To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki

marchewusia - Czw Maj 10, 2012 20:18

Jak już napisałam psiknęłam tylko raz, roztarłam go ręcznikiem papierowym na całej powierzchni, wierz mi, dużej... pokój cały dzień wietrzony. Po prostu ja zawsze byłam przeczulona na punkcie chemicznych zapachów :P muszę się przyzwyczaić po prostu :) albo dobrać inny zapach, który nie będzie mnie drażnił.
mmarcioszka - Czw Maj 10, 2012 20:19

marchewusia, a który dokładnie masz? Może kup inny, bo ten konkretny Cię drażni ;)
marchewusia - Czw Maj 10, 2012 20:35

pisałam już również, że kwiatowo-cytrynowy. Z czerwoną etykietką, no szkoda, że nie ma możliwości kupienia gdzieś w sklepie, jakieś testery by się przydały. Lubię owocowe zapachy, jednak ten jest za słodki...
mmarcioszka - Czw Maj 10, 2012 21:52

marchewusia, ja własnie nie wiem ktory kupić tak w ciemno :/ Wolałabym pojechać najpierw...
Kami - Sob Maj 12, 2012 12:47

Hmm... zastanawiałam się nad tym cytrusowym, ale skoro taki mocny to chyba się nie skuszę.

Niamey, doszły już do Ciebie olejki? Jak wrażenia zapachowe? :wink:

marchewusia - Sob Maj 12, 2012 13:19

Kami może sam cytrynowy nie jest taki zły. Ja mam cytrynowo kwiatowy, zdecydowanie ten dodatek kwiatowy jest duszący, każdy co go wąchał, twierdzi że zajeżdża męskim perfumem. Tylko że ja lubię męskie perfumy a to mi w ogóle nie podchodzi!
Kami - Sob Maj 12, 2012 13:57

A faktycznie, jest też sam cytrynowy.
Jeszcze nad zieloną herbatą myślę, ale poczekam na jakieś opinie. :wink:

Niamey - Sob Maj 12, 2012 20:13

Japońska wiosna jest wszystkim, tylko nie czymś, co może kojarzyć się z Japonią i wiosną :rotfl: to pudrowo-kwiatowy, ciężki zapach. Za to gruszka-zielona herbata jest lekka i owocowa. Oczywiście ja tam nie czuję żadnej zielonej herbaty :P Ale jest ok.
mmarcioszka - Sob Maj 12, 2012 23:13

Niamey, a zapach jest duszący czy raczej taki lekki? Kurczę, nie lubię kupować w ciemno bez wąchania :/
Onia - Pon Maj 14, 2012 09:14

Ja zamówiłam owocową pasję, w tym tygodniu powinna być u mnie, więc również napiszę co i jak :)
Kasia_89 - Pon Maj 14, 2012 19:10

Też chcę owocową pasję ale zastanawiam się teraz czy nie będzie za słodki...
Onia - Pon Maj 14, 2012 22:30

Kasia_89 napisał/a:
Też chcę owocową pasję ale zastanawiam się teraz czy nie będzie za słodki...

Ja mam bzika na punkcie słodkich zapachów , mogłabym sie smarować waniliowym olejkiem do ciast :lol:

Jak tylko przyjdzie to napiszę Ci swoje odczucia

dudzia - Śro Maj 16, 2012 12:08

ja w końcu odebrałam z poczty owocową pasję i jak dla mnie to jest baardzo przyjemna. taka słodka cytrusowo-melonowo-owocowa. Mi się zapach bardzo podoba :) idealnie trafił w mój gust :)
Onia - Śro Maj 16, 2012 13:37

dudzia napisał/a:
ja w końcu odebrałam z poczty owocową pasję i jak dla mnie to jest baardzo przyjemna. taka słodka cytrusowo-melonowo-owocowa. Mi się zapach bardzo podoba :) idealnie trafił w mój gust :)

Po tym co piszesz coś czuję, że przypadnie mi do gustu.
Ale niestety na swoją nadal czekam i z tego co widzę po statusie jest nadal niewysłana :/

yumeha21 - Czw Maj 17, 2012 18:50

Podoba mi się pomysł z tymi olejkami. Lecz czy intensywny sztuczny zapach nie jest szkodliwy dla szczurów ? Wiem, że już długo jest stosowany i szczurom nic się nie dzieje, ale jakoś nie mogę się przekonać...