O szczurach ogólnie - KnAS, czyli Klub (nie)Anonimowych Szczuroholików
Oluś - Wto Lip 30, 2013 19:30
U mnie na ten moment 5 sztuk to absolutny limit. Zwiększę go tylko w wyjątkowych okolicznościach, jak np. gdyby któryś mój chłop został ojcem. Wtedy bez względu na limit piszę się na syna.
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:01
pszczoła napisał/a: | Pyl, Ty pierwsza | Nie wiem czy ja pierwsza, bo siedziałam w wątku ulotkowym i sporo osób mnie opierwszyło. Z resztą muszę to przemyśleć, żeby była to realna i wiarygodna deklaracja. Na razie to miałam ją nieco "luźną" - że będę dobierać jak mi się stado nieco postarzeje. Ale chcę konkret + spisane dopuszczalne odstępstwa, żeby nie było potem wyjątków (Wyjątki to w końcu nie moje stado, nie?).
Ebia, ciachnąć Ci Kruszka? Tylko nie wiem czy mogę składać deklarację w tym wątku
olus_165, zapisać?
Oluś - Wto Lip 30, 2013 20:14
To moje twarde postanowienie od dawna i jakoś udaje mi się walczyć z GMR, ale tak dla przypieczętowania można zapisać
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:21
olus_165, zrobione. Nie wiem tylko jak interpretować zapis "na ten moment", bo jak było by to moje postanowienie, to jutro bym powiedziała, że to już przeterminowane
/Edit
Mam na myśli, żebyśmy sobie ustalali również pewne ramy czasowe - np. do czasu gdy nie będę zarabiać, albo przez najbliższy rok. Bo mamy prawo do zmiany decyzji jak zmienią się nam warunki.
Oluś - Wto Lip 30, 2013 20:23
Pyl, ja go interpretuję jako "w przeciągu kilku do kilkunastu miesięcy" Nie mam twardych granic czasowych. Więc jeśli w ten sposób będzie jaśniej to można zapisać tak.
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:25
Uzupełniłam
/Edit
Spadam z roboty i idę myśleć o swoim
AngelsDream - Wto Lip 30, 2013 20:29
Pyl napisał/a: | (Wyjątki to w końcu nie moje stado, nie?). |
Oszukałam system nazwą stada, nie? Ale tak serio, trochę znam siebie i Asaurusa. Jeśli my oboje chcemy, to nie powstrzyma nas nikt, taka prawda. Jak z Oposem. Tysiące malców i nic, a ten owszem, już i teraz. Bez żadnych ckliwych uzasadnień, po prostu się spodobał i był potrzebny. Był potrzebny psychicznie, bo po latach wspierania hodowli, kiedy kolejne afery rypnęły, to właśnie kundelek był właściwy wg wszystkiego, co nasze.
Ebia - Wto Lip 30, 2013 20:30
Pyl napisał/a: | Ebia, ciachnąć Ci Kruszka? | Pylka, nie kuś Kastrata zawsze chciałam mieć, a Krusz.. Krusz zawsze będzie miał przy sobie kawałek mojego serca
Moja deklaracja jest jasna i przejrzysta. Przed doszczurzeniem muszę spełnić następujące warunki:
- obrona inż., dostanie się na mgr, stała praca, ustabilizowanie sytuacji mieszkaniowej, zakup większej klatki
Na 3 pierwsze daję sobie 2 miesiące, punkt mieszkaniowy max pół roku
Po spełnieniu wszystkich powyższych warunków dopuszczam możliwość powiększenia stada o 2 sztuki
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:35
Ebia, i tak o tym myślę
Wpisać Ci to?
Ebia - Wto Lip 30, 2013 20:38
Pyl, wpisz, bo się łamię..
Zmieniłam swój wpis, żeby nie był taki "rozciągnięty" w przestrzeni
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:44
Gotowe.
Ninek - Wto Lip 30, 2013 20:56
Mnie też można dopisać do postanowień
"Całkowity ban na nowe szczury do lipca 2014r lub do 4-szczurowego stada (gdyby jakimś koszmarnym zbiegiem okoliczności przed lipcem miało to nastąpić)."
Pyl - Wto Lip 30, 2013 20:59
Ninek, zrobione.
AngelsDream - Wto Lip 30, 2013 21:14
Ale gratuluję wszystkim wpisującym się, życzę wytrwałości. Mogłabym napisać wersję dla nas, ale nie wiem, jak to ująć.
limomanka - Wto Lip 30, 2013 21:14
Pyl napisał/a: | Tak na serio to nie bez przyczyny odwołuję się w tym wątku do coś-tam-holizmu. |
Kiedy podjęłam ostateczną decyzję w sprawie śmietnikowców dowiedziałam się od męża, że już się bał, że robi się ze mnie 'zbieraczka'... Ale znów mi zaufał, że jak biorę na dt, to to jest naprawdę tymczas.
Moja deklaracja: stałe stado w liczbie 7 do czasu, jak będą w nim Tosiek i Twix. Ewentualnie po śmierci któregoś z nich (jednego) mogłabym wziąć jednego lub dwóch malców (to zależne od wieku najmłodszych w stadzie), żeby zapełnić pustkę. Czyli nie więcej niż 8 sztuk w klatce - ale tymczasowo.
|
|
|