To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

Anonymous - Sob Gru 22, 2007 21:31

A mnie szlag trafił.

W http://zoo-sklep.pl zamówiłam gniazdko. Dziwiło mnie, że mają okrągłe gniazdko 19 cm o wiele tańsze niż 'szesnastka' - no ale często jest tak, że większe jest tańsze.

Pisałam im o tym. że jestem zaskoczona i że tak fajnie...

To, co było na zdjęciu różni się od tego, co mi wysłali - a mianowicie to całkiem inne 'gniazdko', takie dla myszek, chomików. A moim Opakom gniazdko już się rozwala!!

No to piszę do nich, że to nie takie, jak miało być. I co zrobimy. I olewka dwie doby pomimo mojej prośby o szybki kontakt.

I zostałam z nieprzydatnym gniazdkiem, minus 18 zeta na koncie i wkurzenie. Poszłam do Kakadu oczywiście, ale oni nie mogą robić przekrętów, zresztą okrągłych też nie mieli. Kaśka mi zaproponowała, że weźmie na siebie taką rurę za 28 zł (fajna kobieta i spoko rurka), ale mnie nie o to się rozchodziło.

Zarezerwowały mi gniazdko na styczeń. Dopiero. Oby to, co mają wytrzymało.

A to z zoo-sklep... Nie wiem już, sprzedać czy odesłać (na własny rachunek, cholera jasna?!), czy jak...

falka - Sob Gru 22, 2007 22:30

Chyna, ten sklep to porażka - ja zamówiłam klatkę, nie pamiętam, październik/listopad jakoś - do tej pory brak odzewu, dobrze że za pobraniem, dziady jedne.
Szura - Sob Gru 22, 2007 23:32

Szukałam wszędzie karmy Witte Molen dla gryzoni 2kg, ale w okolicy nie było, pomyślałam, że zamówię przez internet.

A to przesyłka była droga, a to sama karma nie w tej cenie, której się spodziewałam... Trafiłam na animalię, ale tam nie było. Napisałam do zaopatrzeniowca, odpisał jeszcze tego samego dnia, karma została dodana do asortymentu i podano telefon, gdzie zadzwonić, jeśli to pilne i ma przyjść przed nowym rokiem. Jestem Pod wrażeniem tempa i dbałości o zadowolenie klienta. :)

Anonymous - Pon Gru 24, 2007 12:51

falka napisał/a:
Chyna, ten sklep to porażka - ja zamówiłam klatkę, nie pamiętam, październik/listopad jakoś - do tej pory brak odzewu, dobrze że za pobraniem, dziady jedne.

Chyba mi pozostanie tylko sprzedać to gniazdko, bo co innego :(

falka - Pon Gru 24, 2007 13:55

Ja dodam kolejną pochwałę dla animalii (chociaż zawiedli mnie wielokrotnie jeśli chodzi o odpisywanie na maile). Zamówiłam m.in. kilka rzeczy z Zuzali i zadzwonił do mnie pan w piątek, aby spytać czy chcę zamienić na takie które mają w magazynie, wtedy paczka przyjdzie najprawdopodobniej w poniedziałek. Zamieniłam i już mam paczkę :)

[ Dodano: Sob Sty 05, 2008 17:19 ]
Nie będę oryginalna, ale chcę pochwalić planetę-zoo ^^ . Dostałyśmy świąteczną kartkę, kolbę gratis i mnóstwo ulotek :) Super!

Oli - Pon Lut 04, 2008 00:21

Mam propozycję dla osób z Warszawy i okolic (ewentualnie osób, które będą na wystawie). Składam zamówienie w sklepie krakvet. Ktoś kiedyś pisał, że drogo wychodzi mu wysyłka. Otóż w tym sklepie powyżej 100zł dostawa jest za darmo. Zamawiam karmę dla psa, która powyżej 100zł kosztuje, więc od razu mam dostawę za darmo. Dodatkowo, jako stały klient mam zniżkę 3%. Zamawiam z płatnością przy odbiorze.

Jeśli ktoś chce coś zamówić, to napiszcie mi co do jutra wieczorem. We wtorek chcę zamówić.

