Mioty urodzone - rok 2012 - Poziom-E-czki Emerald Moon
L. - Czw Mar 29, 2012 19:16
AngelsDream, taki efekt jest na początku jak jest w jakiejś sytuacji/terenie pierwszy raz, potem pędziwiatr
ale bardzo garnie się do człowieka, tj. przynajmniej do nas
Lux - Czw Mar 29, 2012 19:45
A ja tak próbowałam wyszukać moją Estée, czy ona jest taka troszkę... speszona? ;p I taka jest faktycznie? A jak z podejściem do człowieka?
L. - Czw Mar 29, 2012 20:04
Lux, masz ją od 1:30 do 1:40 w części trzeciej.
trudno opisać każdego malca z osobna, tak naprawdę aby określić ich konkretny charakter trzeba by było każdego wziąć na neutralny teren i zrobić mu testy psychologiczne. i to jeszcze parametry testów dostosować od szczurów
ich charakter cały czas i nieustannie się kształtuje i będzie tak jeszcze przez przynajmniej 2-3 miesiące. przez ten czas potrafi się zmienić o 180 stopni.
można pisać o ewentualnie wyróżniających się maluchach, chociaż u PoziomEk to też jest różnie nawet na przestrzeni 20 minut
ale na pewno wszystkie wyskakują do człowieka jak tylko się otworzy klatkę, a na wybiegu jak tylko się obok usiądzie.
sama Poziomka pamiętam, że była odważną samiczką, która wszystko chciała zwiedzić.
a jej siostra, która też jest u mnie przylepą, nie wyściubiającą nosa na dalej niz 5 cm bez towarzystwa, a z rury to ją sposobem wywabiałam.
później dosłownie zamieniły się miejscami, nie mam pojęcia czemu, bo nic dziwnego się nie stało. i nastąpił czas wyrównania gdzie obie dziewczyny zachowują się normalnie, czyli są ciekawskie, poztywnie nastawione i nie stronią o miziania.
Lux - Czw Mar 29, 2012 20:17
Ha, czyli dobrze widziałam
Ciekawe i przesłodkie są maluchy. Nic, tylko czekać ;>
emileczka - Czw Mar 29, 2012 20:37
L., jakie słodziutkie są te szczurki
aneczka1-13 - Czw Mar 29, 2012 20:53
Eddard bardzo mi się podoba. Od początku mi się spodobał już jako kluska
AngelsDream - Czw Mar 29, 2012 21:25
L., myślę, że do fruwajca (czyli mnie) też będzie.
Żeby nie było, nie uważam, żeby lekko ostrożny charakter był wadą, to - przynajmniej dla mnie - po prostu cecha, kompletnie w normie. Ja już alfę, która wilczaka dominuje, mam w ogonowym stadzie, druga niewskazana, bo mi jeszcze pies osiwieje.
L. - Czw Mar 29, 2012 22:39
AngelsDream napisał/a: | Ja już alfę, która wilczaka dominuje, mam w ogonowym stadzie, druga niewskazana, bo mi jeszcze pies osiwieje. |
I przewraca go na plecki?
AngelsDream - Czw Mar 29, 2012 22:57
L., prawie. Celara przewraca.
L. - Nie Kwi 01, 2012 22:38
To tak.
1. Elemelek szuka domku: http://forum.szczury.biz/...p=728043#728043
może ktoś chce braciszka ;p?
2. Umowy pewnie dojdą po niedzieli.
3. Rodowody dostaniecie wraz z dzieciakami.
4. Odbiór:
a) Ola - my jesteśmy umówione na czwartek,
Neverestin, Kamila - czy Wy także mogłybyście przyjść po maluchy w czwartek ?
b) Escher & Elena dla A&AD oraz Mao - jadą w poniedziałek z Cynią - za co bardzo dziękuję
c) MalaBoo, Helcia - szukają transportu z Olsztyna do Poznania/Torunia - aczkolwiek napisałam do swoich 2 kolegów, którzy powinni tą trasą wracać po świętach na studia do Poznania/Wro.
d) a Eśke dla Lux ja zawożę 14.04 do 3city.
i to by było na tyle.
a maluchy rosną jak na drożdżach
Lux - Nie Kwi 01, 2012 23:24
L. napisał/a: |
d) a Eśke dla Lux ja zawożę 12.04 do 3city. |
Aaaaa, już się doczekać nie mogę Cuda
Ej, ale niech ktoś weźmie Elemelka, bo patrzę na dodatkową klatkę i aż mnie bliźniak korci... ;p Tylko szkoda chłopaka jajców pozbywać, więc się trzymam
Neverestin - Pon Kwi 02, 2012 00:33
L, ja wpadnę w czwartek wieczorkiem jak pasuje
L. - Pon Kwi 02, 2012 10:01
Lux, 14.04 sie machnęłam =.=
AngelsDream - Pon Kwi 02, 2012 10:19
L., a dasz radę nam je jeszcze obzdjęciować chociaż raz?
L. - Pon Kwi 02, 2012 10:32
AngelsDream, postaram się, też bym chciałam mieć pamiątkę.
ale nie obiecuje, miałam mieć ten tydzień wolny od pracy, a nie dość, że nie mam to muszę jeszcze dwa razy dłużej harować
|
|
|