Klatki i wyposażenie - Półki
dudzia - Śro Sie 03, 2011 19:15
czy ktoś może ma półki ze spienionego pcv, ale większe takie, ok 80x40 ? bo planuje na środku xl-ki zrobić taka półkę właśnie ze spienionego pcv i nie wiem jak to bedzie w praktyce się sprawować. taki mam mniej wiecej projekt:
(to jest półka w całości, nadałam jej kolory by latwiej było ogarnąć co tam nabazgrałam)
Nashi - Czw Sie 04, 2011 21:43
pszczółka napisał/a: |
Nashi, jak znajdziesz tacki pasujące do "naszej" klatki, to daj mi znać |
Ok, jutro wybieram się na wstępne polowanie.
Sirius - Czw Sie 04, 2011 22:32
Moje dzisiaj dostały swój pierwszy koszyczek i są zachwycone!
Nashi - Pią Sie 05, 2011 17:27
pszczółka, kupiłam dziś tackę, która na oko mogła pasować, ale okazała się za mała. Okazało się jednak, że mam w domu taką tackę (właśnie z tego typu) i pasuje idealnie. Ma ona długość całkowitą 48 cm, a wewnętrzną (bez obramowania wyższego) 40 cm, więc jeśli dorwiesz gdzieś takie to to jest odpowiedni rozmiar. Ja poszukiwania zamierzam ponowić po weekendzie.
Mao - Pią Sie 05, 2011 22:41
Ja wczoraj kupiłam tackę (zielona, pod kolorek hamaczków ) i... klatka się uwypukliła, bo jest nieco przyduża. Był albo takie, albo mające 40cm długości, więc nie miałabym ich w klatce jak zahaczyć.
Fajnie to wygląda. Dziewczyny na razie nie są przekonane, ale przyzwyczają się.
Karmell - Nie Wrz 18, 2011 12:15
Niedługo dostanę nową klatkę, w której półeczki są drewniane i nie chciałabym, żeby siuśki w nie wsiąkały. Wiecie może czym je jakoś pomalować?
karola - Nie Wrz 18, 2011 12:18
Możesz je nasączyć olejem. Ale lepiej wymienić je na coś co łatwiej sprzątać. U mnie sprawdzają się plastikowe koszyki i tacki.
Karmell - Nie Wrz 18, 2011 12:44
Tak tylko że one jedzą plastik bardziej niż drewno.. a do koszyczka nie włożę miseczki bo się nie zmieści
Nasączę tym olejem jakoś
Dzięki
karola - Nie Wrz 18, 2011 12:45
Zdaje mi się, że pokost lniany też się do impregnowania półek nadaje.
Karmell - Pon Wrz 19, 2011 18:41
Może i tak, ale olej tańszy, a u mnie to kiepsko z kasą.
A tak w ogóle to zamoczyć szmatkę w tym oleju i przetrzeć półeczkę czy jakoś inaczej? (nie robiłam tak nigdy bo zawsze miałam plastik albo pręciki w klatkach) A wolałabym zrobić to dobrze żeby potem wyglądało to estetycznie itd
Karena - Pon Wrz 19, 2011 18:44
Karmell, zawsze najlepiej takie rzeczy robić pędzlem.
Karmell - Pon Wrz 19, 2011 18:46
Ok dzięki
wojsza - Pon Wrz 19, 2011 20:23
Pokost lniany jest bardzo dobrym impregnatem bo jest neutralny jeśli chodzi o spożycie ma tylko trochu dziwny zapach ale używałem go kiedyś w kuflach drewnianych do piwa
cynia - Wto Lis 01, 2011 16:33
Czyli jednak plastikowe pięterka? Bo mam teraz metalowe, ale takie na całą szerokość klatki, z małym otworem i drabinką pośrodku, co jest totalnie nieporęczne, bo ani tam hamaka powiesić, ani nic do wspinania.
Takie z koszyków dają radę? Jeszcze nie kombinowałam z pustą klatką, to się zapytam Jak im powiesić sznurek, to się wspinają? Bo moje poprzednie chłopaki się nie wspinały, chyba, że po moich nogach.
Karmell - Sob Lis 19, 2011 23:48
Emm.. Niby smarowałam te drewniane półki olejem, ale.. Od kiedy mam Kokę, a ona nie wie, że siusiu nie robi się na półeczki, to teraz są takie 'ślady' na tych półeczkach i trochę czuć.. Więc wiecie może, jak pozbyć się tych śladów i brzydkiego zapachu? Czy nie mam na co liczyć i kupić plastikowe półki..? Bo też się nad tym zastanawiałam, ale nie wiem czy w zoologicznym je dostanę i za ile..
|
|
|