To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Szczurki z Olsztyna- zbóje i zbójniczki,które skradły <3

Layla - Wto Maj 12, 2015 05:36

Smrody wczoraj ukończyły 1,5 roku :urodziny: Liczę na kolejne 1,5 :)
Layla - Pią Maj 15, 2015 08:44

Hej hej, co tam u zbójów?
Ratanka - Czw Cze 11, 2015 00:10

Dziś odeszła Zoja - mamusia miotu listopadowego. Długo walczyłam żeby nie cierpiała, dziś był kres i moja decyzja o ulżeniu jej. Wtulona we mnie do końca, odeszła punkt 12.00
Lamia została sama, szuka i tęskni. Odejść, tego nie robi się drugiemu szczurowi :(

SzczurLOVE - Czw Cze 11, 2015 00:25

Ratanka, bardzo mi przykro ;(
Tulę mocno i Ciebie i Lamię :glaszcze:

Rysiaczek - Czw Cze 11, 2015 16:28

Smutna wiadomość :(
Współczuję.

limomanka - Pią Cze 12, 2015 22:44

Ratanka, bardzo mi przykro :( Myślicie nad towarzystwem dla Lamii?
Ratanka - Sob Cze 13, 2015 00:33

limomanka, bardzo długo rozważałam co mam teraz zrobić. Jedno jest pewne, Lamia nie zostanie sama. Postanowiłam ją wyadoptować znajomej, do 3 dziewczyn. Tam będzie miała towarzystwo i maksimum czasu poświęconego. Ja w związku z "fuchą" ratownika, mam non stop szkolenia i nie mam sumienia brać kolejnego ogona i kisić ich w klatce. Pęka mi serce na samą myśl, ale muszę się kierować logiką i jej dobrem. Nowy dom ma zapewnione wszystko w kierunku porad, finansów i ewentualnego leczenia.
Uśpiłam szczurkę, starą sunię i oddaję moją łysą dupkę, ten tydzień to dla mnie koszmar :(

limomanka - Sob Cze 13, 2015 23:01

Ratanka, decyzja trudna ale konieczna. Dobrze, że ją podjęłaś. Choć przykre, że skończył kolejny tak dobry szczurzy domek :(
Trzymaj się - ten trudny czas minie. Za chwilę zostaną same dobre wspomnienia :glaszcze:

Layla - Sob Cze 13, 2015 23:02

Ratanka, chłopcy stracili mamusię :( Bardzo mi przykro :(
Ratanka - Pon Cze 15, 2015 23:00

Dziękuję za wsparcie :*

Lamia już w nowym domku, ustawiła swoje koleżanki :) Zrobiła obchód i poszła na obiad.
Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje i będzie żyła długo i szczęśliwie.
Bardzo mi brakuje całowania jej chłodnych uszu i celulitowej dupki :/

Moja przygoda ze szczurami się zakończyła, pewnie nie na zawsze, ale i tak uratuję jeszcze wiele ogonów ;)
Mam nadzieję, że tu poczytam jak się miewa reszta rodzinki ;)

http://www.fotosik.pl/pok...3c956cbef9.html

Ratanka - Pią Cze 26, 2015 21:13

Uwaga rodzeństwo listopadowe, bądźcie czujni i obserwujcie ogony. Lamia ma podejrzenie guza przysadki... :(
Layla - Czw Lip 09, 2015 10:17

Już prawie rok i 8 miesięcy. Co u dzieciaków? Mam wrażenie, że tylko ja i ratanka tu zaglądamy :P
Kasik - Czw Lip 09, 2015 20:48

Layla, to te małe gnojki, co je wiozłam do Ciebie? :D To już tyle czasu minęło?
Layla - Czw Lip 09, 2015 20:59

Kasik, tak, to te :D w sobotę kończą 20 miesięcy :D
Nikky - Sob Lip 11, 2015 13:22

U Pamparona dobrze, nabawił się jako jeden z dwóch w stadzie 6szczurzym robali (skąd one się u nas wzięły!), ale kryzys zażegnany. Oprócz tego, że jest małą białą tłustą świnką - wiedzie mu się prawie idealnie. Ostatnio kolega sprzedał mu dziaba do szycia, dzielnie zniósł narkozę. Jak wszystko dobrze pójdzie to od września przyjedzie ze mną do Olsztyna na studia 8)