To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)

nezu - Czw Sie 14, 2008 20:47

A może choć jedna wspólna fotka?.... :oops:
vedzion - Czw Sie 14, 2008 22:24

To wspaniale!!! To musi być cudowne uczucie patrzeć, jak dzień po dniu maleństwa są większe i teraz, jak otwierają oczy. Zazdroszczę.
:mrgreen:
Kciukam, żeby reszta maluchów poszła w ślady rodzeństwa. Myślę, że może maluszki, które już otworzyły oczka, opowiedzą reszcie rodzeństwa, jak to super i te, które jeszcze oczków nie otworzyły będą bardziej zmotywowane. :kciuki: :kciuki: :kciuki: :mrgreen:

L. - Pią Sie 15, 2008 13:22

Moge powiedzieć, że wszyscy mają już otwarte oczka :D
Kilka maluchów jednak tylko po jednym, a drugie powoli powoli coraz bardziej :serducho:

Ninek - Pią Sie 15, 2008 13:28

Takie małe pełzacze z dopiero otwartymi ślepkami są najpiękniejsze, najwspanialsze i najsłodsze na świecie :serducho:
Czyli kiedy będą wstępne rezerwacje?

Matrix - Pią Sie 15, 2008 14:07

Oj, otwarte oczka rządzą :mrgreen:

La la lalala lalala... :foty:

L. - Pią Sie 15, 2008 14:22

Dla pocieszenia w oczekiwaniu na indywidualną.

Panie ; ] bo ich mniej i łatwiej mi robić zdjęcie ;d

Zdjęcia dzień przed otworzeniem oczek :)
tzn. jeden chłopiec miał już jedno otwarte, a jednej dziewczynce leciutko się rozklejało :falover:

Miał być filmik, ale wgrywa się juz 10 minut ==' ja nie potrafie wgrywać filmików na youtube...

Ninek - Pią Sie 15, 2008 15:19

Teraz to już sie zaślinie :slinisie: :slinisie: :slinisie:
Siedze i patrze na te fotki i normalnie już tu nie moge. Obłędne są :serducho: :serducho: :serducho:

Mona - Pią Sie 15, 2008 16:38

Jakie one są słodziutkie, takie maleńkie cudeńka!
Zdjęcia obłędne!! :slinisie: :slinisie:

vedzion - Pią Sie 15, 2008 18:04

Ale słodkie maleństwa!!! Bardzo się cieszę, że oczka już otwarte!!! Teraz już wszystkie maluszki mogą podziwiać świat. Zdjęcia cudowne, a przypuszczam, że i tak zdjęcia to pikuś w porównaniu z tym, co L., widzi na żywo. Zazdroszczę.

Buziaczki dla maluszków i Holy. :serducho: :serducho: :serducho: :tummykiss:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

L. - Pią Sie 15, 2008 19:56

Po pierwsze - przepraszam, że fotki z przed otworzenia oczu, ale ja dzisiaj próbowałam... no i im się nie da zrobić zdjęć O_o Na balkon wyjść z nimi nie mogłam, bo wiatr i zimno...
Przy niektórych malcach jakaś fotka z oczkami jednak jest... jakaś...
Po drugie - związku z tym, że fotki z przed 3 dni to niektóre maluchy wyglądają trochę patykowato ; ] Pragnę powiedzieć, że zdecydowanie się to u nich zmieniło i teraz wszystkie są okrąglutkie bez wyjątku. :wink: także bez sensu jest porównywanie, że tu taki wążu, a tu pulpet.

Co do rezerwacji to sama po kolei będę pisać do chętnych z prośbą o wybór malca : )
(tą stronę będę uzupełniać na bieżąco rezerwacjami i imionami wielorybiątek)
*Ważna rzecz - rezerwacje dziewczynek trochę się opóźnią, przepraszam za to, bo każdy by chciał już się ślinić do własnego szczurka. Ale prawdopodobnie zostawie sobie jedną dziewczynkę i chciałabym wybrać tak, aby potem nie żałować i nie marudzić. Na początku wahałam się pomiędzy dwoma - teraz pomiędzy wszystkimi ==' muszę się po prostu spokojnie z tym przespać, przemyśleć jeszcze raz wizje hodowlaną tej linii i podjąć odpowiednią decyzję.
** Wszystkie szczurki, które trafiają do osób prywatnych otrzymają w metryce/umowie status pet. Nie jest to spowodowane tym, że coś z nimi nie tak. Jest to moje zabezpieczenie przed osobami, które całkiem przypadkiem mogłyby użyczyć (szczególnie) samca do krycia osobie, której ja nie chcę użyczać genów moich szczurów. W SHSRP już był jeden taki przypadek, owa osoba już nie jest w stowarzyszeniu, jednak nigdy nic nie wiadomo - a przezorny zawsze ubezpieczony.
W wyjątkowych sytuacjach zastrzegam sobie możliwość zmiany statusu danego szczura.

F1 D, rex siamese bareback spotted

F2 D, standard siamese variegated

F3 D, standard russian blue bareback

F4 D, standard siamese varieberk

F5 D, standard russian blue bareback

M1 Elroy D, rex siamese varieberk - rezerwacja ntliee

M2 D, standard russian blue niest. bareback spotted - rezerwacja myaku

Elf (Elfiś) D, rex russian blue irish white feet - rezerwacja vedzion

Else D, rex siamese irish - rezerwacja vedzion
M7 Elwe D, rex siamese self - rezerwacja

M5 Elektron D, rex russian blue varieberk - zostaje w hodowli (toruń)

M6 Elmo D, rex russian blue self - rezerwacja vedzion & ja ; ]

M7 Elwe razem z Else.

M8 Eldorado D, rex russian blue bareback - WOLNY

M9 Else Effect D, rex siamese bareback - WOLNY

ps. Elmo, ma pozostać Elmem ;] bo ja tak chce ; d

Ninek - Pią Sie 15, 2008 20:13

Omg, no przecie ja sie tu odwodnie :slinisie:
Cudowne :serducho:

A do kiedy mniej-więcej rezerwacje bab sie przeciągną? W niedziele wyjeżdżam i dostępu do neta mieć nie będe.

Mona - Pią Sie 15, 2008 20:22

Brak mi słów by opisać mój zachwyt :slinisie: :serducho:
nutaka - Pią Sie 15, 2008 20:29

http://www.fotosik.pl/sho...64f0a9a58adc4c3 - ojejj :serducho:
kateratina - Pią Sie 15, 2008 20:42

a dla mnie M1 El fuego!!! :serducho: :serducho: :serducho: :mrgreen:
Lavi - Sob Sie 16, 2008 10:03

Wspaniałe maluszki. Żałuję, że nie mogę wziąć w tym roku szczurków ;(