To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata

Anonymous - Śro Lut 01, 2012 22:15

nezu bedziesz miziala maluchy w weekend?? 8)
heniok - Pią Lut 03, 2012 16:34

Zdjęcia z wczorajszego wieczoru.

Ausiek – 62g.

Aurea – 60g.

Aris – 56g.

Amor Vincit – 56g.

Alter Ego – 62g.

Amelia – 49g.

Ameba – 55g.

Amant – 55g.

Ami – 67g.

Alfik – 60g.

Akysz – 51g.

Akuku – 64g.

Aisza – 36g.

Adela – 55g.

Wczoraj Opal wycięła nam numer i zmusiła do jazdy do weta, zakrztusiła się jakimś kawałkiem jedzenia, nasze sposoby nie bardzo pomogły, a ona wyglądała jakby miała wyzionąć ducha, zapadnięte boczki, piana na pysku. Na szczęście dr Ania była jeszcze w lecznicy i udało się Opal postawić na nogi, ale strachu nam napędziła co niemiara. Po powrocie do domu jak tylko wróciła do maluchów rzuciła się na żarcie…

Oli - Pią Lut 03, 2012 16:44

heniok, pomieszałeś Ami z Ego :P albo w rezerwacjach jest pomieszane :D

ale słodkie miśki :serducho:

radzioo81 - Pią Lut 03, 2012 17:05

http://www.fotosik.pl/pok...bc1933d4bb.html piękny mój cudaśny kapturek... :serducho:
dobrze że Opal nic się nie stało...znaczy że doszła do siebie...

hahhhaha Wy tak hurtem tysiąc zdjęć robicie na jeden miot...tysiąc jak nic zanim rozejdą się do właścicieli... ;) piękne ogony...

babyduck - Pią Lut 03, 2012 17:25

Mój białodupiec :serducho:
martens - Pią Lut 03, 2012 18:09

O, super, właśnie miałam dziś pisać, kiedy jakaś sesja się pojawi. Już nie mogę się doczekać moich dziewczyn.
MalaBoo - Pią Lut 03, 2012 20:14

kurcze martwię się o Aiszę, przecież ona taka malutka w porównaniu do rodzeństwa, niektóre maluchy przy poprzednim ważeniu miały więcej niż ona teraz :( myślicie, że to nadrobi?
Oli - Pią Lut 03, 2012 20:17

MalaBoo, nie musi nadrabiać, ale to nie znaczy, że coś jej będzie ;) mój Krasnalek był i jest najmniejszy, mało waży w porównaniu do innych szczurów w jego wieku, ale niczego mu nie brakuje.
martens - Pią Lut 03, 2012 20:17

MalaBoo, rzeczywiście, prawie o połowę mniejsza niż niektóre ogony. Na pewno dogoni rodzeństwo :)
MalaBoo - Pią Lut 03, 2012 20:28

W sumie jak teraz patrzę na poprzednie wagi maluchów to przybrała od poprzedniego ważenia mniej więcej tyle samo co rodzeństwo (Aurea +17g, Aisza +16g) więc jest chyba wszystko ok :) jak ma być malutka to niech sobie będzie byleby z jej zdrowiem było wszystko dobrze :)
Azi - Sob Lut 04, 2012 10:56

MalaBoo, w miocie L Abraxas (który odchowywałam u siebie), też była taka jedna, maleńka sierotka - Lelek będący u Nakashy. Jak byl malutki, był o polowe mniejszy od rodzeństwa, a jak miał pół roku ważył pól kilo, więc jakąś mizerotą nie był ;)
MalaBoo - Sob Lut 04, 2012 12:21

Azi, przewertowałam cały temat miotu L :) jak Lelek taki malutki jeszcze z oczkiem dal sobie rade i wyrósł na wielkiego szczura to i Aiszy nic nie będzie ;)
babyduck - Wto Lut 07, 2012 15:43

heniok napisał/a:
ALTER EGO
Oli, gratuluję imienia. Amorek miał mieć tak wstępnie na imię, ale zrezygnowałam.
Off-Topic:
Swoja drogą, czemu nie Arizona :> ?

Oli - Wto Lut 07, 2012 15:53

babyduck napisał/a:
Swoja drogą, czemu nie Arizona
bo mi Alter wpadło spontanicznie :) chłopak miał być Asmodeusz, a obecne imię wpadło tak po prostu. Wcześniej na nie nie wpadłam.
MalaBoo - Czw Lut 09, 2012 14:35

może jakieś nowe zdjęcia dopóki maluchy są jeszcze wszystkie razem? :)