Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
Mao - Wto Paź 13, 2009 12:05
Powinno.
Raz jeden gościł u mnie Vitapol, wywaliłam wiecej niz poł paczki po tym, jak doszedł z neta Xtra Vital Niepokoiło mnie to, że Hexe jadła WYŁĄCZNIE te kolorowe chrupki, nic innego nie chciała, jakby nie istniało Na szczęście Hinata wie, co dobre
matrix360 - Nie Gru 13, 2009 22:24
Już pisałam kiedyś, ze kupywałam swoim karmę z Vitapolu. Lubiły ją, ale cena mówi sama za siebie, chociaz nigdy jeszcze nie natknęłam sie na jakieś robactwo..
Ostatnio kupiłam Megana, tak na spróbowanie, jak będzie smakowało szczurkom..
I okazało się, że chętnie ją jedzą, a jak dla mnie to zapach jest przyjemny
Moja szczurcia ma młode i one też juz zaczynaja wcinać tą karmę
Ale chyba też zacznę sama mieszankę robić.. Kupię więcej za mniej i będę widziała co jedzą..
Ale ostatnio też, (nie wiem co mnie podkusiło), kupiłam Vitapol, jakąś tam Magic Editon, czy coś takiego, nie patrzyłam dla jakich zwierząt jest przeznaczona, patrzyłam na to co jest w środku. Były duże kawałki jakichś chrupek i inne pierdółki, które uwielbiają moje szczurki.. Więc po kupieniu Megana zmieszałam im obie karmy, na dodatek dosypałam słonecznik, który im kupiłam i jakieś zioła dla gryzoni.
Szybko znika z miseczek, ale i tak zmienię to jak się skończy.
Mao - Pon Gru 14, 2009 18:02
matrix360, mi się wydaje, że w konflikcie gust smakowy - zdrowie powinno jednak zwyciężac zdrowie. Chrupki z reguły smakują szczurom (Hexe zawsze mnie tym denerwowała, że zamiast jeśc normalne rzeczy, wyżerała chrupi), ale to nie zmienia faktu, że powinny jeśc co innego
matrix360 - Pon Gru 14, 2009 20:16
Szukam w sklepach różnych, ale nie mogę żadnych urozmaiconych znaleźć..
Nakota - Pon Gru 14, 2009 20:29
matrix360, to może zamów w necie?
matrix360 - Pon Gru 14, 2009 22:37
No własnie mam zamiar zacząć, bo pustki w zoologach pod względem karmy dla szczurów są trochę przerażające..
Jaka waszym zdaniem jest najlepsza karma?
Nakota - Pon Gru 14, 2009 22:49
matrix360, http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=1217 - poczytaj
matrix360 - Pon Gru 14, 2009 23:12
Nakota, dziękuję
mrylka - Wto Gru 15, 2009 11:38
Matrix360 w Wrocławiu bez problemu są do dostania Versele Laga (np. filemon w dominikańskiej), czy Xtra Vital (w Arkadach)
matrix360 - Wto Gru 15, 2009 16:21
Mrylka, wiem, że są, ale dla szczurów nie widziałam..
Kupiłam takie dla moich myszy, ale dla szczurów tam nie widziałam, chociaż szukałam.
adrian - Wto Gru 15, 2009 17:07
matrix360, kto szuka ten znajdzie. Raz byłem w wymienionych miejscach i byłem pozytywnie zaskoczony. Szczur nie jest skazany na megan czy vitapol..
matrix360 - Wto Gru 15, 2009 17:47
W tym sęk własnie, że spędziłam w pasażu w samym zoologu godzinę szukając czegoś do klatki itp. i jedzenia też, znalazłąm tylko z vitapolu i megana, ale to nie znaczy, ze będę do końca życia ich tym karmiła - jak już powiedziałam - zaczynam kupować w internecie.
Nakota - Wto Gru 15, 2009 18:37
Off-Topic: | matrix360, w pasażu w filemonie dla szczurów praktycznie nic nie ma Co do kupowania w dominikańskiej w KAKADU czy w Arkadach - jasne, jest Xtra, jest Versele, ale dla szczurów strasznie szybko wychodzą. |
matrix360 - Wto Gru 15, 2009 20:26
No i o tym właśnie mówiłam.. Nie mogłam nic znaleźć z jedzania, bo pewnie wszystko wyszło zanim przyszłam ..
agacia - Śro Gru 16, 2009 21:05
Obok pasazu na grunwaldzkiej jest sklep fauna i tam tez maja VL. Sklep jest zaraz przy skrzyzowaniu z piastowska.
|
|
|