Wystawy szczurów rodowodowych - XVII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie
quagmire - Pon Gru 03, 2012 15:37
Ok, po prostu należy się spytać, czy można dotknąć czyjegoś szczura.
A szczury podczas oceny mają wystarczającą ilość czynników stresogennych - dotyk obcej osoby niekoniecznie musi je "neutralizować", wręcz przeciwnie może je wzmagać.
AngelsDream - Pon Gru 03, 2012 15:42
quagmire, tak, dokładnie.
klauduska - Pon Gru 03, 2012 16:03
Fotki: https://www.facebook.com/...size=1200%2C900
i https://www.facebook.com/...size=1200%2C900
Lavi - Pon Gru 03, 2012 16:16
A ja z niecierpliwością czekam na zdjęcia od Taivasowych
Wampiwor - Pon Gru 03, 2012 16:36
Oglądam zdjęcia i zastanawiam się, kto w końcu sędziował? Wunka i Gratis?
wuwuna - Pon Gru 03, 2012 16:38
Wampiwor, ja tylko sędziowałam. Nakasha asystowała. A Gratis pomagała.
Bel - Pon Gru 03, 2012 16:44
wuwuna, ale kto oceniał? tylko Ty?
wuwuna - Pon Gru 03, 2012 16:48
Bel napisał/a: | wuwuna, ale kto oceniał? tylko Ty? | Tak, byłam głównym sędzią i wszystkie szczury oprócz swoich i współwłasnościowych oceniałam ja z asystą Nakashy.
Moje i współwłasnościowe oceniała Nakasha razem z Gratis i L. po asystowaniu po całym dniu i posiadaniu podstawowej wiedzy.
Bel - Pon Gru 03, 2012 16:49
wuwuna, no bo zabrzmiało jakbyś tylko Ty oceniała
Wampiwor - Pon Gru 03, 2012 16:53
A jak to jest z uprawnieniami i osobami, które odbywają staże? Gdzie są takie informacje? Dokopałam się do regulaminu i zastanawiam się, czy ocena osób, które nie mają uprawnień sędziowskich liczy się dokładnie tak samo, jak ocena sędziego (z papierami).
Szczurzy Tata - Pon Gru 03, 2012 18:28
Poniewaz przy stole sędziów (za ich zgodą zresztą) przebywałem dość często z aparatem, widziałem na własne oczy kilka razy, jak omawiana tutaj aneczka dezynfekowała ręce ZANIM poszła po szczury. Nie mówię, że robiła to zawsze, ale nie było też tak że najpierw drapała się po d... a potem brała szczury.
Z drugiej strony faktycznie pakowała ręce do naszej duny, ale skoro taivas siedziała obok nie pytałem czemu, bo myślałem że ma pozwolenie. Okazuje się jednak, że się nie pytała... Mi osobiście to nie przeszkadza, bo szczurki są przyjazne i widać dobrze im się siedziało na rękach u niej, ale fakt jest faktem.
Moim zdaniem forum nie jest miejscem na wylewanie swoich frustracji po fakcie, trzeba było po harcersku dać linijką po łapach na miejscu. A skoro to nie dawało rezultatów pójść do sędziów i sprawę zgłosić na miejscu. Ten, kto nie reagował wówczas moim zdaniem nie ma teraz prawa głosu, ewentualnie do organizatorów na PW i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
A teraz coś miłego, wrzucimy dzisiaj fotki
Lavi - Pon Gru 03, 2012 19:41
Szczurzy Tata, czekam na foty!!!
Kami - Pon Gru 03, 2012 19:42
Lavi napisał/a: | Szczurzy Tata, czekam na foty!!!
| I ja, i ja też!
re_st_ho_me - Pon Gru 03, 2012 20:10
Kilka ujęć z soboty
A tu mamy kotecka
puk puk jest tam kto
Reszta
I nakoniec
Bardzo się cieszę że mogłem wziąć udział w wystawie i poznać wszystkich pozdrawiam
AngelsDream - Pon Gru 03, 2012 20:17
re_st_ho_me, o jestem!
|
|
|