Mioty urodzone - rok 2010 - Miot MAGICZNY Happy Feet - W całości za TM
Azi - Czw Sty 06, 2011 19:21
ajjjj
Asaurus, nie marudź, toż to nowa moda, bunt nastolatka
gratis - Czw Sty 06, 2011 20:49
Dźwiedź, a myślisz, że dlaczego tak długo zdjęc nie wrzucałam? Nie chciałam, żeby się wydało...
podobno odrasta, podobno...
Asaurus - Pią Sty 07, 2011 10:42
Dwa w jednym Fuzz gratis
Agi - Sob Sty 08, 2011 19:37
Co do moich dziewczyn - Avo szaleje
jest bardzo rozbrykanym wariującym szczurkiem, mam z niej niezły ubaw. Uwielbia wskakiwać na rękę podgryzać i uciekać
Natomiast Sheira'h jest może trochę spokojniejsza hmmm...
musiała się dłuzej przekonywać do nowego domku, ale jak zacznie szaleć po klatce z Avo to końca nie ma
Jak je wyciągam to nie wychodza mi spod swetra hmm... nie wiem czy tak się boją czy im tak lepiej
postaram się o zdjęcia wiem jak szybko rosną hihi
Pozdrówka
madzook - Nie Sty 09, 2011 21:50
Drizztowe pysio Dziękujemy gratisku
Maluchy mają łyse boczki a w tle piękny wełniany koc. No ładnie babciu
gratis - Pon Sty 10, 2011 01:04
madzook, no przecież pisałam, że odrasta. A ja muszę miec jakieś wspomnienie po wnukach.
Hih. Bierzcie ich już sobie, jedzą więcej w ciągu godziny niż pozostała trzynastka w ciągu tygodnia.
Azi - Pon Lut 07, 2011 13:01
UWAGA.
Perkun ma zdiagnozowanego przez wykluczenia pasożytniczego pierwotniaka mózgu: E. cuniculi.
Pasożyt przesiaduje w uchu środkowym i skrzywia główkę, ale zanim się tam dostaje przesiaduje w nerkach. Nie ma co panikować, bo nie jest to diagnoza pewna, ale przez wykluczenia. Jednakże. Pasożyt ten jest zaraźliwy.
Dlatego wszystkie domki proszone są o, w miarę możliwości, kontrolne odrobaczenie swoich pociech z miotu Magicznego oraz wszystkich szczurów, jakie mogły mieć kontakt z moczem magików - liczą się stada trzymane razem i wypuszczane razem. Zagrożenie zarażeniem przy wspólnym wybiegu, ale w różnych czasach jest zaniedbywalne.
AngelsDream - Pon Lut 07, 2011 14:01
Ja postaram się o to, by jak najszybciej tę diagnozę potwierdzić lub wykluczyć, na razie - choć napisanie tego przychodzi mi z trudem - trzeba zachować spokój. To, na co ewentualnie należy zwrócić uwagę, to wszelkie objawy neurologiczne, zwłaszcza przekrzywienia głowy.
madzook - Pon Lut 07, 2011 14:42
O rany Kciuki za brata
Azi - Wto Lut 08, 2011 12:51
Alarm odwołany, to "tylko" ropień w uszku
AngelsDream - Wto Lut 08, 2011 13:12
Tak, to ropień. Potwierdzone badaniem - twór w uchu Perkuna wygląda na ropień o podłożu urazowym.
Patrząc na to, jak A&P się traktują wydaje się to prawdopodobne.
Azi - Pią Lut 11, 2011 12:58
UWAGA!
Mistyczna Dama ma także przekrzywiony łepek. Jest leczona na E.cuniculi.
Proszę wszystkie domki o bezzwłoczne odrobaczenie. Mimo, ze u Perkuna to ropień, to nie wiadomo teraz czy tylko ropień. Dwa przypadki jak dla mnie to już nie jest coś do zlekceważenia.
quagmire - Pią Lut 11, 2011 13:09
Azi, a obejrzano jej uszy? Może maluchy mają jakąś skłonność do ropni.
No, ale jakby coś, to kciukam mocno
AngelsDream - Pią Lut 11, 2011 13:09
Azi, my się wstrzymaliśmy z odrobaczeniem właśnie ze względu na ropień Perkuna, ale w takim przypadku - po konsultacji z weterynarzem - ustalimy jak najlepszy sposób odrobaczenia obu chłopców.
Ewentualnie, tak jak pisałaś, Andaj zostanie odrobaczony już teraz, a Perkun, jak tylko pozwoli sytuacja z antybiotykami.
Spytam też o badania i ew. możliwość powiązania pasożyt->ropnie.
Layla - Pią Lut 11, 2011 15:10
Na odrobaczanie w kierunku e.cuniculi dobry jest fenbendazol, taka pasta.
|
|
|