[ Dodano: Sro Lut 27, 2008 17:47 ]
Jestem bardzo zadowolona ze sklepu krakvet - już kilka razy to pisałam, ale napiszę kolejny raz. Nigdy mnie nie zawiedli, paczka zawsze jest szybko. W ostatnim zamówieniu dostałam gratis domek dla świnek morskich plastikowy (taki składany living world) w ramach "przeprosin" za fakt, że jedna z karm miała zniszczone opakowanie (sama karma jest w porządku). Polecam! :wink:

Ratata - Pią Mar 21, 2008 08:05

Zamawiał ktoś w zooplus.pl? Sachma?
Asortyment mają cudowny :slinisie: chyba zbankrutuję kompletnie, no ale na coś trza ten zwrot podatku wydać ;)
Jak sprawuje się GLS? Czym oni jeżdżą? Dojadą po wiejskiej drodze, czy będą jęczeć?
A, i gdyby ktoś z Krakowa chciał coś zamawiać, to zapraszam na PW, będziemy robić w kwietniu bardzo duże zamówienie, więc wysyłka będzie gratis, ktoś się może podpiąć ;)

Nisia - Pon Maj 12, 2008 10:26

Wielki MINUS dla ZOOPLUSA.

Wysłali paczkę, ale nie podali kurierowi mojego numeru telefonu ani nie otrzymałam informacji z numerem paczki.
Na stronie ani nigdzie w necie nie ma ich numeru telefonu. Można sobie ino mejla wysłać...

AngelsDream - Pią Maj 16, 2008 16:29

Polecam Krakvet - trochę musiałam poczekać na dostawę psich śmierdzieli, ale poza tym wszystko super no i stos gratisowych próbek dla psa. 8)
Mangalarga - Czw Maj 22, 2008 14:48

Czy ktoś z Was kupował kiedyś w Świecie Zwierząt?

Zainteresował mnie jeden produkt, ale nie wiem, czy warto ryzykować...

Ivvona - Czw Maj 22, 2008 17:18

Ja kiedyś kupowałam. Ogólnie byłam zadowolona. Bardziej jednak polecam ten sklep http://www.ab-zoo.pl/ jeśli czegoś nie widać wystarczy wysłać maila z pytaniem o dostępność produktu. Korzystam z tego sklepu już pół roku i jestem na prawdę bardzo zadowolona.
Radziorex - Czw Lip 03, 2008 18:18

Ja jestem zadowolony ze sklepu:
http://www.zoohandel24h.pl/cart.php
Zamówienie na klatkę złożyłem w poniedziałek o 18 godzinie a już w czwartek o 11:40 ładnie kurier mi ją przywiózł :mrgreen:

Maga - Czw Lip 03, 2008 18:56

Mam bardzo pozytywną opinię na temat sklepu planeta-zoo.
PALATINA - Pon Sie 25, 2008 11:05

Ja ostatnimi czasy jestem wkurzona na animalię.
Na hamaczek fretkowy czekałam ponad miesiąc - po czym zrezygnowałam (nawet go przekładam z zamówienia do następnego zamówienia, bo mnie szlag trafiał).
Zamiast niego poprosiłam o trociny, które miały być w ciągu 1-3 dni, a już 4 minęły, a trocin brak. Zdążyłam już kupić inne.
Jeśli wywalę z zamówienia trociny, to zostanie mi jedynie miseczka (bo hamak wcześniej wywaliłam - nawet jeśli już go mają, to mnie to nie interesuje po takim czasie).
Całe zamówienie dla jednej miski?
Jestem zła.... :evil:

Devona - Pon Sie 25, 2008 20:17

Nisia napisał/a:
Wielki MINUS dla ZOOPLUSA.

Wysłali paczkę, ale nie podali kurierowi mojego numeru telefonu ani nie otrzymałam informacji z numerem paczki.
Na stronie ani nigdzie w necie nie ma ich numeru telefonu. Można sobie ino mejla wysłać...

W końcu jednak otrzymałaś zamówienie? Pytam, bo właśnie czekam na zamówienie z tego sklepu, sumka całkiem spora i nie wszystkie produkty dla moich zwierzątek, a coraz dziwniejsze wiadomości dostaję. Najpierw bylo mnóstwo różnych potwierdzeń, a potem otrzymałam informację, że dalsza część ( :?: :!: ) mojej przesyłlki została już nadana :wink: . Na swoim koncie dopiero dowiedziałam się, ze paczki będą dwie, jedną wysłano podobno 21. sierpnia, drugą 22. Numeru tej pierwszej nie znam, bo nie dostałam wiadomości o jej nadaniu :shock: . Wydaje mi się, że dziś lub najpóżniej jutro powinnam dostać obie, w końcu to przesyłki kurierskie. Dziwna sprawa... Od jutra zacznę się mejlami dobijać, w końcu prawie 200 zł im przelałam...

Aktualizacja: dziś przyszła pierwsza przesylka. Wspaniale zapakowana, zamówione produkty też zrobiły na mnie duże wrażenie. Transport trwał tak długo, bo towar nadano w Niemczech, produkty wszystkie też niemieckie :wink: . Jutro w takim razie powinna przyjść druga paczka ze ściółłką, wtedy zupełnie przestanę się gniewać :P .