Mioty urodzone - rok 2011 - Miot M Happy Feet - Athame + Danthalion - malce w domkach
Agusia - Pon Lis 28, 2011 09:46
U nas kązdy szczur ma impreze co dnia
Lizaczek czyli Madao jest przepiękny i przekochany. Gdy się go drapie, to on najzwyczajniej się uśmiecha
Widział ktoś z was jak szczur się uśmiecha?
My tak
Azi - Nie Sty 01, 2012 14:25
Athame Happy Feet - Ata ~1 rok 1 miesiąc
kasia_w - Nie Sty 15, 2012 10:32
Milka ma za sobą pierwszą "przygodę" u weterynarza Przedwczoraj jak wróciliśmy do domu z pracy, zaglądam do klatki w celu przywiania się z dziewczynami i widzę, że Milka jakoś dziwnie się zachowuje. Wyjmuję ją z klatki, patrzę, a na karku dość duża i głęboka rana oraz poszarpane ucho Od razu do weta, okazało się, że trzeba szyć, mała dostała narkozę wziewną i miała założone trzy szwy na karku + po jednym na każdym z uszu (okazało się, że w drugim uszku też była mała ranka). Milka teraz czuje się bardzo dobrze, skacze, wariuje jak zwykle tylko na razie została odłączona od stada, co strasznie przeżywa Najgorsze jest to, że nie wiem jak się to mogło stać, bo wet powiedział, że rany wyglądały jak od ugryzienia innego szczura... W moim stadzie od zawsze panuje zgoda i wielka miłość, nigdy żadnych sprzeczek, a jeśli już to raczej Milka pozostałe szczury ustawia, nie na odwrót. Dlatego obawiam się trochę powrotu Milki do stada
Agusia - Pon Sty 16, 2012 10:09
Mój Lizulec też ma dużo pogryzień....
A czy lekarz zalecił jakieś maści lub coś, aby szybciej się goił?
Azi - Pon Sty 16, 2012 13:27
kasia_w, spokojnie, czasem tak się zdarza, zęby w złym miejscu o złym czasie, ktoś komuś nadepnie na odcisk i już... bądź ostrożna, ale nie bój się. Trzymam kciuki, żeby wnusia się szybko wygoiła. Poobserwuj, czy któraś ze szczurzyc nie stała się nagle bardziej niedotykalska.
Agusia, ja ogólnie słyszałam, że jeżeli nie ma potrzeby - nie wdaje się infekcja i rana jest czysta, to niczym nie paćkać. na szczurze się dość szybko goi. Moja Finka nie raz miała dziaby 1,5-2cm, z przeciętą pięknie skórą (raz widziałam tak mi się wydawało mięśnie, ale ponieważ nie było krwawienia, Piasecki stwierdzi, że nie ma potrzeby zszywać, samo sie zagoi).
kasia_w - Pon Sty 16, 2012 14:24
Azi, ok, nie będę się martwić na zapas..
Boję się, że to może mieć związek ze zbliżającą się dużymi krokami starością moich dwóch dziewczyn. Niestety nie są one już w stanie zaoferować Milce dostatecznej ilości zabawy, dlatego staram się jej poświęcać więcej czasu na wybiegi i przebywanie z człowiekiem, przez co jest z nami bardzo związana emocjonalnie Ale wiadomo, nie można porównywać tej miłości do szczurzego przywiązania w stadzie, dlatego widać, że Milka teraz cierpi przebywając sama w chorobówce Maści żadnej nie dostaliśmy, w sumie dobrze, bo wszystko się goi jak na psie
Korzystając z okazji wklejam kilka zaległych zdjęć mojego kochanego szkraba
Agusia - Pon Sty 16, 2012 18:24
Słodziak
Cudowny ziew http://i1233.photobucket...._w/IMG_0155.jpg
quagmire - Pon Sty 16, 2012 18:26
Jakie ona ma cudowne oczy
Karena - Pon Mar 26, 2012 10:56
W związku ze zmianami wprowadzanymi na forum, temat został przeniesiony.
wuwuna - Nie Kwi 08, 2012 15:32
Aktualizacja pierwszego postu na prośbę hodowcy.
Vaco - Nie Kwi 08, 2012 17:32
nie wiem czy to istotne ale Minion został uśpiony 28.08.2011, nie 09.2011
wuwuna - Nie Kwi 08, 2012 20:44
Vaco napisał/a: | nie wiem czy to istotne ale Minion został uśpiony 28.08.2011, nie 09.2011 | Vaco, bardzo istotne. Ja spisałam info ze strony. Dam znać Azi i poprawię tu. Dziękować.
Vaco - Nie Kwi 08, 2012 20:50
nie ma sprawy
Azi - Pon Kwi 09, 2012 08:12
Vaco, nie miałam pełnej daty jak aktualizowałam i pisałam z pamięci Na stronie zmienię, jak tylko ogarnę dostęp do strony na innym kompie
Vaco - Pon Kwi 09, 2012 08:58
Azi, spoko, dlatego napisałam
|
|
|