Grupowe zamówienia z e-sklepów - [Warszawa] - zamówienie karmy Labofeed B
Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 10:41
Ja mogę zdjęcia zapodać
Jeszcze jej na dłuższą metę nie stosowałam, ale przez to, że moje dziewczyny ją jedzą i ma mało tłuszczu to chcę ją na dłużej wykorzystać. Jak na granulat przystało, nadaje się dla grubasków bo ma bodajże 2,3% tłuszczu.
L. - Pią Kwi 06, 2012 10:45
A granulat ;p szkoda.
U mnie odpada, zrobią sobie z tego żwirek.
majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:15
to wygląda jak drewniany żwirek do kuwety...
czytałam tu trochę o tej karmie.. paszy.
ale widok jej mnie trochę odstraszył.
powiedzcie, jak reagują na nią szczury?
Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:17
majlena, jak na granulat przystało Ale moje panny jedzą. Żwirku drewnianego o dziwo nie
majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:19
aha. moja jedna ostatnio mieliła drewniany. nie chcę jej robić sieczki z mózgu. raz zabraniam, potem daję podobne (z wyglądu)
no nie wiem. dobre ma opinie. tylko czy ja się przekonam? naprawdę ona taka wyśmienita?
a jak się pomylę i dam im żwirek do miski
Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:22
Żwirek drewniany a ten się różni zapachem. Nawet ja po zobaczeniu tej karmy u nubijki stwierdziłam, że jak żwir wygląda
Ale po przyjrzeniu się widać, że inaczej jest mielony i pachnie jedzeniem. Poza tym jest grubszy.
No i ja mam tą próbkę w wiaderku na żarcie i się nie mylę
majlena - Pią Kwi 06, 2012 11:39
Cegriiz, dzięki.
kusisz tym, że pachnie.
moje dwie nie chciały za bardzo jeść rat complete. ale to może dlatego, że je rozpuściłam, a w jr farm wybierają tak samo jak w rat nature.
teraz dziewczyny są z nową w jednej klatce, to dałam im tylko rat complete, żeby nie walczyły o lepsze kąski. na przyszłość chcę wybrać jakiś smakowity granulat.
zastanowię się jeszcze nad tym labofeed. jeszcze raz dzięki
edit: no chyba, że trochę bym kupiła na spróbowanie
Cegriiz - Pią Kwi 06, 2012 11:52
U mnie baby wszystko zeżrą, bo wiedzą, że "kto pierwszy ten lepszy"
A co do zapachu. Dla mnie pachnie ziarnem - czyli nie śmierdzi. Ale ja mam spaczony węch, bo wolę zapach tego granulatu niż uczty szczura JR Farma
Mnie też trochę odstręczał ten granulat, ale inaczej niż takim granulatem, Bareli nie odchudzę
Przekonałam się, gdy dałam pannom na spróbowanie i im nie przeszkadzała forma wałeczków
Niamey - Pią Kwi 06, 2012 12:15
U mnie ta karma sprawdza się bardzo dobrze - szczury jedzą ją z apetytem (dużo większym niż rat&mouse pro), karma ładnie pachnie. Ma też lepszy rozmiar dla szczurów niż rat&mouse - tej drugiej karmy zostawało mnóstwo niedojedzonych kawałków w całej klatce, szczury na to sikały i robiło się okropne błocko. W przypadku Labofeedu kawałki są bardziej poręczne
No i szczur na pewno nie pomyli tego z drewnianą ściółką
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 12:38
Nie ma takiej możliwości żeby szczury pomyliły granulat ze żwirkiem, jest większy, ma inną gęstość i przede wszystkim zapach. U mnie jedzą dość chętnie, ale w porównaniu z Timą jest niejadalna Z tym, że nie utyły mi na niej.
Pyl - Pią Kwi 06, 2012 12:45
U mnie tylko Boguna na niej tyje
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 12:51
Pyl, może tylko Boguna ją je
AngelsDream - Pią Kwi 06, 2012 12:52
Off-Topic: | Pyl, Andaj początkowo też, potem zgubił i trochę "skacze", ale w okolicach wysokiej normy, czyli lekkiej nadwagi, a nie otyłości. |
Ja ten granulat bardzo polecam. Rozważam zakup większej ilości. Więc będę śledzić temat.
Pyl - Pią Kwi 06, 2012 12:53
mmarcioszka, zdecydowanie je to czego niektóre nie jedzą (np. PoLucek nie jest specjalnie zainteresowana, żeby nie powiedzieć, że w ogóle nie jest zainteresowana). Ale to specyficzne stado. U Młodziaków jedzą wszyscy bardzo chętnie, więc nie jest to zła karma, tylko "złe stado"
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 13:00
U mnie jak mają do wyboru Timę albo jakieś warzywka/owoce to granulat idzie w zapomnienie aż się inne jedzonko nie skończy Ale chwalę sobie Labofeeda, bo nie śmierdzi(mnie bardzo przeszkadza zapach VL Pro), nie kruszy się i nie tuczy żarłoków. Chętnie ją jedzą (jak nie ma nic innego ) i dojadają zachomikowane wcześniej resztki bez osikiwania ich.
|
|
|