)
majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:19

aha. moja jedna ostatnio mieliła drewniany. nie chcę jej robić sieczki z mózgu. raz zabraniam, potem daję podobne (z wyglądu)

no nie wiem. dobre ma opinie. tylko czy ja się przekonam? naprawdę ona taka wyśmienita?

a jak się pomylę i dam im żwirek do miski :shock:

Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:22

Żwirek drewniany a ten się różni zapachem. Nawet ja po zobaczeniu tej karmy u nubijki stwierdziłam, że jak żwir wygląda ;)

Ale po przyjrzeniu się widać, że inaczej jest mielony i pachnie jedzeniem. Poza tym jest grubszy.

No i ja mam tą próbkę w wiaderku na żarcie i się nie mylę ;)

majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:39

Cegriiz, dzięki.
kusisz tym, że pachnie.
moje dwie nie chciały za bardzo jeść rat complete. ale to może dlatego, że je rozpuściłam, a w jr farm wybierają tak samo jak w rat nature.
teraz dziewczyny są z nową w jednej klatce, to dałam im tylko rat complete, żeby nie walczyły o lepsze kąski. na przyszłość chcę wybrać jakiś smakowity granulat.

zastanowię się jeszcze nad tym labofeed. jeszcze raz dzięki ;)

edit: no chyba, że trochę bym kupiła na spróbowanie

Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:52

U mnie baby wszystko zeżrą, bo wiedzą, że "kto pierwszy ten lepszy" ;)
A co do zapachu. Dla mnie pachnie ziarnem - czyli nie śmierdzi. Ale ja mam spaczony węch, bo wolę zapach tego granulatu niż uczty szczura JR Farma ;)
Mnie też trochę odstręczał ten granulat, ale inaczej niż takim granulatem, Bareli nie odchudzę :roll:
Przekonałam się, gdy dałam pannom na spróbowanie i im nie przeszkadzała forma wałeczków ;)

Niamey - Pią Kwi 06, 2012 12:15

U mnie ta karma sprawdza się bardzo dobrze - szczury jedzą ją z apetytem (dużo większym niż rat&mouse pro), karma ładnie pachnie. Ma też lepszy rozmiar dla szczurów niż rat&mouse - tej drugiej karmy zostawało mnóstwo niedojedzonych kawałków w całej klatce, szczury na to sikały i robiło się okropne błocko. W przypadku Labofeedu kawałki są bardziej poręczne :)

No i szczur na pewno nie pomyli tego z drewnianą ściółką ;)

mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 12:38

Nie ma takiej możliwości żeby szczury pomyliły granulat ze żwirkiem, jest większy, ma inną gęstość i przede wszystkim zapach. U mnie jedzą dość chętnie, ale w porównaniu z Timą jest niejadalna :lol: Z tym, że nie utyły mi na niej.
Pyl - Pią Kwi 06, 2012 12:45

U mnie tylko Boguna na niej tyje :lol: ;(
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 12:51

Pyl, może tylko Boguna ją je :lol:
AngelsDream - Pią Kwi 06, 2012 12:52

Off-Topic:
Pyl, Andaj początkowo też, potem zgubił i trochę "skacze", ale w okolicach wysokiej normy, czyli lekkiej nadwagi, a nie otyłości.

Ja ten granulat bardzo polecam. Rozważam zakup większej ilości. Więc będę śledzić temat.

Pyl - Pią Kwi 06, 2012 12:53

mmarcioszka, zdecydowanie je to czego niektóre nie jedzą (np. PoLucek nie jest specjalnie zainteresowana, żeby nie powiedzieć, że w ogóle nie jest zainteresowana). Ale to specyficzne stado. U Młodziaków jedzą wszyscy bardzo chętnie, więc nie jest to zła karma, tylko "złe stado" :)
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 13:00

U mnie jak mają do wyboru Timę albo jakieś warzywka/owoce to granulat idzie w zapomnienie aż się inne jedzonko nie skończy :mrgreen: Ale chwalę sobie Labofeeda, bo nie śmierdzi(mnie bardzo przeszkadza zapach VL Pro), nie kruszy się i nie tuczy żarłoków. Chętnie ją jedzą (jak nie ma nic innego :P ) i dojadają zachomikowane wcześniej resztki bez osikiwania ich.