Wystawy szczurów rodowodowych - XII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu
quagmire - Wto Sie 24, 2010 10:06
Azi napisał/a: | dostałam zgłoszenie, że jest zapotrzebowanie na kategorię "najlepszy miot". |
Przejrzałam listy i wyszło, że można zgłosić:
Miot B SunRat's
są Bebop, Bridget i Burbon Bisquit
Miot C SunRat's
są Captain, Cinteotl i Colin Farrell
Miot E SunRat's
są Elipsa, Elodie i Emi
Miot F SunRat's
są Fergie, Fifa i Florence
Miot G SunRat's
są Gianicolo, Goplana, Gracja i Gryzelda
Miot I SunRat's
są Igiełka, Ildefons Konstanty, Iluzja, Inazuma, Irytacja i Itsu
Miot Kwiatowy SunRat's
są Irys, Kocimiętka i Pierwiosnek
Miot G of Anahata
są Gonzo Geshui, Goofy i Góró (i podobno też Gerthruda)
Miot J of Anafata
są Jaffar, Jokómkel i Juuko
Miot M of Anahata
są Mabelle, Miracle i Misha
Miot O Emerald Moon
są Oasis of Opium, Odetta, Ortie Oskaard i Oswald
Miot V Valhalla
są Vanilia, Vanity Fair, Vigo i Voldemort
Hodowla SunRat's myśli nad zgłoszeniem kilku miotów, ale ciekawiej by było, jakby była "rywalizacja" z miotami z innych hodowli.
gratis - Wto Sie 24, 2010 10:20
Och, wystawa się zapowiada pysznie.
Tylko nie wiem jak Wy dokonacie oceny 130 szczurów, porównań, porównań miotów, nawet we 3 w dwa dni. xD
Szkoda, że taka skromna delegacji bractwa C będzie. : [
Anonymous - Wto Sie 24, 2010 10:22
Jak będzie tyle oceniania, to sie nie wyrobimy przy 130 szczurach. Proponuję brać pod uwagę mioty powyżej 4 szczurów...
Badoha - Wto Sie 24, 2010 10:22
gratis napisał/a: | Tylko nie wiem jak Wy dokonacie oceny 130 szczurów, porównań, porównań miotów, nawet we 3 w dwa dni. xD | nasze grono sedziowskie jest super sprawne-w Olsztynie dziewczyny szły jak burza
Anonymous - Wto Sie 24, 2010 10:23
Badoha napisał/a: | w Olsztynie dziewczyny szły jak burza | taaa, ale było mniej, z 80 szczurów
gratis - Wto Sie 24, 2010 10:28
Ależ ja w Was nie wątpię, nigdy w zyciu, tylko realnie oceniam sytuację.
Z drugiej strony zoobotanica jest rozkładana już w piątek [niestety- no bo niestety - wiele osób ma swoje fauna/duny także rozłożenie się ich i tak będzie trwało]. Musiałybyście zacząc ok. 10-11 zaraz po słowie wstępu Organizatorki, ale za to macie jeszcze trochę niedzieli. Przeważnie rozdanie nagród było koło 12, na zoobotanice spokojnie mozna zrobic ze 2 godziny później skoro i tak wszyscy muszą zostac do 16.
Badoha - Wto Sie 24, 2010 10:29
Viss napisał/a: | taaa, ale było mniej, z 80 szczurów | spoko-dacie radę; zresztą to już jest ustalone czyje szczury są najładniejsze-więc roboty ne bedzie dużo
quagmire - Wto Sie 24, 2010 10:35
Jednak nie sądzę, żeby wszyscy hodowcy zgłosili do oceny swoje mioty. Wydaje mi się, że niekoniecznie się uzbierają te 3 mioty, ale to zobaczymy.
Jak będą Czesi, to może chociaż nasze mioty by mogły coś wygrać.
Anonymous - Wto Sie 24, 2010 10:39
gratis napisał/a: | spokojnie mozna zrobic ze 2 godziny później skoro i tak wszyscy muszą zostac do 16. | można, acz mnie nie będzie już i szkoda. Badoha napisał/a: | zresztą to już jest ustalone czyje szczury są najładniejsze-więc roboty ne bedzie dużo | badoha, ty siedź cicho, bo tu sa tacy, co to na serio potraktują.
Badoha - Wto Sie 24, 2010 10:40
Viss napisał/a: | badoha, ty siedź cicho, bo tu sa tacy, co to na serio potraktują. | spoko-to ja już nic sie nie odzywam
Nakota - Wto Sie 24, 2010 11:05
quagmire napisał/a: | Jak będą Czesi, to może chociaż nasze mioty by mogły coś wygrać. |
O nie, tym razem nie damy wszystkiego zgarnąć Czeszkom, prawda?
Myślę, że jak zostaną zgłoszone 3-4 mioty to będzie akurat. Nie ma chyba potrzeby zgłaszać aż tylu miotów do porównań. Gdybym była hodowcą to wybrałabym najlepszy (w którym już są jakieś utytułowane szczurki) miot i zgłosiła tylko ten.
Przy 130 szczurach do oceny i tak już będzie sporo zabawy, nawet z trzema sędziami.
baradwys - Wto Sie 24, 2010 11:08
Nakota, tym razem Milusi będzie już "dorosly" więc może coś więcej pokaże
quagmire - Wto Sie 24, 2010 11:25
Nakota napisał/a: | O nie, tym razem nie damy wszystkiego zgarnąć Czeszkom, prawda? |
Może się okazać, że nie. Z miotu F Beris są zgłoszone 4 szczury i one też mogą wziąć udział w kategorii miotu
Nakota - Wto Sie 24, 2010 11:28
quagmire, tak, ale ich hodowcy nie będzie na wystawie, więc nie wiem czy można je zgłosić do tej kategorii.
Shy_Lady, Miluś zgarnie wszystko, wiem
quagmire - Wto Sie 24, 2010 11:41
Nie wydaje mi się, żeby musiał być - musi tylko zgłosić
|
|
|