Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
matrix360 - Czw Gru 17, 2009 15:56
Dziękuję za ceną wiadomość agacia
grzee_ - Nie Gru 27, 2009 00:31
kurcze... tak czytam czytam, a mi w zoologicznym baba wcisnęła Vitapol i bardzo zachwalała... chyba czas skoczyć do nowego sklepu
matrix360 - Nie Gru 27, 2009 09:07
grzee_ napisał/a: | kurcze... tak czytam czytam, a mi w zoologicznym baba wcisnęła Vitapol i bardzo zachwalała... chyba czas skoczyć do nowego sklepu |
Jak kupywałam moją pierwszą szczurkę i zapytałam o karmę to też mi dali tą z vitapolu i też ją zachwalali.. a jak zapytałam o klatkę to dali mi taką na chomiki chyba ..
Anonymous - Nie Gru 27, 2009 09:26
grzee_, to jest chyba jakaś nagminna sprawa, odgórna ogólnopolska reklama vitapolu , bo wszyscy mówią, że sprzedawcy wciskają vitapol jako najlepszą karmę.
A niedouczenie sprzedawców to już inna sprawa. Nie potrafią sprawdzić płci zwierzęcia, wciskają błędne informacje, itd.
grzee_ - Nie Gru 27, 2009 11:12
możliwe możliwe ale co najśmieszniejsze, mówiłam, że chcę jak najbardziej urozmaicone jedzonko itd itd - automatycznie sięgnęła po vitapol
Anonymous - Nie Gru 27, 2009 11:16
Widać mają taki odgórny przykaz.
Anonymous - Nie Gru 27, 2009 20:31
wiekszosc osob pracujacych w zoologach sie nie zna po prostu, a ze jedyna karma czesto jest vitapol, to ja uwazaja za dobry. bo skoro jedna karma kosztuje 3 zl, a druga 15 to po co kupowac ta drozsza jak nikt nie bedzie chcial kupic? to wina kupujacych. tak samo jest z karmami dla psow/kotow/innych gryzonii.
iskra - Wto Gru 29, 2009 20:06
moje szczury z braku przedświątecznego laku dostały vitapol.. wiecie jaki bunt był ?
Normalnie nie chcą tego jeść.. a przecież one jedzą wszystko..
Mikan - Sob Sty 02, 2010 15:17
Emm.. Sorki, ale jako RK się spytam - co się dzieje, jeśli szczur je śmieciową karmę? Słyszałam coś o nowotworach, problemach z nerkami, sercem itp ale tak bardziej szczegółowo można by prosić? Bo i tak jestem zmuszona kupować Megan przez animalię, Vitapolu nie będę w biedactwa pchała.
Anonymous - Sob Sty 02, 2010 15:58
Megan jest na rowni z Vitapolem. A wg mnie nawet gorszy, bo czesto smierdzi plesnia i jest wilgotny. Skoro juz zamawiasz przez internet to zamow jakas polecana.
Co sie dzieje? To tak jak z ludzmi ktorzy jedza tylko chipsi, pija cole, boczek, smalec itd. To tak najprosciej tlumaczac
Layla - Sob Sty 02, 2010 16:02
Mikan napisał/a: | Bo i tak jestem zmuszona kupować Megan przez animalię | O ile pamiętam, animalia ma ciekawsze i zdrowsze karmy. Megan jest dla mnie jeszcze gorszy, to on najczęściej pleśnieje i dziwnie pachnie
iskra - Sob Sty 02, 2010 16:41
bardzo tani i dobry pokaram dla szczurków można kupić tutaj -
http://zoo-dragon.pl/inde...ct&prod_id=1805
Mikan - Sob Sty 02, 2010 16:55
Ja tak czytałam na tym forum, że Megan jest ok, to chciałam spróbować.. Ale zmiana planów, skoro tak xD
Layla - Pon Sty 04, 2010 07:29
Mikan, jeśli ktoś pisze, że Megan jest ok, zaraz ktoś go poprawia, zdecydowanie nie jest to polecana karma.
matrix360 - Pon Sty 04, 2010 17:25
Ja już na szczęście zaopatrzyłam się w Veresele Laga
|
|
|